Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. november 2020 15:36

Tre unge dømt for 12 gaderøverier

Tre unge på henholdsvis 15, 16 og 17 år er blevet kendt skyldige i at have begået 12 gaderøverier ved forskellige s-togstationer.

De tre unge blev dømt for de 12 gaderøverier, men også for vidnetrusler, for besiddelse af kniv samt ulovlig tvang.

Den 15-årige og den 17-årige straffes begge med fængsel i tre år og seks måneder og skal som tillægsforanstaltning have deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet. Da de to gerningsmænd er under 18 år, anbringes de på en sikret ungdomsinstitution. Den 16-årige er også kendt skyldig, men afventer strafudmåling.

»Det er nogle rigtig grove røverier, de har begået. Anklagemyndigheden har blandt andet lagt vægt på, at det var skærpende omstændigheder, at gerningsmændene affotograferede de forurettedes sygesikringsbeviser. Det har retten været enig i, og jeg er derfor godt tilfreds med dommen,« siger anklagerfuldmægtig Emil Lykke Gregersen fra Københavns Politis anklagemyndighed.

Det var tilbage i juni, at de tre dømte udførte røverierne, hvor ofrene var andre unge mellem 14 og 18 år. I flere tilfælde fandt røverierne sted ved s-togstationer i Hovedstadsområdet. De tre dømte har alle siddet varetægtsfængslet på sikrede ungdomsinstitutioner siden juli 2020.

Efter dommen, der faldt i går, har den 15-årige og den 17-årige henholdsvis udbedt sig betænkningstid og anket til frifindelse og formildelse.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

24. november 2020

Københavns Politi

Syv mænd dømt for organiseret kokainsmugling

Syv mænd i alderen 24 til 47 år er i dag blevet idømt fængselsstraffe på mellem 8 og 15 år for at have indsmuglet 127 kilo kokain fra Holland til Danmark.

20. november 2020

Københavns Politi

16 års fængsel for drab i Valby

En 20-årig mand er blevet idømt 16 års fængsel for drab og drabsforsøg begået i Valby den 9. september 2019. Tre andre tiltalte blev dømt samtidig – heraf blev en idømt 12 års fængsel bl.a. for salg af et stort kvantum narkotika.

20. november 2020

Københavns Politi

Demonstration påvirker trafikken i København

Lørdag den 21. november vil formentlig hundredvis af demonstranter køre ind i København i traktorer i tidsrummet fra kl. cirka 10 til 16. Københavns Politi opfordrer trafikanterne til at overveje alternative ruter eller helt at lade bilen stå.