Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

21. august 2020 15:12

Udvidede åbningstider for serveringssteder: »Det er helt afgørende, at vi alle tager ansvar«

Vi er på vej ind i den første weekend med udvidede åbningstider for serveringssteder. Københavns Politi vil være til stede i nattelivet for blandt andet at sikre, at de nye regler bliver overholdt – men det er vigtigt, at både værtshusene og deres gæster også tager ansvar i en kritisk fase af genåbningen, understreger politidirektør Anne Tønnes.

Med en ændring af forsamlingsforbuddet kan barer, værtshuse og andre serveringssteder nu holde åbent til kl. 2, hvis de ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23. Reglerne forudsætter, at beværtningerne allerede har de nødvendige bevillinger.

De serveringssteder, der lukker ved midnat, må stadig gerne byde nye gæster indenfor efter kl. 23. 

Reglerne er indført som led i den gradvise genåbning af Danmark. Samtidig er der stadig nye tilfælde af smitte med covid-19. Derfor er det helt afgørende, at alle forstår vigtigheden af at overholde reglerne, siger politidirektør Anne Tønnes:

»Selv om barer og værtshuse nu får lov at holde længere åbent, er der stadig restriktioner, og det er der en god grund til: Vi skal fastholde smitten på et lavt niveau. I de seneste måneder har vi oplevet, at serveringsstederne har udvist et stort ansvar på det her område, og vi forventer selvfølgelig, at det fortsætter,« siger politidirektør Anne Tønnes.

Københavns Politi vil i weekenden være synligt til stede i nattelivet for blandt andet at føre tilsyn med beværtningerne. De barer og serveringssteder, der ikke overholder de nye regler, risikerer en bøde på minimum 10.000 kroner.

»Det er vigtigt at understrege, at det er serveringsstedernes ansvar at overholde de nye regler. Vi vil fortsat være til stede i nattelivet for at holde øje med, om det sker, og for at sikre ro og orden,« siger Anne Tønnes.

Hen over sommeren har et af de helt store fokusområder for Københavns Politi været støj og såkaldt musik til ulempe. Her opfordrer Anne Tønnes til, at borgerne fortsat viser hensyn: 

»Der kan jo sagtens være mange, som ikke bevæger sig ud nattelivet, men i stedet vælger at feste i privat regi. Til jer vil jeg igen bede om, at I husker at tage hensyn til jeres medborgere og naboer og sørger for at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.«
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.