Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

2. juli 2020 22:11

Voldelige hændelser i nattelivet faldt med 90 procent under Covid-19-lukning

Lukningen af store dele af samfundet på grund af Covid-19 har medført et massivt fald i antallet af anmeldelser om voldelige hændelser i nattelivet i København.

Selvom et fald var ventet, er det alligevel overraskende, hvor stort det har været. Sådan lyder vurderingen fra politiinspektør ved Københavns Politi Tommy Laursen, der er ansvarlig for indsatsen omkring trygt natteliv. 
 
”Det er vigtigt at understrege, at vi ikke kan tilskrive de barer og diskoteker, der ligger i området, ansvaret for al voldelig adfærd. En stor del af volden sker udenfor, og mellem personer, der ikke har besøgt en beværtning. Men det er dog tankevækkende, at nedlukningen – og de medfølgende ændringer i bybilledet – har ført til et så stort fald,” siger han. 
 
Tabellen herunder viser en opgørelse over anmeldelser af voldelige hændelser i nattelivet i perioden 12. marts til 12. maj i hhv. 2018, 2019 og 2020: 

 

Tabel vold i nattelivet under Covid
 
Den 18. maj begyndte den fase af genåbningen, hvor beværtninger – med færre gæster end normalt – kunne holde åbent frem til midnat. Det førte til en stigning i antallet af anmeldelser, men ikke i nærheden af niveauet fra før Covid-19. 
 
”Efter den delvise genåbning af nattelivet oplever vi stadig en mere rolig by med god stemning. Vi har ikke belæg for at sige, at det alene skyldes de tidlige lukketider og den deraf ændrede måde at gå i byen på, men det er selvfølgelig en nærliggende tanke.” 
 
Nedlukningen af nattelivet har i stedet ført til flere udendørs festligheder og sammenkomster i private hjem. I den forbindelse oplever Københavns Politi dog ikke, at de voldelige hændelser er fulgt med i samme grad:  
 
”Vores oplevelse er, at mange holder sig i deres egne grupper med folk, de allerede kender, og at de derfor ikke på samme måde som på diskoteker og andre lignende steder kommer op og toppes med dem ved nabobordet,” siger Tommy Laursen. 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.