Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Døgnrapport

25. marts 2020

Netdøgnrapport gældende 23.-25. marts 2020

Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns Politi døgnrapport fra mandag den 23. marts kl. 7 til onsdag den 25. marts kl. 7.

51-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Ishøj

Mandag den 23. marts kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra detailhandel på Ishøj Østergade i Ishøj. Butikkens personale havde tilbageholdt en 51-årig kvinde, idet hun havde stjålet en creme. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

76-årig kvinde udsat for tricktyveri i Ballerup

En politipatrulje rykkede tirsdag den 24. marts kl. 12.41 til en anmeldelse om tricktyveri på Centrumgaden i Ballerup. To ukendte personer havde fulgt efter og danset rundt om en 76-årig kvinde, hvorfor hun blev distraheret. Hun opdagede senere, at hendes pung var blevet stjålet. De mistænkte tricktyve beskrives som en kvinde og en mand af østeuropæisk udseende, 20-25 år. Kvinden havde langt, sort hår, og manden havde kort, sort hår. De var begge af almindelig kropsbygning og kørte væk i en sort personbil. 
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

70-årig mand udsat for tricktyveri i Søborg

Mandag den 23. marts kl. 13.00 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tricktyveri i en lejlighed på Vadbo i Søborg. En 70-årig mandlig beboer havde haft besøg en ukendt mand der påstod, at han skulle tjekke nogle stikkontakter i lejligheden, hvorfor den 70-årige lukkede ham ind. Manden gik hurtigt igen, og den 70-årige opdagede, at han manglede to punge. Den mistænkte tricktyv beskrives som:
A: Mand, østeuropæisk udseende, 35-40 år, 170-175 cm. høj, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve, sort hår. Han talte dansk med accent og medbragte en skruetrækker.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

 

Tyveri fra varebil i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra sort Transporter VW varebil sket mellem mandag den 23. marts kl. 16.00 og tirsdag den 24. marts kl. 16.50 på Brøndby Nord Vej i Brøndby. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Søborg

Københavns Vestegns modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Fiat Ducato varebil sket mellem søndag den 22. marts kl. 00.00 og mandag den 23. marts kl. 06.30 på Tinghøjvej i Søborg. En dør var opbrudt, og diverse maskiner samt el-værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Ford Transit Connect varebil sket mellem fredag den 20. marts kl. 23.00 og lørdag den 21. marts kl. 07.00 på Ejbyvej i Rødovre. En dør var opbrudt, og diverse el-værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Tyveri fra personbil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Audi personbil sket mellem søndag den 22. marts kl. 08.00 og mandag den 23. marts kl. 08.00 på Krarupvej i Rødovre. Et par solbriller samt diverse kontanter var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

60-årig kvinde sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Måløv

Mandag den 23. marts kl. 16.32 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Måløv Byvej i Måløv. En 60-årig kvindelig bilist skulle foretage et venstresving i et kryds, hvor hun overså en 57-årig mandlig cyklist, hvorfor der skete et sammenstød. Manden slap med en mindre skade og blev kørt på hospitalet til undersøgelser. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet hun havde overholdt sin vigepligt. Hun erkendte i øjeblikket. 

 

20-årig mand sigtet for narkokørsel i Brøndby

En politipatrulje standsede onsdag den 25. marts kl. 02.10 en 20-årig mandlig bilist på Korsdalsvej i Brøndby. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

18-årig mand sigtet for narkokørsel i Ishøj

Onsdag den 25. marts kl. 00.57 standsede en politipatrulje en 18-årig mandlig bilist på Vejlebrovej i Ishøj. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han blev ligeledes sigtet for at være i besiddelse af narko. Han nægtede begge sigtelser i øjeblikket.

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

33-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Hvidovre

En politipatrulje standsede tirsdag den 24. marts kl. 11.40 en 33-årig mandlig bilist på Holbækmotorvejen ved Hvidovre, idet han kørte over den tilladte hastighed. Han blev sigtet for dette, som han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde kørekort. Han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

25-årig kvinde sigtet for spirituskørsel i Taastrup

En politipatrulje kørte onsdag den 25. marts kl. 00.39 til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Firkanten A i Taastrup. Et vidne havde set en bilist miste herredømmet over bilen, hvorfor bilisten ramte et træ. Bilisten – en 25-årig kvinde – slap uden skader, og patruljen skønnede hende alkoholpåvirket, hvorfor hun blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Hun nægtede i øjeblikket. 

 

46-årig mand sigtet for spirituskørsel i Taastrup

Mandag den 23. marts kl. 00.18 bragte en politipatrulje en 46-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Roskildevej i Taastrup. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

Flere døgnrapporter

10. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Uddrag af døgnrapporten fra fredag den 7. august til mandag den 10. august 2020

(Uddrag af hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra fredag den 7.8 kl. 7 til mandag den 10.8 kl. 7.)

7. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Uddrag af døgnrapporten fra onsdag den 5. august til fredag den 7. august 2020

(Uddrag af hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra onsdag den 5. august kl. 7 til fredag den 7. august kl. 7.)

5. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Uddrag af døgnrapporten fra mandag 3. august til onsdag den 5. august 2020

Uddrag af hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra mandag den 3. august kl. 7 til onsdag den 5.august kl. 7.

Afvis cookies