Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

27. juni 2019 17:20

11 og 12 års fængsel for skudepisode i Ishøj

Retten i Glostrup har i dag idømt fem unge mænd lange fængselsstraffe for at deltage i en skudveksling på Vejlebrovej i Ishøj.

Københavns Vestegns Politi

Ifølge tiltalen deltog de fem unge alle aktivt i en skudveksling mod hinanden på Vejlebrovej den 22. maj 2018.

Der var tale om to stridende hold, hvor to mænd tilhørte det ene hold og tre det andet. Begge sider anvendte mindst en pistol mod modparten under skudvekslingen, hvor der blev affyret mindst 10 skud, uden nogen dog blev ramt.

 

I dag sad begge hold på anklagebænken for et nævningeting ved Retten i Glostrup. Der er tale om tre mænd på 19, 21 og 25 år overfor to på 20 og 26, som på det tidspunkt var i indbyrdes konflikt om det kriminelle marked.

 

Det var anklagerens opfattelse, at de to grupper kørte rundt og ledte efter hinanden den pågældende aften for at have et opgør, da de så mødtes på Vejlebrovej kl. 18.30. 

 

En intens efterforskning førte til, at de alle løbende blev anholdt i den efterfølgende tid.

 

Retten dømte alle fem skyldige for i forening at have forsøgt at dræbe hinanden med skydevåben på et offentligt område og for ulovlig besiddelse af ladte skydevåben.

 

Den 21-årige fik 12 års ubetinget fængsel, mens de fire andre hver fik 11 års fængsel.  

"Skudveksling på et offentligt område er en meget alvorlig forbrydelse, der kan gå ud over uskyldige, og det bærer straffenes længde præg af," siger specialanklager Morten Frederiksen, Københavns Vestegns Politi.  

De to på 20 og 26 år, som er statsborgere i hhv. Pakistan og Tyrkiet, skal desuden udvises af Danmark for altid, når de har afsonet fængselsstraffen.

 

Efter dommen blev alle overført til afsoning. Alle nægter sig skyldige og ankede dommen på stedet. 

 

Pressekontakt
Specialanklager Morten Frederiksen, mobil 5116 8745. 

 

 


Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

19. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Kvinde dømt for omfattende narko-kørsel

36-årig kvinde fra Ishøj dømt for blandet andet seks tilfælde af narko-kørsel, fem hastighedsovertrædelser og vold mod en politimand. Hun blev i går idømt i alt syv måneders fængsel, hvor fire af månederne blev gjort betinget.

16. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Mand dømt for psykisk vold

39-årig mand idømt tre måneders fængsel for at have udsat sin daværende kæreste i Bagsværd for psykisk vold.

13. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

To bandefolk dømt for våbenbesiddelse

To medlemmer af en bandegruppering dømt for at være i besiddelse af to skarpladte pistoler, da de blev anholdt i Bagsværd. Ifølge dommen skulle skydevåbnene bruges i konfrontation med en eller flere personer. De blev idømt 3 år og 3 måneders fængsel og den ene mand blev udvist.

Forslag