Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

15. august 2024 08:00

200.000 kr. i hjælp til børn og unge

I marts annoncerede Københavns Vestegns Politi, at der kunne søges penge fra Ellen og Herman Egelunds Fond til at hjælpe børn og unge fra Vestegnen på ret vej i livet.
Nu har fonden, som Københavns Vestegns Politi bestyrer, givet fire legater på omkring 200.000 kroner til tre drenge og 20 skoleklasser på Vestegnen.

Politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi

De tre drenge – en 14-årig og to 16-årige – er unge, som har brug for et skub i den rigtige retning. 
 
De ville rigtig gerne et år på efterskole, og det går i opfyldelse i disse dage, hvor de starter på efterskoler ude i landet med støtte på i alt omkring kr. 150.000 fra fonden.
 
”Det er en dybfyldt glæde at hjælpe de her knægte med at komme i skole et andet sted med gode rammer og nye venner, og jeg håber, fondens bidrag kan være med at ændre deres liv i en i positiv retning,” siger Kim Christiansen, politidirektør og formand for fonden.
 
Børns Vilkår fik 50.000 kroner i støtte til et velafprøvet tilbud, hvor skoler kan bestille en workshop om gode fællesskaber for at hindre mobning og fremme trivsel – både når eleverne omgås hinanden i klassen og i den digitale verden. Med legatet får 20 skoleklasser med hundreder af elever fra Vestegnen mulighed for at booke workshoppen gratis.  
 
Ellen og Herman Egelund fra Gladsaxe testamenterede ca. 1,9 millioner kroner til Københavns Vestegns Politi til at hjælpe børn og unge under 18 år, som har brug for et skub i den rigtige retning. Med det formål etablerede Københavns Vestegns Politi en fond, som yder tilskud til ophold på fx skoler, uddannelser og kurser eller særlige projekter og aktiviteter og foreløbig har uddelt omkring 550.000 kroner siden 2022.
 
Mere om Ellen og Herman Egelunds Fond her 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

30. august 2024

Københavns Vestegns Politi

Fem års fængsel for narkohandel

36-årig østeuropæisk mand dømt for narkohandel i Rødovre. Den dømte blev samtidig udvist af Danmark.

21. august 2024

Københavns Vestegns Politi

Straf for grov ydmygelsesvold: 20 årig mand idømt 8 måneders fængsel

Retten i Glostrup har i dag idømt en 20-årig mand fra Glostrup 8 måneders ubetinget fængsel for to tilfælde af grov ydmygelsesvold.

20. august 2024

Københavns Vestegns Politi

Kære håndværker, pas på din varebil

Tyverier fra værktøjsbiler kan være en bekostelig affære for den håndværker, det går ud over. Er du håndværker – så overvej, hvor du parkerer dit værktøj, og gør det svært at komme ind i varebilen.