Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

1. juni 2021 14:48

Chauffør dømt for at efterlade ældre mand i hjælpeløs tilstand

54-årig chauffør idømt tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste for at køre fra en 72-årig mand med vejrtrækningsproblemer. Kort efter afgik den ældre mand ved døden.

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

Den 12. december 2020 kørte chaufføren den ældre mand hjem fra hospitalet til mandens adresse i Hvidovre. Her faldt den ældre mand om med tydelige vejrtrækningsproblemer. Alligevel valgte chaufføren at forlade den ældre mand og dennes hustru, uden at sikre sig, at manden fik den tilstrækkelige hjælp. Kort efter afgik den ældre mand ved døden.

Retten vurderede, at chaufføren dermed overtrådte straffelovens paragraf 250 om at forlade en person i hjælpeløs tilstand, der er i ens varetægt.

”Dette er en sag, der reelt kun har tabere – men jeg er tilfreds med, at chaufføren er blevet dømt i henhold til anklageskriftet. Retten har dog ikke fulgt min påstand om at fratage chaufføren retten til udøve erhvervsmæssig personbefordring” siger sagens anklager Anna Winkel.

Chaufføren modtog dommen. Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje evt. anke.

 

Pressekontakt:

Anklagerfuldmægtig Anna Winkel via pressetelefon 40263704

 

12. oktober 2021

Københavns Vestegns Politi

Ejer af vanvidsbil forsøgte at undgå konfiskation med proforma-salg

Ejeren af bilen erkendte i retten, at han havde omregistreret bilen til en kammerat, efter at han var blevet taget for vanvidskørsel i Vallensbæk

7. oktober 2021

Københavns Vestegns Politi

Ung mand dømt i sag om dødsulykke i trafikken

20-årig mand idømt halvandet års fængsel for bl.a. uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i Hvidovre og særligt hensynsløs kørsel i Brøndby

5. oktober 2021

Københavns Vestegns Politi

Dømt for drabsforsøg

32-årig mand idømt 6 år og 6 måneders fængsel for drabsforsøg i Brøndby.