Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. juni 2020 14:03

Dømt: Havde giftslanger hjemme

En 40-årig mand fra Rødovre er idømt en bøde på 15.000 kroner i Retten i Glostrup for at have fire giftige slanger i sin lejlighed.

Københavns Vestegns Politi

Oxyuranus Microlepidotmus, Crotalus Adamanteus og Bitis Gabonica er heldigvis usædvanlige artsnavne på et anklageskrift.

 

Det var ikke desto mindre tilfældet, da en 40-årig mand sad tiltalt ved Retten i Glostrup for at opbevare fire giftslanger i terrarier i sin lejlighed i Rødovre.

 

Slangerne – måske bedre kendt som indlandstaipan, diamantklapperslange og gaboon viper – blev fundet af Københavns Vestegns Politi i februar sidste år under en koordineret politiaktion mellem tre politikredse på Sjælland med god hjælp af specialdyrlæger i krybdyr.

 

Aktionen var nemlig rettet mod et netværk af krybdyrinteresserede med forkærlighed for giftslanger, som på grund af deres farlighed kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.  
 
”Det er meget sjældent, vi ser straffesager med dyr, der kan være farlige for andre – og nu har retten bestemt, at slangerne skal konfiskeres og afhændes,” siger anklager Julie Skovgaard.

 

Slangerne kommer oprindeligt fra områder ved Australien, Sydamerika og Afrika og har siden aktionen opholdt sig de to eneste steder i landet, som lovligt kan opbevare og håndtere såkaldte giftsnoge.

 

Den tiltalte har forklaret, at han selv importerede slangerne og mente, de var forsvarligt opbevaret.

 

Retten idømte ham en bøde på 15.000 kroner den 18. juni. 

Pressekontakt

Pressetelefon 4026 3704.

 

Relateret omtale

45 giftslanger beslaglagt på Sjælland (05-02-2019)

Flere nyheder

28. september 2020

Københavns Vestegns Politi

Tiltale rejst i sager om snyd med corona-hjælp

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegens Politi har rejst tiltale mod i alt tre personer for uberettiget at have forsøgt at få hjælpepakke-penge udbetalt fra Erhvervsstyrelsen

21. september 2020

Københavns Vestegns Politi

Mange corona-kontroller på Vestegnen over weekenden

Københavns Vestegns Politi har igen i denne weekend været på over 100 kontrolbesøg i forbindelse med corona-restriktioner

18. september 2020

Københavns Vestegns Politi

Nye Corona-restriktioner på Vestegnen

De nye Corona-restriktioner, der er blevet indført, gælder foreløbig frem til den 1. oktober i alle 11 kommuner på Vestegnen, og Københavns Vestegns Politi har fortsat ekstra patruljer på gaden, for at sikre at restriktionerne bliver overholdt.