Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. juni 2020 14:03

Dømt: Havde giftslanger hjemme

En 40-årig mand fra Rødovre er idømt en bøde på 15.000 kroner i Retten i Glostrup for at have fire giftige slanger i sin lejlighed.

Københavns Vestegns Politi

Oxyuranus Microlepidotmus, Crotalus Adamanteus og Bitis Gabonica er heldigvis usædvanlige artsnavne på et anklageskrift.

 

Det var ikke desto mindre tilfældet, da en 40-årig mand sad tiltalt ved Retten i Glostrup for at opbevare fire giftslanger i terrarier i sin lejlighed i Rødovre.

 

Slangerne – måske bedre kendt som indlandstaipan, diamantklapperslange og gaboon viper – blev fundet af Københavns Vestegns Politi i februar sidste år under en koordineret politiaktion mellem tre politikredse på Sjælland med god hjælp af specialdyrlæger i krybdyr.

 

Aktionen var nemlig rettet mod et netværk af krybdyrinteresserede med forkærlighed for giftslanger, som på grund af deres farlighed kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.  
 
”Det er meget sjældent, vi ser straffesager med dyr, der kan være farlige for andre – og nu har retten bestemt, at slangerne skal konfiskeres og afhændes,” siger anklager Julie Skovgaard.

 

Slangerne kommer oprindeligt fra områder ved Australien, Sydamerika og Afrika og har siden aktionen opholdt sig de to eneste steder i landet, som lovligt kan opbevare og håndtere såkaldte giftsnoge.

 

Den tiltalte har forklaret, at han selv importerede slangerne og mente, de var forsvarligt opbevaret.

 

Retten idømte ham en bøde på 15.000 kroner den 18. juni. 

Pressekontakt

Pressetelefon 4026 3704.

 

Relateret omtale

45 giftslanger beslaglagt på Sjælland (05-02-2019)

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.

17. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Seks anholdt for frihedsberøvelse og afpresning

Søndag eftermiddag og aften er seks personer anholdt og sigtet for hver deres rolle i en straffesag, hvor en mand blev frihedsberøvet lørdag aften og udsat for vold. Hans familie blev forsøgt afpresset for penge.