Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

1. december 2022 15:32

Dom i sag om frihedsberøvelse og mishandling i Pakistan

Et forældrepar er i dag blevet idømt henholdsvis 3 og 1 års fængsel.

Retslogo og politibil

Forældreparret var tiltalt for i over tre år at have frihedsberøvet deres datter i Pakistan, hvor hun i en længere periode var låst inde. I samme periode og i flere år op til, var pigen ifølge tiltalen blev mishandlet af begge forældre, hvor hun blandt var blevet udsat for slag og spark samt slået med forskellige genstande. Samtidig var forældrene også tiltalt for at have forsøgt at true hende til at indgå ægteskab. Da det lykkedes datteren at komme hjem fra Pakistan, anmeldte hun nogen tid efter sagen til Københavns Vestegns Politi, som efter at have efterforsket sagen foretog anholdelse af forældrene. 

Retten i Glostrup vurderede, at moderen var den hovedansvarlige og mest aktive i mishandlingen og frihedsberøvelsen, mens faderen havde en mindre andel heri i en kortere periode. Moderen blev endvidere dømt for forsøg på tvangsægteskab af datteren i Pakistan til en slægtning, da hun var omkring 15 år.

Anklagemyndigheden havde krævet forældrene fradømt deres danske statsborgerskab på grund af svig ved opnåelsen på grund af fortielse af nogle af begåede strafbare forhold, samt udvisning. Retten har vurderet, at der var grundlag for frakendelse af moderens danske indfødsret og hun blev derefter udvist for bestandig.

De dømte har taget betænkningstid med evt. anke. 

Moderen blev fortsat varetægtsfængslet under evt. anke eller indtil afsoning.

Der er navneforbud for de to tiltalte og for forurettede indtil endelig dom.

 

Pressekontakt:

Specialanklager Peter Godsk - 51169381
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

30. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Status efter skudepisode i Brøndby

Politiet søger vidner efter skudepisoden i går eftermiddags i Brøndby Strand

27. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Mand dømt for frihedsberøvelse og voldtægt af kæreste

48-årig mand fra Brøndby idømt tre års fængsel for grov vold, vidnetrusler, voldtægt og flere dages frihedsberøvelse af mandens daværende kæreste.

19. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Kvinde dømt for omfattende narko-kørsel

36-årig kvinde fra Ishøj dømt for blandet andet seks tilfælde af narko-kørsel, fem hastighedsovertrædelser og vold mod en politimand. Hun blev i går idømt i alt syv måneders fængsel, hvor fire af månederne blev gjort betinget.

Forslag