Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

8. juni 2022 14:35

29-årig mand idømt forvaring for overgreb

Manden er dømt for et stort antal overgreb på unge drenge med relation til hooligan-miljøet i Brøndby.

Retslogo og politibil

Manden var tiltalt for at have udsat 15 unge drenge og en ung kvinde for omfattende seksuelle overgreb og vold i en længere årrække. Ifølge anklageskriftet fandt det første overgreb sted i december 2013 og det sidste kort tid før, at den 29-årige blev anholdt i starten af februar 2021 i forbindelse med et skyderi. Ifølge politiets efterforskning har manden i den periode begået over 1300 overgreb mod de forurettede.

”Sagen er på alle måder meget alvorlig - både når det gælder hvor længe dette har stået på, antallet af forurettede og det meget store antal enkeltstående overgreb. Dette er en af de mest alvorlige overgrebssager i dansk retshistorie,” siger specialanklager Morten Frederiksen.

Op til retssagen har der været en omfattende efterforskning i hooligan-miljøet i Brøndby. En del af de forurettede har selv meldt sig til politiet – andre har politiet fundet frem til i forbindelse med efterforskningen.

”Der har i medierne været spekuleret i betydningen af, at der blev rettet en mistanke mod den nu dømte i 2020, hvor sagen i første omgang blev opgivet. Dengang blev det vurderet, at der ikke var fornødent bevis til at føre sagen i retten. Det har vi vurderet, at der var nu – og derfor indgår sagen fra 2020 også i anklageskriftet. Med den viden vi har nu, er det tydeligt at se at sagen fra 2020 indgik i et mønster. Det kunne man have ønsket sig, at vi havde set dengang – men det var altså ikke tilfældet,” siger Morten Frederiksen.

Op til retssagen har den 29-årige gennemgået mentalundersøgelse, og i den forbindelse har Retslægerådet anbefalet, at manden blev idømt forvaring. En anbefaling retten i dag valgte at følge.

”Straffen ændrer ikke på omfanget af denne usædvanlige og alvorlig sag. Men jeg er dog tilfreds med, at retten har givet os medhold i, at gerningsmanden skal holdes bag lås og slå, til han ikke længere vurderes farlig for andre, Samtidig er jeg også glad for, at retten i dag fastslog, at de forklaringer vi har hørt fra de forurettede, har været særdeles troværdige” siger Morten Frederiksen.

 

Den 29-årige blev samtidig idømt opholdsforbud, boligforbud og besøgsforbud i Brøndby og Rødovre kommuner og omfattende tort-erstatning til de forurettede.

Den dømte ankede dommen.

Pressekontakt:

Specialanklager Morten Frederiksen via pressetelefon 40263704

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

19. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Ny nærpolitienhed i Høje Gladsaxe officielt indviet

Nu er lokalpolitiets nye nærpolitienhed i Høje Gladsaxe officielt indviet og erklæret for åben bydelens beboere. Kom forbi, og hils på dine lokale betjente.

17. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Knaldende bil tilbageholdt af politiet

Københavns Vestegns Politi har tilbageholdt en bil i over to måneder, efter den afgav høje knald under kørsel. Katalysatoren var fjernet og motorens elektronik ændret, så udstødnings-gasserne røg direkte ud i atmosfæren. Først efter et værksted miljøgodkendte bilen, kom den på gaden igen.

5. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Politiet er med når det ringer ind til nyt skoleår

Når klokken ringer ind til et nyt skoleår mandag 8. august, strømmer en masse nye små trafikanter ud i trafikken. Dem skal vi tage ekstra hensyn til, og derfor er Københavns Vestegns Politi ude på skolevejene hver morgen i uge 32 og 33.

Forslag