Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

21. oktober 2019 07:50

Er dit barn et lys i mørket?

Har dit barn gode stærke lygter på cyklen?

Københavns Vestegns Politi

Hvert år kommer for mange cyklister kommer til skade i trafikken, og de næste fire måneder sænker mørket sig over det meste af døgnet. 

Så nu gælder det om at huske lygterne, skrue op for lyset og blive set tydeligt af biler, busser og lastvogne i trafikken. 

"De næste uger er vi ude på skolerne om morgenen for at sætte fokus på lys på cyklen, fordi stærke lys og gode reflekser kan være med til at undgå ulykker med cyklister i de mørke måneder. Sørg for, dit barn lyser godt op i mørket," siger politiassistent Marlene Bendix, Københavns Vestegns Politi.

 

Aktion de næste 2 uger

Fra mandag og to uger frem vil færdsels- og lokalbetjente tjekke cykellygter på 27 udvalgte skoler, før klokken ringer ind.

"Vi glæder os til at dele information ud om lys på cyklen, tale med børn og voksne om sikkerhed i trafikken og forære et antal cykellygter og refleksveste væk," siger Marlene Bendix.

Husk både lygter og reflekser

Lygtetændingstiden gælder fra solnedgang til solopgang, som for tiden er fra ca. kl. 18 til 8 om morgenen.

En cykellygte skal ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og være synlige fra siden ifølge loven. 

Cykler skal have en hvid refleks, som er synlig forfra, og en rød, som er synlig bagfra. Der skal være gule reflekser i pedalerne. I hjul skal der enten være en gul refleks i egerne eller hvide på dæk eller fælg. Refleksbrikker, -bånd eller –veste er ikke et lovkrav men en rigtig god idé til at synliggøre fodgængere og cyklister. Køb kun reflekser med et godkendt ’EN’-nummer.

’Husk lygterne’-kampagnen afvikles i et samarbejde mellem kommuner og politi i ’Vestegnens Trafiksikkerhedsråd’ og skal med fokus, information og uddeling af cykellygter bidrage til at forebygge trafikulykker med cyklister i folkeskolealderen. 

 

Pressekontakt via Pressetelefon 40263704

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.