Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. februar 2021 17:30

Fængselsstraf for at skyde fyrværkeri mod politiet

Retten i Glostrup har i dag idømt en ung mand fængselsstraf for at skyde med fyrværkeri mod tre politifolk nytårsnat. Det er en af de første domme efter en ny bestemmelse i straffeloven med skærpet straf for vold mod tjenestemænd som politi, brand og redning.

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

Den 17-årige gerningsmand blev anholdt den 1. januar 2021 over midnat på Høje Taastrup Station af den selvsamme politipatrulje, han kort forinden havde skudt fyrværkeri mod fra en perron.

Som en af de første blev han sigtet efter straffelovens § 119 b, som er en ny bestemmelse, der skærper straffen for vold med genstande mod tjenestemænd - for eksempel personale fra politi, brand og redning - med op til otte års fængsel. 
 
Bestemmelsen giver mulighed for varetægtsfængsling – og senere samme dag bestemte Retten i Glostrup, at han skulle fængsles. Han sad fængslet de næste 20 dage.

I dag fandt retten ham skyldig i at skyde tre skud fra et bomberør mod tre politifolk og idømte ham seks måneders fængsel. Fem af månederne blev gjort betinget og en måned ubetinget.

Retten bestemte, at han skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen i en prøvetid på et år, og begår han ny kriminalitet i den periode, skal han afsone de fem måneders fængsel. 

Han var før ustraffet, men nu kommer dommen til at fremgå af hans private og offentlige straffeattest i henholdsvis fem og 10 år. 

”Med den nye bestemmelse er der kontant afregning i retssystemet for at skyde med fyrværkeri mod politi og andre tjenestemænd, som udfører et arbejde for borgere og samfund. Som denne sag tydeligt viser, risikerer selv unge ustraffede at blive varetægtsfængslet, få en fængselsstraf og store pletter på straffeattesten,” siger anklagerfuldmægtig Bjarke Enevoldsen, Københavns Vestegns Politi.

De tre politifolk undgik at blive ramt.

Retten bestemte videre, at Ungdomskriminalitetsnævnet skal vurdere mulige videre foranstaltninger for den dømte, som efter dommen tog betænkningstid med hensyn til anke.


Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.