Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. februar 2021 17:30

Fængselsstraf for at skyde fyrværkeri mod politiet

Retten i Glostrup har i dag idømt en ung mand fængselsstraf for at skyde med fyrværkeri mod tre politifolk nytårsnat. Det er en af de første domme efter en ny bestemmelse i straffeloven med skærpet straf for vold mod tjenestemænd som politi, brand og redning.

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

Den 17-årige gerningsmand blev anholdt den 1. januar 2021 over midnat på Høje Taastrup Station af den selvsamme politipatrulje, han kort forinden havde skudt fyrværkeri mod fra en perron.

Som en af de første blev han sigtet efter straffelovens § 119 b, som er en ny bestemmelse, der skærper straffen for vold med genstande mod tjenestemænd - for eksempel personale fra politi, brand og redning - med op til otte års fængsel. 
 
Bestemmelsen giver mulighed for varetægtsfængsling – og senere samme dag bestemte Retten i Glostrup, at han skulle fængsles. Han sad fængslet de næste 20 dage.

I dag fandt retten ham skyldig i at skyde tre skud fra et bomberør mod tre politifolk og idømte ham seks måneders fængsel. Fem af månederne blev gjort betinget og en måned ubetinget.

Retten bestemte, at han skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen i en prøvetid på et år, og begår han ny kriminalitet i den periode, skal han afsone de fem måneders fængsel. 

Han var før ustraffet, men nu kommer dommen til at fremgå af hans private og offentlige straffeattest i henholdsvis fem og 10 år. 

”Med den nye bestemmelse er der kontant afregning i retssystemet for at skyde med fyrværkeri mod politi og andre tjenestemænd, som udfører et arbejde for borgere og samfund. Som denne sag tydeligt viser, risikerer selv unge ustraffede at blive varetægtsfængslet, få en fængselsstraf og store pletter på straffeattesten,” siger anklagerfuldmægtig Bjarke Enevoldsen, Københavns Vestegns Politi.

De tre politifolk undgik at blive ramt.

Retten bestemte videre, at Ungdomskriminalitetsnævnet skal vurdere mulige videre foranstaltninger for den dømte, som efter dommen tog betænkningstid med hensyn til anke.


Flere nyheder

11. maj 2021

Københavns Vestegns Politi

Dømt for voldtægt af hustru

49-årig mand fra Taastrup idømt tre et halvt års fængsel for voldtægt begået mod ægtefælle

11. maj 2021

Københavns Vestegns Politi

Fem i fængsel for grov vold

Fem mænd er netop idømt fængselsstraffe for grov vold på Ishøj Strandvej sidste sommer. Tre fik desuden en advarsel om udvisning af Danmark.

7. maj 2021

Københavns Vestegns Politi

Tiltaler rejst for overfald på kvinde i Gladsaxe

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har tiltalt to personer for at have overfaldet en kvinde på en parkeringsplads i Gladsaxe, nedlagt påstand om fængselsstraf og påstand om, at straffen skærpes som hadforbrydelse.