Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. oktober 2021 19:16

Flere sammenstød mellem fangrupperinger efter fodboldkamp

Før og efter dagens fodboldkamp på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og FC København udbrød der slagsmål.

Københavns Vestegns Politi

Københavns Vestegns Politi har i dag være massivt tilstede ved Brøndby Station før, under og efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og FC København. Både før og efter kampen søgte fangrupperinger fra begge sider, at komme i slagsmål med hinanden. Selvom politiet lagde sig i mellem, lykkedes det flere gange.

”Det var tydeligt for os, at der var en meget stor vilje til vold - og trods at vi var der massiv, så var der et større antal personer, der forsøgte at angribe folk fra den modsatte fangruppering,” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Inden kampen forsøgte én fangruppering at nå frem til modparten. Her lagde politiet sig i mellem og episoden blev stoppet med brug af blandt andet politihunde. For at adskille de voldelige fans, måtte politiet flere gange både før og efter kampen bruge tåregas.

På et tidspunkt gjorde en større gruppe fans udfald mod de politifolk, som bevogtede den bus, der transporterer de gæstende spillere. Af hensyn til egen sikkerhed, måtte en politimand i den forbindelse trække sin tjenestepistol. Der blev dog ikke afgive skud.
”Den opførsel, vi var vidne til, er fuldstændig uacceptabel. Heldigvis kom ingen til skade i forbindelse med den episode”, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

I alt er fem personer blevet anholdt i forbindelse med kampen og flere af blevet bidt af politihunde. Flere politifolk er i dag blevet ramt af blandt andet kasteskyts. Her til aften tilses flere af dem på skadestuen, men ingen politifolk er kommet alvorlig til skade.

 

Pressekontakt:

Vicepolitiinspektør Søren Enemark via pressetelefon 40263704
 

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Idømt 1,5 års fængsel i sag om grooming

59-årig mand dømt for at krænke 51 piger seksuelt via det sociale medie Snapchat

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

42 års fængsel til bandemedlemmer

Retten i Glostrup har netop idømt tre bandemedlemmer 14 års fængsel hver for deres forsøg på at dræbe et medlem fra en rivaliserende gruppering under en igangværende konflikt.

3. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Politiet indfører visitationszone i Rødovre og Herlev

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Rødovre og Herlev kommuner fra i dag kl. 18 til fredag den 17. december 2021 kl. 18.