Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

13. juni 2024 10:58

Fond giver halv million til at bekæmpe narko

Københavns Vestegns Politi støtter syv initiativer mod narkotika med godt en halv million kroner fra en særlig fond.

Ejner Christian Christensens Fond mod narko (logo)

Københavns Vestegns Politi har netop tildelt godt en halv million kroner til syv initiativer, der hver især arbejder aktivt med at bekæmpe narkotika, misbrug og afhængighed på Vestegnen.

Pengene kommer fra Ejner Christian Christensens Fond mod narko, som politikredsen bestyrer, og som har til formål at støtte forskellige aktiviteter mod narkotikahandel.

”Vi har fået nogle virkelig interessante ansøgninger, som alle arbejder for et liv uden narkotika for unge på Vestegnen. Det er en stor glæde at kunne støtte så gode initiativer, og vi ser frem til at følge deres vigtige arbejde i vores lokalsamfund," siger fondens formand, politidirektør Kim Christiansen.

I 2024 har følgende initiativer modtaget støtte fra fonden:

1. Infotainment og podcast om puffbars

Vallensbæk Kommune er tildelt 100.000 kr. til at oplyse unge om farerne ved puffbars og ulovlige stoffer blandt andet gennem engagerende og interaktive formater som podcasts.

2. Infotainment om narkotika - "No drugs på Vestegnen"

Formidlingskompagniet Act-On-It er tildelt 120.000 kr. til at skabe opmærksomhed omkring narkotikamisbrug og dets konsekvenser gennem teaterforedrag på ungdomsuddannelser på Vestegnen.

3. Støtte til netværk for forældre til unge på afveje

Foreningen Forældre Til Unge på Afveje (FTUA) i Herlev er tildelt 20.000 kr. til at udbrede og styrke foreningens netværk for forældre med børn, der er på vej ud i misbrug, for at give dem støtte og vejledning.

4. Infotainment om narkotika

NEXT Vestskoven Gymnasium i Albertslund er tildelt 37.500 kr. til at informere gymnasiets elever om narkotikas farer og konsekvenser gennem oplysende teaterforedrag.

5. Kampagne: "Stærkere sammen - uden stoffer"

Ballerup Kommune, Center for Social og Arbejdsmarked, er tildelt 134.400 kr. til at styrke unge menneskers fællesskab og modstandskraft mod stoffer gennem en omfattende oplysningskampagne via digitale og trykte medier.

6. Infotainment om puffbars

Herstedvester Skole i Albertslund er tildelt 13.500 kr. til at informere elever i 7., 8. og 9. klasse om farerne ved puffbars og ulovlige stoffer igennem et interaktivt teaterforedrag.

7. Kunstudstilling: "Min elskede narkoman"

Billedkunstner Leah Merete Robb er tildelt 87.900 kr. til at skabe opmærksomhed og refleksion for unge omkring narkotikamisbrug gennem kunst.

Ejner Christian Christensens Fond

Ejner Christian Christensen fra Ishøj testamenterede omkring 4,7 millioner kroner til Københavns Vestegns Politi til bekæmpelse af narkohandel, og politikredsen oprettede en fond, som siden 2020 har uddelt legater for omkring 1,2 millioner kroner i overensstemmelse med hans ønske.

Fondens bestyrelse består af Københavns Vestegns Politis politidirektør, chefpolitiinspektør, stabschef samt den borgmester, som er næstformand i kredsrådet.

Link til mere info om fonden mod narko

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Politiet råder: Hjælp dine forældre og bedsteforældre mod svindlere

For tiden lokker svindlere kreditkort og PIN-koder ud af ældre eller overtaler dem til at overføre penge for at lænse deres konto. Tal med dine ældre familiemedlemmer, så de ikke mister store beløb, opfordrer efterforskningsleder.

4. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre narkohandlere fik i alt 38 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt tre mænd henholdsvis 11, 13 og 14 års fængsel for salg af store mængder amfetamin og kokain i 2023.

21. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand