Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

20. august 2024 09:00

Kære håndværker, pas på din varebil

Tyverier fra værktøjsbiler kan være en bekostelig affære for den håndværker, det går ud over. Er du håndværker – så overvej, hvor du parkerer dit værktøj, og gør det svært at komme ind i varebilen.

Kørende patruljebil

Efter to år med et markant fald, stiger tyverierne fra varebiler igen på Vestegnen. Tyverierne er blandt andet rettet mod varebiler med værktøj – og det kan blive en dyr omgang for en håndværker med hensyn til selvrisiko, indkøb af nyt værktøj, tabt arbejdsfortjeneste, værkstedsbesøg og ændring af kundeaftaler.

"Tyverier fra varebiler er en irriterende og dyr affære for en håndværker, og jeg vil opfordre til, at man overvejer, hvor bilen parkeres, og at man gør det svært for kriminelle at skaffe sig adgang til den,” siger vicepolitiinspektør Thomas Mejborn, Københavns Vestegns Politi.
 
Han peger på fem konkrete råd til at sikre varebiler udarbejdet af politi, brancheforening og erhvervsorganisationer:

1)      Installer bedre låse på bilen og lås værktøjet inde i kasser eller bag stålsikring i varerummet.
2)      Parker bilen i områder med god belysning og på en måde, så det er svært at komme til bilens side- og bagdør.
3)      Mærk dit værktøj med firmanavn, DNA-mærkning/usynlig mærkning og brug eventuelt GPS-sporing.
4)      Sæt skilte på bilen, der viser sikringen af bilen og mærkningen af indholdet.
5)      Hav en opdateret liste over dit værktøj, så politiet har bevis, når tyvekosterne findes.

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at man som håndværker også bør overveje, om særlig kostbart specialværktøj skal efterlades i varebilen.

Se flere råd og en info-video på www.stopindbrud.dk.

Varebiltyverier stiger

Efter næsten 1.000 tyverier fra vare- og lastbiler på Vestegnen i 2019, dykkede antallet årene efter til under det halve. Men så begyndte det igen at gå den forkerte vej i 2023, og nu ser den tendens ud til at fortsætte i 2024.

 

Kontakt politiet

Siden februar har en fælles sjællandsk efterforskningsgruppe under Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi haft et særligt fokus på omrejsende kriminelles aktiviteter på tværs af politikredsgrænser, og i år er der rejst 80 sigtelser for tyverier fra varebiler på Vestegnen alene.

”Ser man mistænkelige personer udvise interesse for varebiler og håndværkervogne, så kontakt politiet på 114. Ring 112, hvis det er akut,” siger Thomas Mejborn, Københavns Vestegns Politi.

Råd og video er produceret af marketingsvirksomheden Mighty Monday i et samarbejde mellem sjællandske politikredse, Dansk Erhverv, Tekniq Arbejdsgiverne, Dansk Håndværk og DI Byggeri, Brancheforeningen F&P og Unisecure.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

30. august 2024

Københavns Vestegns Politi

Fem års fængsel for narkohandel

36-årig østeuropæisk mand dømt for narkohandel i Rødovre. Den dømte blev samtidig udvist af Danmark.

21. august 2024

Københavns Vestegns Politi

Straf for grov ydmygelsesvold: 20 årig mand idømt 8 måneders fængsel

Retten i Glostrup har i dag idømt en 20-årig mand fra Glostrup 8 måneders ubetinget fængsel for to tilfælde af grov ydmygelsesvold.

15. august 2024

Københavns Vestegns Politi

200.000 kr. i hjælp til børn og unge

I marts annoncerede Københavns Vestegns Politi, at der kunne søges penge fra Ellen og Herman Egelunds Fond til at hjælpe børn og unge fra Vestegnen på ret vej i livet. Nu har fonden, som Københavns Vestegns Politi bestyrer, givet fire legater på omkring 200.000 kroner til tre drenge og 20 skoleklasser på Vestegnen.