Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

16. januar 2023 13:42

Mand dømt for psykisk vold

39-årig mand idømt tre måneders fængsel for at have udsat sin daværende kæreste i Bagsværd for psykisk vold.

Retssal 201 skilt

Manden var tiltalt for at have udsat sin daværende kæreste for groft nedværdigende, forulempende og krækende adfærd gennem en periode på et halvt år. Han havde blandt andet i flere tilfælde taget kærestens telefon og gennemgået dens indhold og udspurgt hende om hendes chat-, sms- og mail-korrespondance. Endvidere havde han formået at få kvinden til at installere en app på hendes telefon, så han kunne følge hendes færden, ligesom han fik kæresten til at stoppe med at tage sin lægeordinerede medicin og tage euforiserende stoffer og naturmedicin som erstatning.

Til sidst lykkedes det kvinden at komme væk fra manden, og hun boede i en længere periode på krisecenter. Sagen blev meldt til politiet, og i fredags blev manden idømt tre måneders ubetinget fængsel.

”Sanktionen understreger de alvorlige konsekvenser, psykisk vold har for de personer, det går ud over”, siger sagens anklager Bjarke Moe Enevoldsen.

Hos Københavns Vestegns Politi håndteres sager om psykisk vold af afdelingen for Kriminalitet i Nære Relationer. Det er dog en sagstype der ofte kan være komplicerede at efterforske, fortæller leden af afdelingen:
”At bevise psykisk vold kræver rigtig meget efterforskning, det er ofte sager der tager lang tid – og denne sag er en af dem”, siger politikommissær Tue Lauenblad.

Den dømte mand valgte at anke.

 

Pressekontakt:

Retssag og dom: Anklagerfuldmægtig Bjarke Moe Enevoldsen - 51140378
Efterforskning: Politikommissær Tue Lauenblad – 51324658
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

25. april 2024

Københavns Vestegns Politi

3,5 års fængsel for ildspåsættelse

55-årig mand dømt for at sætte ild på en ejendom i Rødovre.

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.