Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

16. januar 2023 13:42

Mand dømt for psykisk vold

39-årig mand idømt tre måneders fængsel for at have udsat sin daværende kæreste i Bagsværd for psykisk vold.

Retssal 201 skilt

Manden var tiltalt for at have udsat sin daværende kæreste for groft nedværdigende, forulempende og krækende adfærd gennem en periode på et halvt år. Han havde blandt andet i flere tilfælde taget kærestens telefon og gennemgået dens indhold og udspurgt hende om hendes chat-, sms- og mail-korrespondance. Endvidere havde han formået at få kvinden til at installere en app på hendes telefon, så han kunne følge hendes færden, ligesom han fik kæresten til at stoppe med at tage sin lægeordinerede medicin og tage euforiserende stoffer og naturmedicin som erstatning.

Til sidst lykkedes det kvinden at komme væk fra manden, og hun boede i en længere periode på krisecenter. Sagen blev meldt til politiet, og i fredags blev manden idømt tre måneders ubetinget fængsel.

”Sanktionen understreger de alvorlige konsekvenser, psykisk vold har for de personer, det går ud over”, siger sagens anklager Bjarke Moe Enevoldsen.

Hos Københavns Vestegns Politi håndteres sager om psykisk vold af afdelingen for Kriminalitet i Nære Relationer. Det er dog en sagstype der ofte kan være komplicerede at efterforske, fortæller leden af afdelingen:
”At bevise psykisk vold kræver rigtig meget efterforskning, det er ofte sager der tager lang tid – og denne sag er en af dem”, siger politikommissær Tue Lauenblad.

Den dømte mand valgte at anke.

 

Pressekontakt:

Retssag og dom: Anklagerfuldmægtig Bjarke Moe Enevoldsen - 51140378
Efterforskning: Politikommissær Tue Lauenblad – 51324658
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

19. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Kvinde dømt for omfattende narko-kørsel

36-årig kvinde fra Ishøj dømt for blandet andet seks tilfælde af narko-kørsel, fem hastighedsovertrædelser og vold mod en politimand. Hun blev i går idømt i alt syv måneders fængsel, hvor fire af månederne blev gjort betinget.

13. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

To bandefolk dømt for våbenbesiddelse

To medlemmer af en bandegruppering dømt for at være i besiddelse af to skarpladte pistoler, da de blev anholdt i Bagsværd. Ifølge dommen skulle skydevåbnene bruges i konfrontation med en eller flere personer. De blev idømt 3 år og 3 måneders fængsel og den ene mand blev udvist.

9. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Vi tjekker cykellygter på skolerne

Mørketid: Vestegnen sætter fokus på skoleelevers cykellygter og reflekser i de kommende uger, hvor repræsentanter fra kommuner og politi besøger de vestegnske skoler om morgenen.

Forslag