Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

4. januar 2023 08:02

Mistænkt hovedmand i sag om menneskehandel anholdt

I samarbejde med flere landes politimyndigheder er en mistænkt hovedmand i sag om menneskehandel anholdt. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag.

Blink, Københavns Vestegns Politi

København Vestegns Politi har sigtet en 36-årig rumænsk mand for menneskehandel, menneskeudnyttelse, ulovlig tvang og rufferi. Han blev i går udleveret af fransk politi og derpå formelt anholdt i lufthavnen. Den rumænske mand bliver kl. 0930 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

Den rumænske mand er mistænkt for at være hovedmanden i en udenlandsk kriminel gruppe, der har stået bag menneskehandel med prostitution for øje i det storkøbenhavnske område. 

”Den kriminelle gruppe er mistænkt for også at have været aktiv i flere andre europæiske lande. Derfor har vi været i tæt samarbejde med Europol og spansk politi samt belgisk, rumænsk og fransk politi”, oplyser vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Sagen har siden juni 2022 været efterforsket af København Vestegns Politi, og i den forbindelse blev der i efteråret udstedet en international arrestordre på den rumænske mand. Manden blev stoppet af fransk politi i en rutine-kontrol den 13. december 2022 nær Bayonne og har siden været i de franske myndigheders varetægt.

”Det er tilfredsstillende, at det internationale samarbejde foregår effektivt, som det i høj grad har været tilfældet i denne sag”, siger Peter Malmose.

I kølvandet på anholdelsen af den mistænkte hovedmand i Frankrig, foretog Københavns Vestegns Politi anholdelse af tre personer i Danmark. Også de er sigtet for menneskehandel, menneskeudnyttelse, ulovlig tvang og rufferi og er alle efterfølgende varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden vil af hensyn til efterforskningen begære lukkede døre i forbindelse med dagens grundlovsforhør. Derfor og fordi også de andre grundlovsforhør har været for lukkede døre, har Københavns Vestegns Politi ikke yderligere kommentarer i sagen for nu.
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Politiet råder: Hjælp dine forældre og bedsteforældre mod svindlere

For tiden lokker svindlere kreditkort og PIN-koder ud af ældre eller overtaler dem til at overføre penge for at lænse deres konto. Tal med dine ældre familiemedlemmer, så de ikke mister store beløb, opfordrer efterforskningsleder.

4. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre narkohandlere fik i alt 38 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt tre mænd henholdsvis 11, 13 og 14 års fængsel for salg af store mængder amfetamin og kokain i 2023.

21. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand