Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

6. april 2020 15:07

Politidirektør: Corona under lup i påsken

Selvom flertallet af borgerne på Vestegnen følger myndighedernes anbefalinger og de midlertidige corona-regler, løfter politidirektør Kim Christiansen pegefingeren og varsler flere bøder.

Politidirektør Kim Christiansen ved pressebriefing om politiindsats i påsken

Mandag formiddag inviterede Københavns Vestegns Politi pressen til en briefing om politiindsatsen mod corona-relaterede overtrædelser i påskedagene.

Her oplyste politidirektør Kim Christiansen, at det generelle billede på Vestegnen er, at majoriteten af borgerne følger de anvisninger og regler, der er indført for at begrænse smitte i Danmark. 

Men trods uger med henstillinger fra alle myndigheder er der stadig borgere, som får en straffesag på halsen.  

"På dette fremskredne tidspunkt i en tid hvor vi alle skal stå sammen for at hindre en smittespredning i befolkningen, må vi alligevel ud og give bøder. Det er ærgerligt, og jeg vil gerne indskærpe over for alle, at man skal overholde den særlige lovgivning, der er indført for at bremse corona-virussen i befolkningen," siger politidirektør Kim Christiansen.

Indtil nu har politikredsen rejst ca. 80 sigtelser i sager, der typisk har handlet om åbne caféer og serviceerhverv, som skulle være lukket, eller sager hvor flere end 10 var samlet i en forening:

"Vi reagerer konsekvent på alle henvendelser, vi får, og overtrædelser bringes til ophør og medfører en bøde – det kommer vi også til at have et stærkt fokus på hen over påsken," siger politidirektør Kim Christiansen.

Det betyder løbende polititilsyn med byggemarkeder, planteskoler, havnearealer, fodboldbaner og andre områder, hvor folk traditionelt samles.

 

Mange anmeldelser

Over 700 borgere har kontaktet Københavns Vestegns Politi med bekymringer om fx adfærd i forhold til at holde afstande eller at for mange samlet et sted:

"Det er glædeligt, at mange tager det alvorligt – for det er alvorligt, og derfor har politiet i hele landet ekstra folk på vagt klar til at sætte hurtigt ind, hvis det er nødvendigt," siger politidirektøren.  

Københavns Vestegns Politis har øget beredskab med henblik på styrket corona-indsats. 

Her op til påske opfordrer politidirektøren alle til at følge reglerne, holde afstand og undgå forsamlinger: 

"Selvom situationen påkalder sig omtanke, hensyn og andre måder at gøre tingene på, kan man sagtens nyde fridagene. Jeg ønsker alle på Vestegnen nogle rigtige gode og sikre påskedage," siger Kim Christiansen.

 

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.