Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

18. november 2020 08:38

Røver udvist i 12 år

En 24-årig mand fra Albertslund er idømt halvandet års ubetinget fængsel for røveri, hashsalg og vold – og derefter skal han udvises af Danmark i 12 år.

Københavns Vestegns Politi

Onsdag den 12. februar truede en røver personale i et supermarked på Egelundsvej i Albertslund med en kniv til at udlevere penge fra kassen og stak af. Dagen efter meldte en dengang 23-årig mand sig selv, og han blev varetægtsfængslet fredag den 14. februar.

Fredag den 13. november sad han – nu 24 år gammel – ud over røveriet tiltalt for fem andre kriminelle forhold, der var tilføjet anklageskriftet. De handlede om forudgående salg af i alt knap 300 gram hash, vold mod hans ex-kæreste og hærværk på et solarie.

Trods tiltalte nægtede at have slået ex-kæresten, fandt retten ham skyldig i alle seks forhold og idømte ham en ubetinget fængselsstraf på halvandet års fængsel. 

Retten bestemte desuden, at den dømte efter afsoning skal udvises til Tyrkiet med indrejseforbud i 12 år, selvom han er født og opvokset i Danmark. Dommen blev udmålt blandt andet på baggrund af tidligere domme mod manden.

- Vi lagde op til – alle sagens aspekter taget i betragtning – at der ud over fængsel også skulle ske udvisning i 12 år, og det fulgte retten, siger anklager Mie Vang, Københavns Vestegns Politi.

Den dømte ankede sagen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

25. april 2024

Københavns Vestegns Politi

3,5 års fængsel for ildspåsættelse

55-årig mand dømt for at sætte ild på en ejendom i Rødovre.

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.