Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

25. november 2022 14:10

Seks år i fængsel for voldtægter

Retten i Glostrup har i dag idømt en 29-årig mand fra Ishøj seks års ubetinget fængsel for at voldtage en 14-årig dreng og for at forsøge at afpresse ham til flere voldtægter cirka to år efter.

Retslokale

I februar anmeldte en 16-årig dreng sig forsøgt voldtaget af en på daværende tidspunkt 28-årig mand fra Ishøj. Herunder kom det frem, at offeret to år tidligere var voldtaget af samme gerningsmand. 

Københavns Vestegns Politi indledte straks en efterforskning og ransagede hos den 28-årige mistænkte, der skulle anholdes. Han havde nået at skjule sig, men blev anholdt og varetægtsfængslet i marts.

I dag fandt Retten i Glostrup ham skyldig og dømte ham for have truet og voldtaget en 14-årig dreng i 2019. Retten fandt ham skyldig i at have optaget en video af voldtægten og for i februar at have anvendt videoen til at forsøge at true og afpresse offeret til flere voldtægter.

”Det har krævet et stort personligt mod af offeret at modstå en truende voksen mands afpresning, anmelde ham til politiet og stille op i retten. Men det er det helt rigtige at gøre, og retssystemet reagerede prompte og har nu givet gerningsmanden en længere fængselsstraf,” siger anklageren i sagen Bjarke Moe Enevoldsen.

Retten i Glostrup udmålte en straf på seks års ubetinget fængsel og varetægtsfængslede den dømte efter dom. Dømte nægter og ankede på stedet.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

30. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Status efter skudepisode i Brøndby

Politiet søger vidner efter skudepisoden i går eftermiddags i Brøndby Strand

27. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Mand dømt for frihedsberøvelse og voldtægt af kæreste

48-årig mand fra Brøndby idømt tre års fængsel for grov vold, vidnetrusler, voldtægt og flere dages frihedsberøvelse af mandens daværende kæreste.

19. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Kvinde dømt for omfattende narko-kørsel

36-årig kvinde fra Ishøj dømt for blandet andet seks tilfælde af narko-kørsel, fem hastighedsovertrædelser og vold mod en politimand. Hun blev i går idømt i alt syv måneders fængsel, hvor fire af månederne blev gjort betinget.

Forslag