Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

4. august 2022 23:57

Status efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og FC Basel

Conference League fodboldkampen mellem Brøndby IF og schweiziske FC Basel forløb i det store hele roligt før, under og efter kampen. Politiet undersøger en mulig voldsepisode og har sigtet en mand for besiddelse af lille mængde narkotika. Politileder roser de øvrige mange tusinde ude- og hjemmefans for god opførsel.

Københavns Vestegns Politi

Status torsdag den 4. august klokken 23.50:

Politiindsatsen ved UEFA Europa Conference League fodboldkampen mellem Brøndby IF og schweiziske FC Basel 1893 torsdag aften klokken 20.30 på Brøndby Stadion blev varetaget af Københavns Vestegns Politi i tæt samarbejde med Københavns Politi og bistået af de sjællandske politikredse, Fyns Politi samt enkelte repræsentanter fra schweizisk politi.

Før kampen besøgte en større gruppe schweiziske fans København. Stemningen og dialogen med politiet var god. Politiet fulgte dem i et særtog til Glostrup Station og til fods videre til Brøndby Stadion.

Før kampen led tre stewards fra stadion overlast, så to måtte på skadestuen, fordi en gruppering med hjemmebanefans angiveligt lavede en form for stormløb – dvs. trængte sig ind med magt – via den indgang, hvor stewarderne arbejdede, en af dem som frivillig.
Københavns Vestegns Politi undersøger nu sagen som en mulig voldsepisode og hører gerne fra vidner, som kan bidrage med oplysninger om hændelsen, der fandt sted klokken 19.12 ved en indgang i fanzonen ved Sydsiden.
Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 4386 1448.

 

Politiet indførte skærpet strafzone

For at hindre vold, hærværk og uroligheder og skabe tryghed for områdets beboere samt fredelige familier og tilskuere til kampen, indførte Københavns Vestegns Politi en skærpet strafzone på og omkring stadion fra torsdag klokken 10 til fredag morgen klokken 04. 

I en skærpet strafzone kan straffen for visse typer af kriminalitet forhøjes med op til det dobbelte i medfør af straffelovens 81c. 
 

En sigtet med narko på stadion

Foreløbig har Københavns Vestegns Politi rejst en sigtelse inde i den skærpede strafzone, idet en mand i 40’erne fra København blev fundet i besiddelse af cirka et gram kokain på stadion.

Nu skal anklagemyndigheden foretage en konkret juridisk vurdering af sagen herunder spørgsmålet om strafpåstand og eventuel strafforhøjelse, og siden bliver det i sidste ende op til domstolen at afgøre sagen.
 
”Vi har ikke haft konfrontationer eller uroligheder, og det vil jeg gerne kvittere for til de over 14.000 tilskuere, som kom til kampen,” siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen, Københavns Vestegns Politi.
 

Relateret nyhed

Politiet indfører skærpet strafzone omkring Brøndby Stadion (03-08-2022)

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

5. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Politiet er med når det ringer ind til nyt skoleår

Når klokken ringer ind til et nyt skoleår mandag 8. august, strømmer en masse nye små trafikanter ud i trafikken. Dem skal vi tage ekstra hensyn til, og derfor er Københavns Vestegns Politi ude på skolevejene hver morgen i uge 32 og 33.

3. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Politiet indfører skærpet strafzone omkring Brøndby Stadion

For at hindre vold, hærværk og uroligheder ved en fodboldkamp på torsdag indfører Københavns Vestegns Politi en skærpet strafzone i området omkring Brøndby Stadion. Strafzonen gælder fra torsdag den 4. august klokken 10.00 til fredag den 5. august 2022 klokken 04.00 og betyder, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer kriminalitet begået i zonen.

29. juli 2022

Københavns Vestegns Politi

Status efter dagens fodboldkamp på Brøndby Stadion

Conference League fodboldkampen mellem Brøndby IF og polske Pogoń Szczecin forløb roligt før kampen. Under kampen måtte politiet rykke ind og bistå stadionstewards pga. uro blandt udebanefans og efter kampen måtte aggressive fangrupperinger holdes adskilt.

Forslag