Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

16. januar 2024 11:41

Syv bilister sigtet for at køre med is på ruden

Færdselsbetjente ved Københavns Vestegns Politi har her til morgen standset syv bilister, som kørte rundt i trafikken med et begrænset udsyn, fordi de ikke havde fjernet is fra bilens ruder. Udover en bøde står seks af dem nu til en betinget frakendelse af kørekortet.

Bil med tiliset forrude - indefra

Københavns Vestegns Politi afvikler aktuelt en kampagne på skolerne på Vestegnen for at sætte fokus på, at eleverne husker lys på cyklen i de mørke morgentimer.

I den forbindelse besøger lokalbetjente og færdselsbetjente skoler før klokken otte for at tale med børn og forældre om trafiksikkerhed.

Her til morgen mødte færdselsbetjentene på kort tid ikke mindre end syv bilister, som kørte rundt i Ishøj med ruder, der var så tilisede, at føreren havde et væsentligt forringet udsyn til andre gående, kørende og trafikken omkring dem. To af dem blev standset ved skoler. 

Lederen af færdselsafdelingen opfordrer til, at bilisterne grundigt fjerner is og dug fra bilens ruder, før man kører ud i trafikken:

”Man gambler med andre trafikanters sikkerhed, hvis man kører rundt uden at kunne se ordentligt ud af ruderne. Det er førerens ansvar at rengøre ruderne, og det følger vi op på med flere kontroller i de kommende kolde dage,” siger politikommissær Claus Stoltenberg. 

Seks af de syv bilister, som fik en sigtelse på halsen her til morgen, kan se frem til en betinget frakendelse af førerretten i tre år plus en bøde på 2.500 kroner. Den sidste slipper med en bøde på 1.000 kroner.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.