Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

7. oktober 2021 13:03

Ung mand dømt i sag om dødsulykke i trafikken

20-årig mand idømt halvandet års fængsel for bl.a. uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i Hvidovre og særligt hensynsløs kørsel i Brøndby

Københavns Vestegns Politi

Den 20-årige var tiltalt for op til dødsulykken den 24. juli 2020, at have kørt mindst 147 km/t på Amagermotorvejen ved Hvidovre. Her havde han, på særlig hensynsløs måde, overhalet inden om en anden bilist med stor hastighed. Umiddelbart efter overhaling højre om, mistede han herredømmet over sin bil. Det gjorde at bilen ramte autoværnet, skred ud over samtlige af motorvejens tre baner, røg ud i nødsporet, ramte tre træer og blev kastet tilbage på motorvejen.
Den voldsomme ulykke fik fatale konsekvenser inde i bilen, hvor den 20-årige havde fire passagerer med. En 15-årig dreng der var i bilen, blev så voldsom kvæstet, at han to døgn senere afgik ved døden på hospitalet. Også de tre andre passagerer kom voldsomt til skade, med længerevarende indlæggelse og brug af kørestol til følge. Siden har to af dem måtte droppe ud af deres uddannelser på grund af senfølger af ulykken.

Ud over sagen om den voldsomme ulykke, var den 20-årige også tiltalt for at have kørt særligt hensynsløst, da han i februar 2020 kørte på et fortov i Brøndby og efterfølgende kørte igennem en gangtunnel ved Brøndby Strand Station, som alene er beregnet for fodgængere.

”Konsekvenserne ved at køre så uforsvarligt og så hensynsløst, har været helt tydeligt at mærke i retssalen. Jeg håber at sagen er en understregning af, hvor galt det kan gå, hvis man kører hurtigt og hensynsløst”, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Den 20-årige blev idømt halvandet års fængsel i sagen. Samtidig blev han fradømt i førerretten i 5 år og han modtog en advarsel om udvisning.

Anklagemyndigheden kender ikke den 20-åriges stillingtagen til dommen, da han forlod retten, inden dommen fald.

 

Pressekontakt:

Specialanklager Charlotte Møgelhøj - 93500060
 

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Idømt 1,5 års fængsel i sag om grooming

59-årig mand dømt for at krænke 51 piger seksuelt via det sociale medie Snapchat

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

42 års fængsel til bandemedlemmer

Retten i Glostrup har netop idømt tre bandemedlemmer 14 års fængsel hver for deres forsøg på at dræbe et medlem fra en rivaliserende gruppering under en igangværende konflikt.

3. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Politiet indfører visitationszone i Rødovre og Herlev

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Rødovre og Herlev kommuner fra i dag kl. 18 til fredag den 17. december 2021 kl. 18.