Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

23. maj 2024 10:11

Tre mænd dømt for omfattende indbrudskriminalitet

Tre østeuropæiske mænd er dømt for at have begået indbrud til en værdi af ca. 1,8 mio. kr. Indbruddene blev blandt andet begået i Hvidovre.

Retslogo og politimand

Ved Retten i Glostrup er tre østeuropæiske mænd blevet dømt for indbrudstyveri af særlig grov beskaffenhed. Her blev en 44-årige tiltalte idømt 2 år og 6 måneders fængsel, mens de to øvrige, på henholdsvis 21 og 23 år, blev idømt 2 år og 3 måneders fængsel. Alle tre mænd blev desuden udvist af Danmark for bestandig.

 

De tre mænd blev dømt for flere indbrud af særlig grov beskaffenhed, herunder indbrud i en virksomhed i Hvidovre, hvor de stjal fotoudstyr til en værdi af over 900.000 kr. De brød også ind på en uddannelsesinstitution på Amager og stjal computere og tilbehør til en værdi af over 100.000 kr.

Derudover stjal de el-værktøj fra en anden virksomhed i Hvidovre, og de brød ind i en virksomhed på Frederiksberg, hvor de stjal dyrt fotoudstyr.

De blev også dømt for indbrud i Roskilde, hvor de stjal computere mv. til en værdi af over 200.000 kr.

Endelig blev de dømt for at være i besiddelse af en række hælervarer, som anklagemyndigheden vurderer stammer fra flere indbrud begået rundt om på Sjælland og Fyn.

 

Politiet kom på sporet af dem efter det sidste indbrud i Hvidovre. Det ledte politiet til en adresse i Nordsjælland, hvor flere af kosterne blev fundet. Den efterfølgende efterforskning fastslog, at de tiltalte havde været ved de forskellige indbrudssteder, ligesom politiet fandt spor, der tydede på, at mændene havde en fast plan for, hvor der skulle begås indbrud, og at de havde foretaget rekognoscering før indbruddene.

 

Ifølge sagens anklager, Helena Bengtsen, begyndte mændene at begå indbrud umiddelbart efter deres ankomst til Danmark:

"Det er vores formodning, at de alene var her med indbrudskriminalitet for øje," siger Helena Bengtsen.

 

Dommen blev afsagt i Retten i Glostrup torsdag i sidste uge. Her modtog den 21-årige og 23-årige dommen, mens den 44-årige har taget betænkningstid i forhold til evt. anke til landsretten.

 

Pressekontakt: Anklagerfuldmægtig Helena Bengtsen – 23109751

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

14. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Idømt forvaring for at voldtage kærester

En 45-årig mand er idømt tidsubestemt forvaring ved Retten i Glostrup for en række alvorlige forbrydelser mod tre kvinder, han havde nære relationer til.

13. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Fond giver halv million til at bekæmpe narko

Københavns Vestegns Politi støtter syv initiativer mod narkotika med godt en halv million kroner fra en særlig fond.

10. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Dom i drabssag

I dag er der faldet dom i drabssagen fra Elverparken i Herlev.