Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

18. juni 2020 14:26

Syv unge dømt for vold på Albertslund Station i februar

Retten i Glostrup har i dag idømt syv unge mellem 30 dage og seks måneders fængsel for overfald på en 17-årig ung dreng på Albertslund Station

Københavns Vestegns Politi

De dømte var tiltalt for den 14. februar kl ca. 21.50 at have overfaldet en 17-årig ung dreng på Albertslund Station med talrige spark og slag. 
Retten i Glostrup har vurderet, at de alle kunne dømmes i henhold til anklageskriftet. De er derfor alle dømt for vold, men retten har vurderet at deres rolle i forbindelse med overfaldet, var forskellig og de er blevet idømt fra 30 dage op til seks måneders fængsel. I flere tilfælde er en del af straffen gjort betinget. De dømte er mellem 15 og 17 år og for seks af dem, bliver deres sag sendt i Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal fastsætte de endelige vilkår.
 
I forbindelse med dommen blev en 16 årig idømt advarsel om udvisning.
 

Anholdt og fængslet kort efter overfald

Kort efter overfaldet blev først en og siden flere af de nu dømte anholdt og fængslet i sagen. Pågribelserne skete efter intensivt politiarbejde.
”Når vi relativt hurtigt kunne få fat i de mistænkte, så skyldes det især indgående lokalkendskab. Sagen her sætter streg under betydningen af netop lokalkendskabet og med hvilken alvor vi tager denne slags sager om umotiveret vold," siger leder i lokalpolitiet vicepolitiinspektør Søren Uhre.
 
De dømte har nu 14 dage til at overveje om de ønsker deres dom anket.
 

Pressekontakt - dommen:

Advokaturchef Peter Godsk - 51169381
 

Pressekontakt – lokalpolitiet:

Vicepolitiinspektør Søren Uhre – 40234752
 
Tidligere pressemeddelelser i sagen:

 
3. marts: 

 

 

 

Flere nyheder

30. november 2020

Københavns Vestegns Politi

S-togkontrol: Ny aktion i civil

Onsdag aften var DSB-revisorer og politifolk igen i civil fælles aktion på S-tognettet på Vestegnen.

26. november 2020

Københavns Vestegns Politi

I fængsel for at efterlade barn i Afrika

En 42-årig kvinde er idømt fængsel for at sende det barn, hun var værge for, til Uganda. Dermed er første dom for at efterlade et barn i udlandet afsagt.

24. november 2020

Københavns Vestegns Politi

Følg restriktionerne og lyt til din kommune

Coronasmitten er fortsat for høj på Vestegnen, og politidirektøren opfordrer alle borgere til at følge de gældende restriktioner og lytte til sin kommunes information.