Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

29. november 2023 07:42

23 ransagninger i Tramadolsag

23 personer fik tirsdag besøg af betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi, fordi de var blevet identificeret som købere af Tramadol-piller via en salgstelefon. En telefon, som politiet fandt i forbindelse med beslaglæggelsen af mere en 18.000 Tramadolpiller i august 2023.

Den 29. august 2023 fandt en gruppe skoleelever en pose med piller i et skovområde i tilknytning til Nørre Boulevard Skolen i Holstebro. Samme dag kunne Midt- og Vestjyllands Politi anholde den formodede ejer af pillerne, en 20-årig mand, i forbindelse med, at vedkommende indfandt sig i området. Den 20-årige er varetægtsfængslet.

I forbindelse med efterforskningen fandt politiet en salgstelefon og har via den identificeret adskillige personer, der nu er mistænkt for at være købere af de ulovlige piller.

Det er disse personer, som Midt- og Vestjyllands Politi i går har gennemført ransagninger ved. Ransagningerne er foregået på adresser i Holstebro, Struer og Aulum. Under ransagningerne har politiet sigtet køberne for køb af Tramadol, der er sket forud for anholdelsen af den 20-årige nu varetægtsfængslede mand den 29. august 2023. På de fleste adresser blev der fundet mindre mængder af euforiserende stoffer herunder hash, skunk, kokain og Tramadolpiller. Derudover blev der på en adresse fundet 9.000 kr. og på en anden 84.900 kr. i kontanter, som politiet mistænker stammer fra salg af euforiserende stoffer.

"Vi ser flere og flere, som bliver taget med tramadol-piller, og vi er meget bekymrede for den tendens, da det er et stærkt vanedannende stof. Vi vil med vores indsats gerne sende et stærkt signal om, at vi holder øje med både købere og sælgere også af dette stof", fortæller politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

 

Tilbud om misbrugsbehandling

Da Midt- og Vestjyllands Politi tidligere på året slog til mod en 16-årig formodet hashhandler stod misbrugsrådgivere klar med tilbud om behandling, da politiet havde de formodede købere ind til afhøring. Flere tog i mod tilbuddet.

Derfor blev også de formodede købere af Tramadolpiller tilbudt misbrugsrådgivning i forbindelse med, at de var inde til afhøring i går. Som noget nyt sad der en misbrugsrådgiver klar på politistationen til at tage i mod køberne, hvis de ønskede et tale med en misbrugsrådgiver med det samme.

"Vi er fortsat optaget af at hjælpe de sigtede videre og ud af et misbrug, så de kommer væk fra den kriminelle løbebane med at købe og forbruge euforiserende stoffer. Denne gang gik vi skridtet videre og tilbød dem alle en samtale med en rådgiver fra det lokale rusmiddelcenter umiddelbart efter afhøringen. Flere takkede ja til en samtale med det samme, mens andre ønskede at blive kontaktet af misbrugsvejledningen efterfølgende. Vi håber, at vi på denne måde er med til at hjælpe nogen til at ændre deres misbrugsvaner", fortæller politikommissær Mette Bundgaard fra forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Receptpligtige piller - ulovlige uden recept

Tramadol er et smertestillende lægemiddel af opioid-typen, som anvendes til behandling af moderate til stærke smerter. Stoffet virker ved at dæmpe impulser til nervesystemet. Stoffet blev optaget på Sundhedsstyrelsens liste over euforiserende stoffer i 2022. Det betyder, at stoffet er ulovligt uden recept.

 

Pressens kontaktpersoner:

Vedr. sagen: Knud Lauridsen, politikommissær, lokalpolitiet i Holstebro, Midt- og Vestjyllands Politi: 6197 0600
Vedr. politiets forebyggende indsats: Mette Bundgaard, politikommissær, FNT (Forebyggelse, nærhed og tryghed), Midt- og Vestjyllands Politi: 2963 2233

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

16. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

31-årig varetægtsfængslet: Mistænkt for indbrud i Silkeborg

Lokalpolitiet i Silkeborg har sigtet en 31-årig mand for indbrud. Politiet formoder, at den 31-årige kan være involveret i flere indbrud på egnen.

14. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Hovedvej 11 og Thorstedvej fortsat spærret ved Thisted efter påkørsel af bro

En vindmølletransport påkørte natten til onsdag broen under Thorstedvej. Siden har Thorstedvej og omfartsvejen ved Thisted været spærret, og det er endnu uvist, hvornår vejene kan genåbne.

13. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

60 dages betinget fængsel for at kaste kanonslag ind på fodboldbane

En 39-årig mand fra Viborg blev i dag dømt for i sommer på Viborg Stadion at have kastet to kanonslag ind på banen. Retten i Viborg idømte ham 60 dages betinget fængsel.