Spring til hovedindhold

Forslag

23-årig dømt for uagtsomt manddrab under vanvidskørsel

En 23-årig mand fra Silkeborg er idømt fem års ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab. Han var fører af en bil, da han med høj hastighed kørte galt i en ulykke, der kostede en 16-årig passager livet.

En 23-årig mand fra Silkeborg blev i dag idømt fem års ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab og fik derudover frakendt retten til at køre bil i otte år.

”Jeg er tilfreds med dommen. Byretten kom frem til en dom, der er fuldstændig i overensstemmelse med tiltalen. En ung mand mister livet som følge af vanvidskørsel, og dommens længde afspejler da også sagens alvor,” siger anklagerfuldmægtig Mette Bech Olesen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi

Den 29. juni 2022 kørte den dengang 22-årige mand galt på Søholt Parkvej i det østlige Silkeborg. I byzone med en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen kørte han ikke under 102 kilometer i timen og mistede herredømmet over bilen, så den ramte en kantsten og et vejskilt og fløj videre ind i et træ.

En 16-årig passager omkom i ulykken. En blodprøve taget fra føreren af bilen påviste efterfølgende det morfinlignende stof tramadol i en mængde over bagatelgrænsen.

Sammen med fundet af tramadol i blodet og den høje hastighed fandt byretten i Viborg desuden at den 23-årige havde kørt særligt hensynsløst på grund af vejens og begrænsede oversigtsforhold.

Ud over fængselsstraffen blev den 23-årige frakendt retten til at køre bil. Retten konfiskerede desuden den bil, som den 23-årige førte under ulykken.

Den 23-årige ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

 

Kontaktperson for pressen

Anklagerfuldmægtig ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Mette Bech Olesen, tlf. 5160 2796.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Sag om racisme-vittigheder kommer for retten efter påske

En 28-årig mand fra Holstebro skal den 3. april for retten tiltalt for at have overtrådt straffelovens racismeparagraf ved at drive to hjemmesider med udtalelser, der forhåner grupper af personer på grund af blandt andet deres race eller hudfarve.

22. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem mænd tiltalt for drab og frihedsberøvelse på kutter

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod fem mænd i alderen 29 til 42 år. Mændene er tiltalt for i januar sidste år at have dræbt en 41-årig mand ombord på en kutter i Nordsøen.

21. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Skyderi i Herning: 20-årig anholdt

En af tre mistænke gerningsmænd er nu anholdt efter et voldeligt opgør i Herning onsdag aften.