Spring til hovedindhold

Forslag

23-årig dømt for uagtsomt manddrab under vanvidskørsel

En 23-årig mand fra Silkeborg er idømt fem års ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab. Han var fører af en bil, da han med høj hastighed kørte galt i en ulykke, der kostede en 16-årig passager livet.

En 23-årig mand fra Silkeborg blev i dag idømt fem års ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab og fik derudover frakendt retten til at køre bil i otte år.

”Jeg er tilfreds med dommen. Byretten kom frem til en dom, der er fuldstændig i overensstemmelse med tiltalen. En ung mand mister livet som følge af vanvidskørsel, og dommens længde afspejler da også sagens alvor,” siger anklagerfuldmægtig Mette Bech Olesen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi

Den 29. juni 2022 kørte den dengang 22-årige mand galt på Søholt Parkvej i det østlige Silkeborg. I byzone med en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen kørte han ikke under 102 kilometer i timen og mistede herredømmet over bilen, så den ramte en kantsten og et vejskilt og fløj videre ind i et træ.

En 16-årig passager omkom i ulykken. En blodprøve taget fra føreren af bilen påviste efterfølgende det morfinlignende stof tramadol i en mængde over bagatelgrænsen.

Sammen med fundet af tramadol i blodet og den høje hastighed fandt byretten i Viborg desuden at den 23-årige havde kørt særligt hensynsløst på grund af vejens og begrænsede oversigtsforhold.

Ud over fængselsstraffen blev den 23-årige frakendt retten til at køre bil. Retten konfiskerede desuden den bil, som den 23-årige førte under ulykken.

Den 23-årige ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

 

Kontaktperson for pressen

Anklagerfuldmægtig ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Mette Bech Olesen, tlf. 5160 2796.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet undersøger hændelsesforløb

Midt- og Vestjyllands Politi har sat gang i en undersøgelse af hændelsesforløbet omkring en politiforretning søndag den 24. september.

22. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet holder øvelse med flere myndigheder i byretten i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi afholder i dag sammen med andre myndigheder øvelse i byretten i Viborg.

6. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd idømt fængsel og udvisning for serie-indbrud i håndværkerbiler

Fire litauiske mænd er idømt fængselsstraffe og udvisning for lang række af værktøjstyverier.