Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

23. marts 2021 23:05

Arbejdstilsynet skal undersøge dødsfald ved kunstværket Elia

En mand er erklæret død, efter han tirsdag aften i forbindelse med noget reparationsarbejde sad fast i en af stålsøjlerne på kunstværket Elia ved Herning.

Midt- og Vestjyllands Politi har tirsdag aften været til stede ved kunstværket Elia sammen med redningsberedskab og sundhedspersonale.

Lidt før klokken 18 indløb melding om, at en reparatør sad fast i en af kunstværkets fire høje stålsøjler. Manden var ikke kontaktbar, og en redningsaktion blev iværksat.

Den 46-årige mand befandt sig omkring to meter fra toppen af det omkring 30 meter høje kunstværk, men kunne ikke hejses op – formentlig på grund af indvendige jernstivere i stålrøret.

En anden kran blev tilkaldt, og lidt før klokken 22.30 lykkedes det særligt uddannede folk fra Beredskabsstyrelsen at få manden op. En læge på stedet erklærede efterfølgende manden død.

 

Reparatøren arbejdede med eftersyn og reparation inde i selve kunstværket, og det var under anden tur ned i stålrøret, at den 46-årige mand pludselig bad kranføreren stoppe og herefter ikke kunne kontaktes.

Det er endnu uvist, om manden har fået et ildebefindende, eller der er sket en ulykke. Arbejdstilsynet er tilkaldt og skal nu undersøge hændelsen nærmere.

Mandens pårørende er underrettet.

Midt- og Vestjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer.


Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

12. maj 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Advokat dømt for underslæb

En advokat har mistet retten til at drive advokatvirksomhed, efter han i dag blev kendt skyldig i underslæb. Den 52-årige mand fik desuden et års betinget fængsel.

7. maj 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker flere mistænkelige breve

Inden for det seneste døgns tid har flere forskellige politikredse modtaget anmeldelser om trusselsbreve indeholdende pulver. Det pulver, der indtil videre er undersøgt, har vist sig at være ufarligt. Midt- og Vestjyllands Politi håndterer den samlede efterforskning.

6. maj 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Syv personer idømt fængselsstraf for produktion af skunk i tre forskellige laboratorier

Retten i Herning har idømt syv personer – seks mænd og en kvinde – fængselsstraffe på mellem 10 måneder og 2 år og 3 måneder for skunkproduktion. To af de dømte har udbedt sig betænkningstid.