Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

2. december 2020 18:11

Dom i stor sag om bestikkelse

Retten i Viborg har afsagt dom i en sag om bestikkelse, medvirken til bestikkelse og mandatsvig af særligt grov karakter mod to tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, en tidligere ansat i en entreprenørvirksomhed samt to selvstændigt erhvervsdrivende.

Den ene af de to tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er blevet idømt to års ubetinget fængsel for at have modtaget bestikkelse i form af værdier for 1.695.665 kroner. Den anden tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er blevet idømt tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. De to har fået konfiskeret henholdsvis 1.650.000 og 35.250 kroner.

 

Retten i Viborg har idømt den tidligere ansatte i en entreprenørvirksomhed to år og seks måneders ubetinget fængsel for at have bestukket de to tidligere ansatte i forsvaret og for at have begået mandatsvig af særligt grov karakter for i omegnen af 2.500.000 kroner over sin nu tidligere arbejdsgiver.

Den ene af de to selvstændigt erhvervsdrivende, der også var tiltalt i sagen, har fået en dom på et års fængsel, heraf tre måneder ubetinget, for medvirken til bestikkelse og mandatsvig for et samlet beløb på 745.625 kroner. Den anden selvstændigt erhvervsdrivende blev frifundet.

 

Retssagen startede den 10. september og i dag er der således faldet dom.

 

”Bestikkelse er et angreb på borgernes tillid til den offentlige sektors forvaltning af de fælles midler – borgernes skattekroner. Dommene ligger nogenlunde inden for praksis på området, og jeg mener derfor, jeg godt kan derfor tillade mig at være tilfreds med det samlede udfald af sagen”, siger specialanklager Gorm Lund.

 

Kontaktoplysninger for pressen

Specialanklager ved Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, Gorm Søgaard Lund, tlf. 51215490.

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

12. februar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi henter flygtet fange hjem fra Spanien

I 2013 flygtede en dengang 24-årig mand under udgang fra fængslet i Nørre Snede. Nu er han anholdt i Spanien, og betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi har netop været i Barcelona for at hente ham hjem.

11. februar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

En mand varetægtsfængslet for snyd med COVID-19 støttemidler

Efter en ransagning på tre adresser i Herning og Ikast er en mand blevet anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for socialt bedrageri begået i forbindelse med den midlertidige lønkompensationsordning til virksomheder i økonomisk krise som følge af COVID-19. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

11. februar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Bevæbnet 61-årig mand skudt af politiet

Midt- og Vestjyllands Politi har skudt en 61-årig mand fra Herning-området. Manden var bevæbnet, da betjente kom for at sigte ham for trusler. Manden er uden for livsfare.