Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

12. september 2022 14:15

Fængselsdom til sallingbo for økonomisk kriminalitet

En 48-årig mand blev i dag ved Retten i Viborg dømt for skyldnersvig af særligt grov karakter og for at have afgivet falsk erklæring. Manden har fået en dom på ni måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

I slutningen af 2011 gik den nu 48-årige mand konkurs med sin virksomhed. Da manden i forbindelse med den efterfølgende konkurs og gældssaneringssag skulle oplyse, hvilke aktiver og passiver han havde, undlod han at fortælle om et sommerhus i Spanien til en værdi af omkring seks millioner kroner, som han ejede gennem et spansk selskab.

Det betød, at manden, der er bosat i Skive Kommune, snød sine kreditorer for minimum 94.945 euro i alt.

Sagen er blevet behandlet ved retten i Viborg. I dag, mandag den 12. september 2022, faldt dommen. Retten fandt manden skyldig i skyldnersvig af særligt grov karakter og i at have afgivet falsk erklæring over for skifteretten. En forbrydelse, dommeren takserede til ni måneders fængsel betinget af 150 timers samfundstjeneste.

”Jeg er tilfreds med, at retten har vurderet beviserne i overensstemmelse med anklagemyndigheden, og jeg mener også, straffen afspejler, at det er en alvorlig forbrydelse, når man som konkursramt taler usandt om sine værdier og på den måde snyder sine kreditorer”, siger specialanklager Gorm Søgaard Lund, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet og anklagemyndigheden har i forbindelse med sagen samarbejdet med de spanske myndigheder og har blandt andet fået hjælp til at skaffe diverse dokumenter, ligesom det spanske politi har assisteret med afhøringer i Spanien.

Særligt til pressen:

Pressen kan kontakte specialanklager Gorm Søgaard Lund, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, på 5121 5490.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

8. december 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Sensorstyret lys og nabohjælp skal skabe tryghed og forebygge indbrud

I en tid med mange mørke timer i døgnet, særligt i år, hvor vi alle opfordres til at spare på strømmen kan det være gavnligt at skrue op for både sensorstyret lys og nabohjælp. I samarbejde med Silkeborg Kommune og Bo trygt uddeleler Midt- og Vestjyllands Politi gratis sensorstyrede lamper ud til indbrudsramte borgere og deres nærmeste naboer.

28. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

24. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

40-årig mand dømt for drabsforsøg

En 40-årig mand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning. Det slog Retten i Viborg i dag fast, da manden blev dømt for vold og forsøg på manddrab.

Forslag