Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

29. januar 2021 15:14

Ikke grundlag for sag mod politiker for afbrænding af Lars Løkke-dukke

Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget flere anmeldelser mod teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen, for at have fremsat trusler mod Lars Løkke Rasmussen. Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet ikke at indlede en efterforskning mod Ninna Hedeager Olsen.

Flere borgere har anmeldt den danske politiker Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, for at have fremsat trusler mod Lars Løkke Rasmussen, medlem af Folketinget og tidligere statsminister, i forbindelse med et Facebookopslag den 23. juni 2020. Opslaget indeholdt blandt andet billeder af en dukke på et bål. Dukken havde et billede af Lars Løkke Rasmussens ansigt som hoved.

Sagen er blevet juridisk vurderet, og Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet ikke at indlede en efterforskning mod Ninna Hedeager Olsen.

Midt- og Vestjyllands Politi har i sin beslutning lagt vægt på, at billederne er fra en sankthansaften, hvor der er tradition for at brænde en ’heks’ på et bål, at det foregik ved et privat arrangement i en have, og at der hverken i billederne eller i Facebookopslagets tekst fremsættes konkrete trusler mod Lars Løkke Rasmussen.
Midt- og Vestjyllands Politi har vurderet, at Ninna Hedeager Olsen ikke har haft forsæt til at fremsætte trusler mod Lars Løkke Rasmussen og derfor ikke ville kunne straffes for forholdet efter straffeloven.

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der har modtaget anmeldelserne, da den have, billederne er taget i, ligger i politikredsens område.

 

Særligt til pressen:

Spørgsmål skal rettes til senioranklager Søren Kløvborg Laustsen, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi: 40433701

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

5. marts 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Svindler udgiver sig for at være fra politiet

En svindler udgiver sig for at være fra Midt- og Vestjyllands Politi. Han ringer til folk over hele landet – typisk sent om aftenen.

3. marts 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand dømt for omfattende bedrageri og dokumentfalsk

En 34-årig mand er i dag dømt for bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter for samlet set 21.700.000 kroner. Han skal 2,5 år i fængsel.

12. februar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi henter flygtet fange hjem fra Spanien

I 2013 flygtede en dengang 24-årig mand under udgang fra fængslet i Nørre Snede. Nu er han anholdt i Spanien, og betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi har netop været i Barcelona for at hente ham hjem.