Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

13. november 2020 13:55

LTF-medlemmer anholdt og fængslet i grov afpresningssag

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt og fængslet medlemmer af den forbudte bandegruppering Loyal To Familia i forbindelse med forsætlig brandstiftelse og gentagne grove afpresninger i Ikast.

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt i går torsdag fem personer. Flere af dem sættes i forbindelse med den forbudte bandegruppering Loyal To Familia (LTF) – to af dem som fuldgyldige medlemmer. En af de to holder til i Herning/Ikast-området. Den anden har bopæl i Sydøstjylland.
Aktionen torsdag blev gennemført i samarbejde med Sydøstjyllands Politi. De fem anholdte, der er henholdsvis 22, 22, 26, 31 og 33 år, blev i dag fængslet i foreløbigt fire uger.

 

Koordineret anholdelses- og ransagningsaktion

Det er længere tids efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi, der i går mundede ud i en koordineret ransagnings- og anholdelsesaktion på forskellige adresser, hovedsageligt i Ikast. Efterforskere fra både Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskning, politikredsens sektion for organiseret kriminalitet og lokalpolitiet i Herning har samarbejdet om efterforskningen.

 

Grov afpresning og brandstiftelse

De fem anholdte er i dag fredag den 13. november 2020 blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Herning. Fire er sigtet for våbenbesiddelse og besiddelse af kokain med henblik på videresalg, tre er sigtet for forsætlig brandstiftelse med omfattende ødelæggelse, to er sigtet for gentagne tilfælde af afpresning af særlig grov beskaffenhed og groft hærværk. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

De fem sigtede blev fængslet i foreløbigt fire uger. De nægter sig alle skyldige. Midt- og Vestjyllands Politi udelukker ikke, at der vil komme flere anholdelser i sagen.

 

Vigtigt at vidner og ofre står frem

Lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Midt- og Vestjyllands Politi, Mogens Poort, fortæller, at der er tale om en rigtig grov afpresningssag, og at sagen har mange ofre – helt sikkert også nogle, politiet ikke har talt med endnu. Han understreger samtidig vigtigheden af, at vidner og ofre står frem og fortæller politiet, hvad de har set og oplevet, så sagen bliver så stærk som muligt. Han opfordrer eventuelle vidner og ofre til at ringe til politiet på telefon 114.
”Og så er det vigtigt for mig at understrege, at midt- og vestjyderne ikke skal gå rundt og frygte bandekriminalitet. Vi er meget opmærksomme på det og slår hårdt ned, så snart der er noget, der spirer, og det er den her sag et godt eksempel på”, siger politikommissær Mogens Poort, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Særligt til pressen:

Pressen kan kontakte politikommissær Mogens Poort på telefon 5124 9612

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

20. maj 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

2 gange 7 års fængsel i sag om særdeles grov vold

Retten i Herning har i dag idømt en mand og en kvinde syv års fængsel i en sag om blandt andet vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

11. maj 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Tre unge mænd tiltalt for drabsforsøg og våbenbesiddelse

Den 8. maj sidste år fandt Midt- og Vestjyllands Politi et fuldautomatisk skydevåben i en lejlighed i Silkeborg, hvorefter to personer blev varetægtsfængslet. Efterfølgende er de to samt en tredje person også blevet sigtet for et drabsforsøg begået den 3. marts 2021. I morgen, torsdag den 12. maj 2022, starter retssagen mod dem ved retten i Herning.

4. maj 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

26-årig mand idømt fængsel for større brandstiftelse

En 26-årig mand fra Thisted er i dag ved retten i Holstebro blevet idømt et år og ni måneders fængsel for tilbage i januar at have startet en brand på en ejendom i Hurup, Thy. Den 26-årige modtog dommen.