Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

13. november 2020 13:55

LTF-medlemmer anholdt og fængslet i grov afpresningssag

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt og fængslet medlemmer af den forbudte bandegruppering Loyal To Familia i forbindelse med forsætlig brandstiftelse og gentagne grove afpresninger i Ikast.

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt i går torsdag fem personer. Flere af dem sættes i forbindelse med den forbudte bandegruppering Loyal To Familia (LTF) – to af dem som fuldgyldige medlemmer. En af de to holder til i Herning/Ikast-området. Den anden har bopæl i Sydøstjylland.
Aktionen torsdag blev gennemført i samarbejde med Sydøstjyllands Politi. De fem anholdte, der er henholdsvis 22, 22, 26, 31 og 33 år, blev i dag fængslet i foreløbigt fire uger.

 

Koordineret anholdelses- og ransagningsaktion

Det er længere tids efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi, der i går mundede ud i en koordineret ransagnings- og anholdelsesaktion på forskellige adresser, hovedsageligt i Ikast. Efterforskere fra både Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskning, politikredsens sektion for organiseret kriminalitet og lokalpolitiet i Herning har samarbejdet om efterforskningen.

 

Grov afpresning og brandstiftelse

De fem anholdte er i dag fredag den 13. november 2020 blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Herning. Fire er sigtet for våbenbesiddelse og besiddelse af kokain med henblik på videresalg, tre er sigtet for forsætlig brandstiftelse med omfattende ødelæggelse, to er sigtet for gentagne tilfælde af afpresning af særlig grov beskaffenhed og groft hærværk. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

De fem sigtede blev fængslet i foreløbigt fire uger. De nægter sig alle skyldige. Midt- og Vestjyllands Politi udelukker ikke, at der vil komme flere anholdelser i sagen.

 

Vigtigt at vidner og ofre står frem

Lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Midt- og Vestjyllands Politi, Mogens Poort, fortæller, at der er tale om en rigtig grov afpresningssag, og at sagen har mange ofre – helt sikkert også nogle, politiet ikke har talt med endnu. Han understreger samtidig vigtigheden af, at vidner og ofre står frem og fortæller politiet, hvad de har set og oplevet, så sagen bliver så stærk som muligt. Han opfordrer eventuelle vidner og ofre til at ringe til politiet på telefon 114.
”Og så er det vigtigt for mig at understrege, at midt- og vestjyderne ikke skal gå rundt og frygte bandekriminalitet. Vi er meget opmærksomme på det og slår hårdt ned, så snart der er noget, der spirer, og det er den her sag et godt eksempel på”, siger politikommissær Mogens Poort, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Særligt til pressen:

Pressen kan kontakte politikommissær Mogens Poort på telefon 5124 9612

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

26. november 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Vær opmærksom, når du shopper på nettet - sådan undgår du at blive snydt!

Danskerne har for alvor taget det amerikanske shopping-fænomen Black Friday til sig, og igen i år går det løs med gode tilbud i butikkerne. Og hvis man vælger at shoppe på internettet, skal man være ekstra opmærksom, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi, der kommer med en række gode råd til, hvordan man nemt kan undgå at blive snydt.

24. november 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Coronasag: Værtshusejer skal betale 20.000 kroner i bøde

En værtshusejer fra Salling brød coronareglerne. Mandag blev han kendt skyldig i to gange at have holdt sit værtshus åbent til for sent. Nu skal han betale 20.000 kroner i bøde.

11. november 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire unge drenge dømt for groft overfald i Sejs - straffes med fængsel

Retten i Viborg har afsagt dom i en sag om et groft overfald, hvor to unge mænd fra Sejs tidligere på året blev overfaldet med knivstik og slag. Episoden fandt sted ved Ladepladsen i Sejs-Svejbæk. De fire tiltalte er alle blevet straffet med fængsel.