Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

28. november 2022 10:56

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog i 2020 en anmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed om en mand, der uden tilladelse havde distribueret sæd. Sagen er blevet efterforsket og en 54-årig mand er i dag blevet dømt for at have distribueret og leveret sæd til kvinder i Danmark i en periode i 2019 uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

 

Håndtering af væv og celler – herunder sæd – må kun ske med tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed blandt andet af hensyn til at sikre sundhed, kvalitet og sikkerhed hos de mennesker, der behandles med doneret væv og celler og for at sikre, at der ikke sker overførsel af sygdomme.

 

Den 54-årige fik en bøde på 25.000 kroner.

 

”Det er bestemt ikke hver dag, vi får sager om overtrædelse af vævsloven, så på den måde er det klart, at det er en speciel sag. Med dagens dom står det klart, at det er en overtrædelse af loven, hvis man egenhændigt distribuerer sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed – uanset hvor noble intentioner, man mener at have”, siger specialanklager Jens Severinsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Kontaktperson for pressen

Specialanklager Jens Severinsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, tlf. 29640604.


Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

30. januar 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Dom i sag om grov vold i Holstebro

En 25-årig mand er ved retten i Holstebro idømt 1 år og 3 måneders fængsel for grov vold.

25. januar 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Sag om hærværk på Jorn-maleri er sendt til retten

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop sendt en sag om hærværk på maleriet ”Den foruroligende ælling” til retten.

23. januar 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet inviterer til beboermøde i Vejrumbro

Efter fundet søndag af en kvinde og to børn, der alle var afgået ved døden, inviterer politiet i dag borgerne i Vejrumbro til møde.

Forslag