Spring til hovedindhold

Forslag

Mange kørte for stærkt forbi vejarbejdere

Ti bilister kan forvente at skulle op til en ny teori- og køreprøve, hvis de vil beholde deres kørekort, efter Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag lavede fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde på rute 26 i Salling. I alt noterede politiet 94 sager på cirka fire timer.

ATK-billede med vejarbejdere

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Det var på baggrund af en henvendelse om, at der blev kørt hensynsløst ved et vejarbejde på hovedvejen i Salling, at en ATK-bil fra Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag formiddag klokken 10.28 satte måleudstyret i gang på rute 26 (Brovej) nær Vium.

 

94 sager på fire timer

Desværre viste det sig, at henvendelsen til politiet var velbegrundet. I hvert fald noterede ATK-operatøren 94 sager på de cirka fire timer, han holdt på stedet. 70 bilister kan 'nøjes' med en bøde, 14 kørte så stærkt, at de ender med et klip i kørekortet, mens ti bilister overskred fartgrænsen så meget, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at de ti bilister skal bestå en kontrollerende køreprøve - både teori og praktisk prøve - for at beholde kørekortet.

Fartgrænsen i forbindelse med vejarbejdet er 50 km/t. Den bilist, der kørte hurtigst under politiets kontrol, blev målt til hele 87 km/t. - altså 74 % mere end det tilladte.

 

Ved vejarbejde er straffen hårdere

Folketinget besluttede i 2014 at fordoble bøden for fartforseelser i forbindelse med vejarbejde. Samtidig ændrede Folketinget grænsen for, hvornår man får en betinget frakendelse af førerretten. Derfor sker det i forbindelse med vejarbejde ved en hastighedsoverskridelse på 40 % eller mere, mens grænsen ellers hedder 60 %.

Når politiet laver fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde, tjekker kontrolløren altid både før og efter kontrollen, at skiltningen på stedet er i orden.

 

Man kan selv bede om en færdselskontrol

Bor eller færdes du et sted, hvor du mener, det ville være på sin plads med en trafikkontrol, kan du overveje at bruge ordningen "bestil en færdselskontrol" på politiets hjemmeside

 

Særligt til pressen

Ved flere spørgsmål - kontakt politikommissær Lilian Jensen, der er leder af trafiksektionen i færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi: 2343 8731

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

22. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

42-årig tilstod drab på 51-årig kvinde i Holstebro

En 42-årig mand er i dag ved retten i Holstebro dømt for at have dræbt en 51-årig kvinde på Lemvigvej i Holstebro i oktober 2023. Dommen lød på 12 års fængsel.

17. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd fremstilles i grundlovsforhør i narkosag

To personer med ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård er anholdt og sigtet for besiddelse af narko.

16. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Har du fornyet dit jagttegn? Politiet opfordrer jægere til at få kigget på fornyelse

Forny dit jagttegn i tide og undgå at betale for en ny våbentilladelse, sådan lyder opfordringen fra Politiets Administrative Center. Flere jægere end normalt på denne tid af året, har endnu ikke fået fornyet jagttegnet.