Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

23. august 2023 08:08

Nyt opfølgende tilsyn på stutteri ved Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi, Viborg Kommune og Fødevarestyrelsen er 23. august 2023 på et nyt uanmeldt tilsyn på Stutteri Viegård ved Viborg. Myndighederne arbejder på flere adresser dagen igennem.

Onsdag morgen deltager Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med fagspecialister fra Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune på et nyt uanmeldt tilsyn på Stutteri Viegård ved Viborg. Tilsynet foregår på flere adresser og flere tilhørende mark- og engområder.

 

”Vores tilstedeværelse på stutteriet er dels et resultat af de henvendelser og anmeldelser, vi har arbejdet med igennem et stykke tid, og så er det en opfølgning på tidligere tilsyn”, siger vicepolitiinspektør Christian Toftemark, der er leder af lokalpolitiet Viborg-Skive.

 

”Vi gør vores bedste for at gennemføre vores indsats uden unødige gener for naboer og andre, der færdes i området”, siger Christian Toftemark.

 

Viborg Kommune er miljømyndighed og deltager i tilsynet for at kontrollere miljøforholdene på de aktuelle adresser.

 

”Sammen med politiet graver vi flere steder på ejendommene. Det handler først om fremmest om at finde ud af, om der er nedgravet heste uden tilladelse”, siger direktør for Teknik- og Miljø i Viborg Kommune Hans Jørn Laursen.

 

Fødevarestyrelsens embedslæger deltager i tilsyn

Når politiet er på kontrol i sager om dyrevelfærd, sker det med deltagelse af embedsdyrlæger fra Fødevarestyrelsen.

 

”Vi er med som embedsdyrlæger, og det er vigtigt for os, at dyrene er sunde og har det godt. På tilsynet er det vores opgave at vurdere dyrenes sundhed og velfærd. Vi kontrollerer, at dyrene får den pasning, pleje og behandling de har krav på i henhold til dyrevelfærdsloven”, siger veterinærchef Flemming Kure Marker, Fødevarestyrelsen.

 

Når dyrevelfærdsloven er overtrådt vurderer embedsdyrlægerne og Fødevarestyrelsens jurister overtrædelsens alvor. Herefter er det politiet, som sammen med Anklagemyndigheden afgør, hvordan sagen skal retsforfølges. I tilfælde, hvor der er behov for øjeblikkelig handling, vil Fødevarestyrelsen rådgive politiet om at give ejeren et pålæg. Det kan fx være ved behov for behandling af et sygt dyr, hvor en praktiserende dyrlæge straks skal tilkaldes.

 

”Når vi skal vurdere, om dyrevelfærdsloven er overtrådt, ser vi på hestenes trivsel og fodertilstand. Dyrenes muskler, fedtlag og pels, indikerer om de har tilstrækkeligt adgang til foder og vand. Vi undersøger også, om syge heste og heste med sår og skader får den behandling, de skal have, og om de er isoleret i fx sygeboks”, siger Flemming Kure Marker, Fødevarestyrelsen.

 

Når borgere anmelder en overtrædelse af dyrevelfærdsloven, sker det ofte med billeder som dokumentation. Kontrolbesøget tager dog altid udgangspunkt i observationer på dagen, for forholdene kan både være værre eller bedre end det, som anmelderens billeder viser. Ejeren kan fx have rettet op på kritiske forhold, eller sat syge dyr i behandling i den mellemliggende periode.

 

Efter tilsynet udarbejder embedsdyrlægerne en skriftlig erklæring om de registrerede forhold til politiet. Erklæringen ligger til grund for politiets videre behandling af sagen.

 

Orientering af pressen

Det skønnes, at tilsynet onsdag kan komme til at strække sig over det meste af dagen.

 

Myndighederne vil give pressen en orientering på politigården i Viborg klokken 15:30. Her vil repræsentanter for alle tre myndigheder stille sig til rådighed for spørgsmål. Pressekort påkræves for adgang.

 

”Det er fortsat sådan, at der er en masse forhold vedrørende vores undersøgelser, som vi ikke kan dele med offentligheden. Det gælder for det meste af det, vi foretager os i dag. Men alle involverede myndigheder er samtidigt klar over, at der er et stort ønske fra offentligheden om så vidt muligt at få indblik i vores arbejde”, siger vicepolitiinspektør Christian Toftemark.

 

For yderligere kontakt:
Presseafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi 

Telefon: 51731906

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

16. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

31-årig varetægtsfængslet: Mistænkt for indbrud i Silkeborg

Lokalpolitiet i Silkeborg har sigtet en 31-årig mand for indbrud. Politiet formoder, at den 31-årige kan være involveret i flere indbrud på egnen.

14. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Hovedvej 11 og Thorstedvej fortsat spærret ved Thisted efter påkørsel af bro

En vindmølletransport påkørte natten til onsdag broen under Thorstedvej. Siden har Thorstedvej og omfartsvejen ved Thisted været spærret, og det er endnu uvist, hvornår vejene kan genåbne.

13. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

60 dages betinget fængsel for at kaste kanonslag ind på fodboldbane

En 39-årig mand fra Viborg blev i dag dømt for i sommer på Viborg Stadion at have kastet to kanonslag ind på banen. Retten i Viborg idømte ham 60 dages betinget fængsel.