Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

16. juni 2021 16:15

Område på Hanstholm Havn fortsat afspærret

Et fiskefartøj har fundet en hornmine og indbragt minen til Hanstholm Havn. Politiet har spærret området omkring minen af og tilkaldt forsvarets eksperter. Folk bedes fortsat holde sig væk fra det afspærrede område og i øvrigt følge myndighedernes anvisninger på stedet.

Hornmine indbragt til havnen i Hanstholm

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi fik anmeldelsen klokken 11. En hornmine – formentlig fra anden verdenskrig – var blevet læsset af på Hanstholm Havn af et udenlandsk fiskefartøj. Midt- og Vestjyllands Politi har i samråd med forsvarets eksperter spærret af og evakueret i en radius af 400 meter fra minen, der ligger på Hanstholm Havn ved bassin 3 neden for fyret. Søværnets Dykkertjeneste er ankommet og arbejder nu på stedet.

 

Tidshorisont endnu ukendt

Søværnets minører vurderer, at minen har en funktionsdygtig sprængladning og detonator. Derfor arbejder de nu på en løsning, hvor de sejler ud med minen og sprænger den under vand.
Først når minen er kommet på afstand af havnen, vil politiet ophæve afspærringen og lade folk vende tilbage til de evakuerede bygninger. Det er endnu uvist, hvor lang tid operationen vil tage, og hvornår afspærringen kan ophæves.

Politiet undersøger forløbet

Normalt vil farligt gods som en mine blive læsset af længere ude på havnen, men det er altså ikke sket i dette tilfælde. Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med at undersøge forløbet og skal have klarlagt, om der er begået noget strafbart.


Særligt til pressen:

Ved yderligere spørgsmål, kan pressen ringe på 9610 1462

 

Hornmine indbragt til havnen i Hanstholm


Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.