Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

25. september 2023 14:25

Politiet undersøger hændelsesforløb

Midt- og Vestjyllands Politi har sat gang i en undersøgelse af hændelsesforløbet omkring en politiforretning søndag den 24. september.

Søndag eftermiddag rykkede Midt- og Vestjyllands Politi ud til området omkring stutteri Viegård nord for Viborg på baggrund af en anmeldelse. Ifølge anmelderen stressede nogle borgeres tilstedeværelse i området flere heste på stutteriets grund.

På stedet traf politiet i alt otte borgere, som befandt sig i området fordelt i fem forskellige køretøjer.

Efter kontakt til borgerne besluttede politiet at bortvise borgerne fra området i 24 timer.

Midt- og Vestjyllands Politi har ved en intern gennemgang af hændelsen vurderet, at bortvisningen ikke skete efter den korrekte bestemmelse.

”Vi mener nu, at borgerne er blevet bortvist fra området efter en forkert bestemmelse, og det kan og vil vi selvfølgelig ikke bare lade stå, siger chefpolitiinspektør, Claus Hilborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

”Vi er nu i færd med at tage kontakt til de otte borgere med besked om, at bortvisningen ikke var berettiget, og at vi selvfølgelig beklager forløbet. Vi er nu i gang med at undersøge hændelsen for at afklare, hvordan vi håndterer en lignende situation bedre næste gang”.

”Vi har i øjeblikket en opgave i at sørge for, at der ikke opstår farlige situationer på vejene og omkring stutteriet. Men det er klart, at politiet skal have hjemmel i lovgivningen, til de ting vi gør”, siger chefpolitiinspektøren.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

13. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

I alt 15 års fængsel til to mænd i narkosag

To mænd på henholdsvis 35 og 38 år er ved retten i Holstebro blevet idømt hver syv år og seks måneders fængsel i større narkosag.

11. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd dømt for forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt

To udenlandske mænd skal to år og ni måneder i fængsel og er udvist af Danmark, efter de i dag blev fundet skyldige i forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt af en ung kvinde i Herning.

4. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Blå blink ved SOSU-skolen i Herning: Politiet gentager øvelse i dag

Midt- og Vestjyllands Politi deltager i den anden af to øvelser på SOSU-skolen i Herning.