Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

15. oktober 2020 10:37

Smittetallene går den gale vej i Midt- og Vestjylland

Når antallet af COVID-19-smittede når over 20 per 100.000 indbyggere, er der grund til bekymring. Lige nu ligger ti af Midt- og Vestjyllands politikreds’ 11 kommuner over bekymringsgrænsen, og to har trecifrede incidenstal.

En del midt- og vestjyder har de seneste uger fået coronavirus helt tæt på. Smittetallene er steget i en række kommuner, og særligt i Skive- og Struer kommuner har der været stor smittespredning. Værst ser det ud i Struer, der lige nu har landets højeste incidenstal med 276 smittede per 100.000 indbyggere. Det tilsvarende tal for Skive Kommune er 133. Skive har dermed det sjette højeste incidenstal i Danmark.

 

Mange arrangementer aflyst

Både Skive- og Struer kommuner har i forbindelse med efterårsferien aflyst en række kommunale arrangementer og har opfordret kultur- og foreningslivet til at gøre det samme.

”Vores oplevelse er, at foreningerne og kulturlivet har forstået situationens alvor og har taget opfordringen til sig og langt hen ad vejen aflyst arrangementer og ellers taget ekstra forholdsregler. Og det er simpelthen så vigtigt, så vi ved fælles indsats får vendt udviklingen og stoppet smittespredningen”, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard, Skive Kommune.

 

Raske smittebærere

Politidirektør Helle Kyndesen understreger, at opgaven med at få bremset smittespredningen ikke er noget, kommunerne, foreningslivet og myndighederne i øvrigt kan løfte alene.
”Det er helt afgørende, at vi alle gør en indsats. Vi skal sørge for, at ord bliver til handling. De mange anbefalinger har kun effekt, hvis de bliver til noget i virkeligheden – i alt, hvad vi gør. Vi skal stå sammen om at stoppe smitten, selv om det kræver, at vi holder afstand”, siger politidirektøren. Et budskab, der underbygges af kommunernes seneste erfaringer.

”Vi har i Struer Kommune haft flere coronasmittede, der ikke har udvist symptomer, og som derfor først er blevet testet, da personer i omgangskredsen fik symptomer. Det understreger jo netop, hvor vigtigt det er, at vi alle sammen – også vi raske – holder god afstand til andre og følger myndighedernes anbefalinger”, siger borgmester i Struer Kommune Niels Viggo Lynghøj.

 

Tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed

Skive- og Struer kommuner er dagligt i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at yde den bedst mulige indsats.
”Det gør jo bestemt indtryk på os, når vi pludselig har så højt et smittetal, og vi tager den aktuelle situation dybt alvorligt. Ved at være i løbende, daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed sikrer vi, at vi hele tiden er på forkant med retningslinjerne fra de nationale myndigheder. Vi vurderer hver dag, om der er mere, vi kan gøre som kommune for at passe på borgerne og minimere risikoen for yderligere smittespredning. Er der det, så gør vi det”, slår Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune, fast.

 

Mange testmuligheder

Lige nu kan personer uden symptomer i Midt- og Vestjyllands politikreds blive testet for coronavirus i Silkeborg, Viborg, Skive, Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm. Man skal dog huske at bestille tid.
Man kan også – uden tidsbestilling – blive testet ved en testbil i Skive. Det vil man indtil videre kunne til og med næste fredag den 23. oktober. Lige nu holder testbilen ved Ådalskolen, men den vil holde et nyt sted fra på lørdag.
I den kommende weekend bliver det også muligt at blive testet uden tidsbestilling ved Midtpunktet på Thyholm.
Få det fulde overblik på Region Midtjyllands hjemmeside, der løbende opdateres med teststeder:

Region Midtjyllands side om test for smitte med coronavirus

Har man symptomer på COVID-19, skal man kontakte sin læge og derigennem få en henvisning til test.

 

Sundhedsstyrelsens fem generelle råd:

• Vask hænder tit eller brug håndsprit
• Host eller nys i dit ærme
• Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
• Vær opmærksom på rengøring – både derhjemme og på arbejdspladsen
• Hold afstand og bed andre om at tage hensyn

 

Incidenstal fordelt på kommuner per 15/10 2020 kl. 8.00:

 

KOMMUNE  ANTAL NYE TILFÆLDE DEN SENESTE UGE  INCIDENS
 Thisted  12  28
 Morsø  1  5
 Skive  61  133
 Viborg  20  21
 Holstebro  20  34
 Lemvig  9  46
 Struer  58  276
 Herning  37  42
 Ikast-Brande  19  46
 Ringkøbing-Skjern  16  28
 Silkeborg  74  79

 

Særligt til pressen

For yderligere spørgsmål kan pressen kontakte:
- Peder Christian Kirkegaard, borgmester, Skive Kommune: 99155510
- Niels Viggo Lynghøj, borgmester, Struer Kommune: 21731847 eller 25345615
- Helle Kyndesen, politidirektør, Midt- og Vestjyllands Politi: 51731906

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

12. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

En af to nattelivszoner ophæves i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at ophæve den ene af to nattelivszoner i Viborg. Det er nattelivszonen i området ved Sct. Hans Gade, der ophæves, mens nattelivszonen ved Gravene fastholdes.

10. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To efterlyste i sag om drabsforsøg er nu anholdt

De to mænd, som Midt- og Vestjyllands Politi har ledt efter, siden en 22-årig mand den 20. marts blev skudt i det centrale Herning, er nu anholdt. De vil klokken 13.00 i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for drabsforsøg.