Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

5. august 2024 12:46

To mænd varetægtsfængslet for tyveri af otte bådmotorer

Politiet sigter to udenlandske mænd for organiserede tyverier af bådmotorer.

En henvendelse fra en årvågen borger resulterede natten til mandag den 5. august i anholdelse af to udenlandske mænd på henholdsvis 24 og 43 år i et skovområde umiddelbart uden for Herning.

I løbet af weekenden havde borgeren observeret en bil og nogle bådmotorer, som var forsøgt skjult i et skovstykke. Efter en kort efterforskning kunne politiet lokalisere de to mænd.

Den ene af de to forsøgte at løbe fra stedet, men han blev løbet op og anholdt af en hundepatrulje, som også var tilkaldt.

"Jeg vil gerne rose den borger, som giver os tippet. I en del sager er det netop årvågne borgere, der fortæller politiet om en usædvanlig observation, der er afgørende for, at vi kan få sat en hurtig og effektiv efterforskning i gang", siger leder af dem Mobile Tyverigruppe (MTG), politikommissær, Kresten Lund Breinhild.

De to mænd blev ved anholdelsen fundet i besiddelse af i alt otte bådmotorer til en umiddelbart anslået samlet værdi ikke under 60.000 kroner.

"Det er vores formodning, at de kun har været i landet i kort tid", fortæller politikommisæren.

"Ser man på, hvad de er sigtet for at have stjålet, så er der tale om en form for organiseret berigelseskriminalitet, der flugter meget godt med, hvad vi ser i andre sager med omrejsende tyve, der går målrettet efter en bestemt type koster", siger Kresten Lund Breinhild.

Ud over bådmotorerne blev de to mænd fundet i besiddelse af 13 glas honning, som også er meldt stjålet.

De to mænd blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holstebro klokken 10 mandag. Her blev de begge varetægtsfængslet i fire uger. Begge nægter sig skyldige.

 

Kontaktperson for pressen om sagen

Politikommissær Kresten Lund Breinhild 61227323


Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

5. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Landbetjent-stilling i Nørre Snede nedlægges

Landbetjenten i Nr. Snede stopper den 1. oktober. De borgernære opgaver varetages fremover af nærpolitiet i Ikast i samarbejde med lokalpolitiet i Herning.

4. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

66-årig morsingbo dømt for blufærdighedskrænkelse

En 66-årig mand fra Mors fik en straf på 20 dages betinget fængsel, da han i dag ved Retten i Holstebro blev dømt for blufærdighedskrænkelse af to mænd, som han på gerningstidspunktet var chef for.

3. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Kærshovedgård-beboer tiltalt for uagtsomt manddrab

En 34-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, da han i april kørte frontalt ind i en modkørende kvindelig bilist.