Spring til hovedindhold

Forslag

Tre mænd tiltalt i sag om ulovlig handel med skydevåben

En sag om ulovlig handel med våben er på vej i retten. Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale mod tre mænd for blandt andet køb og salg af våben.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod tre mænd på henholdsvis 32, 32 og 62 år, alle med bopæl i Struer Kommune. De tre mænd blev anholdt og varetægtsfængslet i august sidste år.

Tiltalen mod de tre mænd indeholder i alt 37 forhold, herunder flere om køb, salg og besiddelse af større mængder kokain og hash. Den 32-årige, som efter anklagemyndighedens opfattelse er hovedmanden i sagen, er tiltalt for at have været i besiddelse af flere pistoler, lyddæmpere og ammunition. Manden er også tiltalt for at indføre ikke under ti pistoler til Danmark fra et land i Balkan-området.

Den 32-årige er ud over besiddelse af våben også tiltalt for i 14 tilfælde at sælge pistoler videre til andre personer. I flere tilfælde har han ifølge anklageskriftet solgt ammunition og lyddæmpere som en del af handlen med pistolerne. Handlerne er ifølge anklageskriftet kommet i stand via flere forskellige krypterede kommunikationstjenester, herunder Sky Ecc.

Den 32-årige er desuden tiltalt for en række forsøg på køb og salg af våben, herunder 11 fuldautomatiske skydevåben af typen AK47 samt et ukendt antal håndgranater, der skulle hentes til Danmark og sælges videre.

Ifølge anklagemyndigheden har sagens anden 32-årige tiltalte i flere tilfælde deltaget i salg af håndvåben med ammunition og lyddæmpere. Han er desuden blandt andet tiltalt for at have været i besiddelse af en maskinpistol og en pistol. Han er ligesom sagens øvrige to personer tiltalt for flere forsøg på køb og salg af våben.

Den 62-årige er tiltalt for sammen med de øvrige tiltalte at have forsøgt at sælge et ukendt antal skydevåben og lyddæmpere samt besiddet en pistol.

Sagen mod de tre mænd begynder ved byretten i Holstebro den 2. oktober 2023 og er berammet med i alt 14 retsdage.

 

Særligt til pressen:

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter første og sidste retsdag. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.
Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-71281-00006-21 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

3. oktober 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd dømt for voldtægt begået på gaden i Herning

To mænd på 27 og 36 år får fængselsstraffe og udvises af landet for at have begået en voldtægt mod en 19-årig kvinde den 21. januar 2023 på gågaden i Herning.

25. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet undersøger hændelsesforløb

Midt- og Vestjyllands Politi har sat gang i en undersøgelse af hændelsesforløbet omkring en politiforretning søndag den 24. september.

22. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet holder øvelse med flere myndigheder i byretten i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi afholder i dag sammen med andre myndigheder øvelse i byretten i Viborg.