Spring til hovedindhold

Forslag

Tre mænd tiltalt i sag om ulovlig handel med skydevåben

En sag om ulovlig handel med våben er på vej i retten. Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale mod tre mænd for blandt andet køb og salg af våben.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod tre mænd på henholdsvis 32, 32 og 62 år, alle med bopæl i Struer Kommune. De tre mænd blev anholdt og varetægtsfængslet i august sidste år.

Tiltalen mod de tre mænd indeholder i alt 37 forhold, herunder flere om køb, salg og besiddelse af større mængder kokain og hash. Den 32-årige, som efter anklagemyndighedens opfattelse er hovedmanden i sagen, er tiltalt for at have været i besiddelse af flere pistoler, lyddæmpere og ammunition. Manden er også tiltalt for at indføre ikke under ti pistoler til Danmark fra et land i Balkan-området.

Den 32-årige er ud over besiddelse af våben også tiltalt for i 14 tilfælde at sælge pistoler videre til andre personer. I flere tilfælde har han ifølge anklageskriftet solgt ammunition og lyddæmpere som en del af handlen med pistolerne. Handlerne er ifølge anklageskriftet kommet i stand via flere forskellige krypterede kommunikationstjenester, herunder Sky Ecc.

Den 32-årige er desuden tiltalt for en række forsøg på køb og salg af våben, herunder 11 fuldautomatiske skydevåben af typen AK47 samt et ukendt antal håndgranater, der skulle hentes til Danmark og sælges videre.

Ifølge anklagemyndigheden har sagens anden 32-årige tiltalte i flere tilfælde deltaget i salg af håndvåben med ammunition og lyddæmpere. Han er desuden blandt andet tiltalt for at have været i besiddelse af en maskinpistol og en pistol. Han er ligesom sagens øvrige to personer tiltalt for flere forsøg på køb og salg af våben.

Den 62-årige er tiltalt for sammen med de øvrige tiltalte at have forsøgt at sælge et ukendt antal skydevåben og lyddæmpere samt besiddet en pistol.

Sagen mod de tre mænd begynder ved byretten i Holstebro den 2. oktober 2023 og er berammet med i alt 14 retsdage.

 

Særligt til pressen:

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter første og sidste retsdag. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.
Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-71281-00006-21 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

27. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

29-årig omsorgshjælper dømt for seksuelle overgreb på mindreårig

En 29-årig ansat på bosted får betinget fængselsstraf og frakendelse af retten til at arbejde med børn og unge i to år for seksuelle overgreb på mindreårig.

26. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To fjerkræavlere skal i fængsel og er frakendt retten til at have med dyr at gøre

Ved Retten i Viborg blev to landmænd i dag idømt fængsel og blev derudover frakendt retten til beskæftige sig med dyr for bestandigt.

16. februar 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

31-årig varetægtsfængslet: Mistænkt for indbrud i Silkeborg

Lokalpolitiet i Silkeborg har sigtet en 31-årig mand for indbrud. Politiet formoder, at den 31-årige kan være involveret i flere indbrud på egnen.