Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

14. januar 2019 12:06

Tryghedsskabende kameraer opsat i Herning og Silkeborg

Herning og Silkeborg har nu fået opsat tryghedsskabende kameraer i midtbyerne.

Med finansloven for 2018 blev der afsat en bevilling til politiet til øget videoovervågning af frit tilgængelige steder. Det er igennem denne bevilling, at Midt- og Vestjyllands Politi nu har fået opsat fire tryghedsskabende kameraer i Herning og fem i Silkeborg.

Placeringen af kameraerne har været til høring i Kredsrådet i Midt- og Vestjylland, og dermed i tæt koordination med kommunerne i Herning og Silkeborg.

I Herning er kameraerne placeret i og omkring Østergade og i Silkeborg dækker de området omkring Skoletorvet.

Kameraernes placering er skiltet. Man bliver som udgangspunkt ikke overvåget, når man færdes, hvor kameraerne er monteret. Optagelserne bliver kun gennemset, hvis der er en konkret grund, som eksempelvis slagsmål eller tyveri. Politiet kan dog også, hvis der er en særlig grund, som eksempelvis større arrangementer, følge med live på de fleste kameraer.

Kameraerne i både Herning og Silkeborg er sat op i dele af byerne, hvor der ofte færdes mange mennesker – især ud på de små timer. Midt- og Vestjyllands Politi forventer, at kameraerne vil have en tryghedsskabende effekt og vil naturligvis også kunne bruge optagelserne i efterforskningen af konkrete sager.

Kontaktperson for pressen

Vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Herning, Niels Kristian Larsen, tlf. 51 16 72 61
Vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Silkeborg, Jens Ole Pedersen, tlf. 51 30 69 65

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Sag om racisme-vittigheder kommer for retten efter påske

En 28-årig mand fra Holstebro skal den 3. april for retten tiltalt for at have overtrådt straffelovens racismeparagraf ved at drive to hjemmesider med udtalelser, der forhåner grupper af personer på grund af blandt andet deres race eller hudfarve.

22. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem mænd tiltalt for drab og frihedsberøvelse på kutter

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod fem mænd i alderen 29 til 42 år. Mændene er tiltalt for i januar sidste år at have dræbt en 41-årig mand ombord på en kutter i Nordsøen.

21. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Skyderi i Herning: 20-årig anholdt

En af tre mistænke gerningsmænd er nu anholdt efter et voldeligt opgør i Herning onsdag aften.