Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

14. januar 2019 12:06

Tryghedsskabende kameraer opsat i Herning og Silkeborg

Herning og Silkeborg har nu fået opsat tryghedsskabende kameraer i midtbyerne.

Med finansloven for 2018 blev der afsat en bevilling til politiet til øget videoovervågning af frit tilgængelige steder. Det er igennem denne bevilling, at Midt- og Vestjyllands Politi nu har fået opsat fire tryghedsskabende kameraer i Herning og fem i Silkeborg.

Placeringen af kameraerne har været til høring i Kredsrådet i Midt- og Vestjylland, og dermed i tæt koordination med kommunerne i Herning og Silkeborg.

I Herning er kameraerne placeret i og omkring Østergade og i Silkeborg dækker de området omkring Skoletorvet.

Kameraernes placering er skiltet. Man bliver som udgangspunkt ikke overvåget, når man færdes, hvor kameraerne er monteret. Optagelserne bliver kun gennemset, hvis der er en konkret grund, som eksempelvis slagsmål eller tyveri. Politiet kan dog også, hvis der er en særlig grund, som eksempelvis større arrangementer, følge med live på de fleste kameraer.

Kameraerne i både Herning og Silkeborg er sat op i dele af byerne, hvor der ofte færdes mange mennesker – især ud på de små timer. Midt- og Vestjyllands Politi forventer, at kameraerne vil have en tryghedsskabende effekt og vil naturligvis også kunne bruge optagelserne i efterforskningen af konkrete sager.

Kontaktperson for pressen

Vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Herning, Niels Kristian Larsen, tlf. 51 16 72 61
Vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Silkeborg, Jens Ole Pedersen, tlf. 51 30 69 65

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

15. januar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd får i alt 32 års fængsel for organiseret narkohandel i Skive-området

Fire hovedmænd i stort sagskompleks om narkohandel i Skiveområdet fik i dag deres dom. De skal alle fire i fængsel i årevis – blandt andet for salg af i alt 3,2 kilo kokain. To af dem udvises af Danmark.

11. januar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Skibsreder dømt for åger og brud på udlændingeloven

En vestjysk skibsreder har fået en betinget dom på halvandet års fængsel, og hans firma skal betale en bøde på tre millioner kroner for at have udnyttet to ghanesiske fiskere.

30. december 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

18-årig sigtet for affyring af fyrværkeri mod politiet

Midt- og Vestjyllands Politi har i dag rejst sin første sigtelse efter straffelovens § 119 b – den nye bestemmelse i straffeloven om angreb med genstande på personer i offentlig tjeneste eller hverv.