Spring til hovedindhold

Forslag

Mobil politistation

En mobil politistation spiller en fremtrædende rolle i politikredsens forebyggende og tryghedsskabende arbejde.

Mobil politistation

Midt- og Vestjyllands Politi råder over en mobil politistation, som medvirker til at gøre politiet synligt og tilgængeligt i hele politikredsen.

Den mobile politistation bliver især benyttet i målrettede forebyggelseskampagner, hvor den kører rundt i politikredsen med gode råd om alt fra indbrudssikring og færdselssikkerhed til tricktyveri og it-kriminalitet.

Borgere kan derudover møde politiet i den mobile station ved større arrangementer, fx sportsbegivenheder, festivaler, koncerter og markeder. Her vil den fungere som en slags nærstation, hvor borgere kan henvende sig med anmeldelser, spørgsmål eller information af relevans for politiet.

Den mobile politistation bliver desuden i mindre omfang brugt ved efterforskningsopgaver, hvor politiet har brug for en særligt tæt kontakt til et lokalområde, og ved alvorlige hændelser, hvor politiets tilstedeværelse kan medvirke til at skabe tryghed blandt de nærmeste borgere.

Den mobile politistation er specielt indrettet til politiets møde med borgerne. Den har bl.a. et mødebord, hvor borgere kan få en uformel snak med politiet; en arbejdsstation, hvor borgere kan afgive forklaring til politiet, og en informationsskærm med oplysninger fra politiet til borgerne.

Se, hvor og hvornår du kan besøge den mobile politistation