Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

17. maj 2024 09:49

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. maj 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. maj 2024 kl. 07.00 til 17. maj 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Himmelev Sognevej, Roskilde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Birkehusene, Karlslunde, Greve

Nørregade, Hørve, Odsherred

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

 

3 personer anholdt pga. udeblivelse fra fogedretten

Politikredsen har i øjeblikket ekstra fokus på personer, som er udeblevet fra fogedretten, som de havde et udestående med eller som ikke er mødt op til Forsvarets Dag. I det seneste døgn er tre personer, der har et udestående med Fogedretten blevet anholdt, så de kan få deres mellemværende afgjort.

 

I den forbindelse opfordrer politiet til, at personer, der har et udestående med fogedretten, eller som er efterlyst af andre myndigheder, selv tager kontakt til den myndighed, de har et udestående med. Ellers risikerer man, at politiet kommer og anholder en – enten på bopælen eller forsøger at finde frem til en hos familiemedlemmer eller på arbejdspladsen.

 

Lov om arbejdsmiljø – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 08.22 fik politiet et alarmopkald om, at der var sket en arbejdsulykke. En 48-årig mand fra Rødovre havde i forbindelse med arbejde på stedet kommet lettere til skade, da han blev ramt af et metalrør i ryggen. Manden blev fløjet til sygehuset i en helikopter til behandling. Frederiksborgvej var afspærret i forbindelse med, at helikopteren skulle afhente manden. Arbejdstilsynet underrettet om ulykken.

 

Bilist påkørte bus – Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 08.48 kørte en 66-årig kvindelig bilist fra Fuglebjerg af ukendte årsager frem for ubetinget vigepligt i krydset Sjællandsgade/Brogade, og i den forbindelse påkørte hun en bus. Der skete udelukkende materiel skade ved ulykken.

 

Tricktyveri – Møllevej, Karlslunde, Greve

Kl. 11.32 anmeldte en 75-årig mand fra Karlslunde, at han var blevet udsat for tricktyveri. Manden havde kl. 10.10 været på vej hen til et supermarked, da han blev kontaktet af en kvinde, som flere gange på engelsk spurgte ham om vej til en restaurant. Manden oplyste, at kvinden havde gået meget tæt på ham og havde rørt ved ham flere gange i den forbindelse. Da manden kom hjem til sin bopæl, opdagede han, at den guldring, han havde haft på nu manglede.

 

Den 75-årige beskrev den nærgående kvinde som:

30-40 år, 160-165 cm høj, almindelig kropsbygning, brun i huden, sort hår og talte engelsk. Kvinden var iført en blå/sort dunjakke, hvide bukser og hun bar på en sort taske.

 

Politiet vil gerne i kontakt med kvinden. Kontakt os på telefon 114, hvis du har oplysninger om kvindens identitet eller opholdssted.

 

Brand – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 12.55 fik politiet en anmeldelse om brand på en produktionsvirksomhed. Branden var opstået i forbindelse med tagarbejde på bygningen, hvor der opstod brand på taget samt i en ventilationskanal, der befandt sig på taget. Området blev evakueret, og ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

 

Der var kraftig røgudvikling og høje flammer på stedet, og røgen drev ind over Kalundborg by. I den forbindelse blev borgere i området opfordret til at holde sig væk fra området og ellers gå indendøre og lukke døre og vinduer. Branden var slukket kl. 14.11, men der var fortsat var røg, der bevægede sig ind over Kalundborg i et par timer efter at branden var slukket.

 

Som følge af branden nedbrændte dele af tagkonstruktionen, og der var store sodskader på bygningen. Politiet afhørte de personer på stedet, som havde udført tagarbejdet og optog rapport. Stedet skal nu undersøges nærmere for at kortlægge brandårsagen.

 

Bil kørte ned af skrænt – Søvejen, Jerslev Sjælland, Kalundborg

Kl. 13.53 i forbindelse med kørsel i østgående retning, trak en 19-årig mand fra Slagelse grundet uopmærksomhed over i den modkørende vognbane. I den forbindelse at foretog den 19-årige en undvigemanøvre for at undgå påkørsel af en modkørende personbil. Det resulterede i, at manden påkørte en indhegning, og bilen fortsatte ca. 80 meter frem, hvor den bl.a. rullede rundt flere gang ud over en 45 grader stejl bakke.

 

Den 19-årige slap umiddelbart uskadt fra uheldet, men blev kørt til kontrol på sygehuset. Sagen vil blive håndteret af forsikringen.

 

Bedrageri – Viby Sj., Roskilde

Kl. 13.57 modtog politiet en anmeldelse fra en 93-årig kvinde om at hun var blevet udsat for bedrageri af en person, der udgav sig for at være fra banken. Bedrageren havde bildt den 93-årige kvinde ind, at der var ved at blive hævet penge fra hendes konto, og efterfølgende indfandt en person sig på kvindens adresse og afhentede hendes betalingskort samt kode til kortet. Det er uvist, om det lykkedes svindlerne at hæve kontanter på kvinden betalingskort, inden det blev spærret.

 

Butikstyveri – Trekroner Centervej, Roskilde

Kl. 14.33 begik to unge mænd på 15 og 16 år fra Roskilde butikstyveri i et supermarked. Drengene havde benyttet sig af supermarkedets scan-selv-kasse og havde i den forbindelse betalt for en chokoladebar, men ikke for den deodorant, hårvoks samt en flaske vand og nogle papkrus til en værdi af 133 kr. som de var i besiddelse af, da de passerede kassen. De to unge mænd blev tilbageholdt af personet. Politiet kom frem til stedet, hvor de to unge mænd blev sigtet for butikstyveri og deres forældre blev underrettet. De stjålne varer blev tilbageleveret til supermarkedet, som ikke havde noget erstatningskrav. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Mand kørte slalom på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 15.10 blev en 42-årig mand fra Vanløse anholdt og sigtet for overtrædelse af færdselsloven efter at han i forbindelse med kørsel i vestgående retning havde foretaget tre hasarderede vognbaneskift højre om nogle andre trafikanter på motorvejen, hvorved han skabte farlige situationer for sig selv og de øvrige bilister på motorvejen. Den 42-årige kørsel fik dog en brat ende, da han blev stoppet af en betjent på stedet. Den 42-årige viste sig at være påvirket af kokain og amfetamin, og der nedlægges påstand om frakendelse af kørekortet. Manden fik udtaget en blodprøve til sagen og blev derefter løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

 

Kvinde sigtet for overtrædelse af færdselsloven, knivloven samt orden og sikkerhed – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 16.12 modtog politiet flere anmeldelser fra bilister om, at en person befandt sig på motorvejen under en motorvejsbro ved Køge og efterfølgende i første vognbane på motorvejen. Politiet kom frem til stedet og fik personen – en 36-årig kvinde fra Køge – væk fra motorvejen. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven da hun gik på motorvejen samt for overtrædelse af knivloven, da hun var i besiddelse af en kniv omfattet af bestemmelserne i knivloven uden at have et anerkendelsesværdigt formål med at besidde denne. Kvinden blev kørt hjem af patruljen.

 

Kl. 18.59 modtog politiet nye anmeldelser om en person på motorvejen, og kom frem til stedet, hvor den samme kvinde igen havde indfundet sig på motorvejen under broen ved afkørsel 32. I forbindelse med, at patruljen kom frem til stedet, løb kvinden ud i første vognbane, hvorved en lastbil måtte lave en undvigemanøvre for ikke at påkøre kvinden. Kvinden blev anholdt for orden og sikkerhed. Hun blev løsladt efter fem timer i politiets varetægt. Hun kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

 

Manglende arbejdstilladelse – Hallas Alle, Kalundborg

Kl 17.07 var politiets udlændingeafdelingen i Kalundborg, hvor to bosniske håndværkere arbejdede på en byggeplads. De havde ikke de nødvendige tilladelser til at arbejde i Danmark og blev på den baggrund frihedsberøvet på udlændingelovens bestemmelser. Udlændingemyndighederne skal nu tage stilling til, om de to skal udsendes af landet.

 

Flere sigtet i forbindelse med biltræf på havnen – Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 19.45 modtog politiet en anmeldelse om støj og hensynsløs kørsel i forbindelse med biltræf på havnen. Flere patruljer indfandt sig på havnen efter anmeldelsen. Politiets tilstedeværelse på havnen resulterede i, at to personer blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven:

 

Kl. 20.00 blev en 33-årig mand fra Ishøj sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da han i forbindelse med kørsel på motorcykel på Sankt Clara Vej foretog en voldsom acceleration og blev i den forbindelse målt til at køre 70 km/t på en strækning, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 50 km/t. Den 33-årige fik et klip i kørekortet, og motorcyklen blev i den forbindelse indkaldt til syn pga. ulovlige afgangsrør og luftfiler, hvilket bevirkede, at den larmede voldsomt.

 

Kl. 20.30 blev en 19-årig mand fra Herfølge sigtet for overtrædelse af færdselsloven pga. hans generende/forstyrrende kørsel i en personbil der var konstruktivt ændret i motor samt udstødning samt manglede nummerplade foran og havde ulovlige lygter foran samt sænket mere end det er tilladt. Bilen blev beslaglagt på stedet med henblik på undersøgelse og lovliggørelse på ejerens regning.

 

Opfølgning – tre fængslet for narkosmugling

To kvinder på 42 og 40 år samt en 35-årig mand blev i går anholdt i en omfattende sag om indsmugling af amfetamin. (Se pressemeddelelse fra i går). De tre blev i går eftermiddags fremstillet for lukkede døre ved grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Den 35-årige var ikke i stand til at komme til retten og blev derfor fremstillet in absentia. Alle blev fængslet for indsmugling af betydelige mængder af amfetamin fra Holland til Danmark frem til den 11.6. De to kvinder kærede fængslingen. Forsvareren for den 35-årige tog forbehold for kære. Alle tre nægtede sig skyldige.

 

Opfølgning -  Tungvognskontrol

Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi var mandag og tirsdag i denne uge på kontrol forskellige steder på motorvejsnettet på Sydsjælland. Kontrollen var målrettet lastbiler, der have ændret på deres hastighedsbegrænsere, så køretøjerne kunne køre hurtigere end de rent faktisk må.

 

Mandag blev syv lastbiler standset, alle udenlandske. Der var ingen sager vedr. ændring af hastighedsbegrænserne, men på to af lastbilerne var der overtrædelser af køre/hviletids-bestemmelserne.

 

Tirsdag blev fem lastbiler standset, også alle udenlandske. I to af sagerne var der ændret på hastighedsbegrænseren. I det ene tilfælde så køretøjet kunne køre 93 km/t. Men der var samtidigt også ændret i det forureningsbegrænsende udstyr, så det ventes at udløse en bødestraf på cirka 56.000 kroner.

I den anden sag, som vedrørte en hestetransport, var hastighedsbegrænseren stillet til 95 km/t. Der står chaufføren til bøde på 9000 kroner samt en ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark.

 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. juli 2024 kl. 07.00 til 19. juli 2024 kl. 07.00.

18. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. juli 2024 kl. 07.00 til 18. juli 2024 kl. 07.00.

17. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. juli 2024 kl. 07.00 til 17. juli 2024 kl. 07.00.