Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

19. august 2024 11:09

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. august 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. august 2024 kl. 07.00 til 19. august 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Venusvej, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skibsager, Karlstrup, Solrød Strand

Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde

Kvædehaven, Solrød Strand

Vandstjernevej, Benløse, Ringsted

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Agersøvej, Asnæs

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Greve Centervej, Greve

Tåstrup Møllevej, Holbæk

Greve Midtby Center, Greve

Tølløsevej, Hvalsø

Hybenvej, Ringsted

 

 

Fredag – lørdag

 

Kørsel uden førerret – Gymnasievej, Køge

Kl 15.37 standsede en patruljevogn fra nærpolitiet en bil ført af en 35-årig mand fra Køge. Det viste sig, at han ikke havde noget kørekort. Der var tale om et familiemedlems bil, som han havde taget uden at få lov. Han blev vejledt om, at hvis det gentager sig, så kan det ende med at politiet beslaglægger bilen.

 

Brand – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl 18.08 kørte politi og brandvæsen til en adresse, hvor en røgalarm ifølge beboere i området havde larmet i flere timer. Da man ikke kunne få kontakt til beboeren på adressen, blev det besluttet at brandvæsnet skulle lægge døren ned for at få undersøgt, om alt var som det skulle være. Det viste sig, at der ikke var nogen i lejligheden og ej heller nogen ildebrand.

 

Færdselsuheld – Holmeagervej, Greve

Kl 18.36 kom der melding om, at en personbil var kørte igennem en have og ind i et skur. Bilen forsvandt umiddelbart derefter fra stedet, men det lykkedes en patrulje at finde den formodede chauffør, en 35-årig kvinde, på hendes hjemadresse i Greve, hvor hun blæste promillen op på en del mere end det tilladte. Kvinden blev derefter medtaget til blodprøve.

 

Uorden til puttefest – Louisevej, Roskilde

Kl 19.11 kom der melding om en noget udadreagerende ung mand i Folkeparken, hvor der var mange unge samlet i anledning af den ellers ganske rolige puttefest. Den unge mand forsøgte at komme i slagsmål med alt og alle omkring sig og en patrulje blev derfor sendt til stedet for at bortvise ham fra parken.

 

Kl 20.55 måtte politiet igen til området, da en 18-årig ung mand fra Roskilde anmeldte, at han var blevet sprayet med peberspray i ansigtet, da han samme med en kammerat gik forbi en andenKal gruppe unge Ved Klostermuren. Gerningsmanden beskrives som brun i huden iført hvid t-shirt, grå bukser, sorte sko og havde tilbagestrøget hår, formentligt 16-17 år. Der er nu oprettet en sag om vold og politiet hører gerne fra vidner til overfaldet. 

 

Påvirket bilist – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk

Kl 00.32 standsede politiet en varebil ført af en 54-årig mand fra Holbæk-området, da der var mistanke om at han var påvirket af alkohol. Han blæste da også promillen op på over det tilladte og blev derfor sigtet for spirituskørsel og medtaget til udtagning af blodprøve.

 

Påvirket bilist – Trekroner Alle, Roskilde

Kl 03.40 standsede politiet en personbil ført af en 17-årig ung mand fra Roskilde, da der var mistanke om at han var påvirket af alkohol. Han blev derfor taget med til sygehuset til udtagning af blodprøve. Det viste sig samtidigt, at han ikke havde gyldigt kørekort. Derfor blev den 17-årige også sigtet for at køre uden førerret og de sociale myndigheder vil nu blive underrettet om sagen.

 

Lørdag – søndag

 

Aggressiv mand i tog – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 10.59 modtog politiet en anmeldelse om, at der befandt sig en aggressiv mand i et tog, der ankom til Ringsted Station kl. 11.01. En patrulje kunne kort tid efter anholde manden, der er 34 år og fra Fredericia. Der er tale om en uligevægtig mand, der er blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling for at få hjælp.

 

Mand sigtet efter optrin i zoologisk have – Esterhøjvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 11.08 anmeldte en medarbejder i en zoologisk have, at der havde været et optrin i parken, hvor en mand havde skubbet til medarbejderen.

 

Forud for episoden havde manden siddet på en bænk sammen sit mindreårige barn, der havde spist en bolle. To påfugle var kommet hen til barnet, og var begyndt at spise af bollen, hvilket fik barnet til at reagere voldsomt, og det havde ifølge medarbejderen, fået manden til at sparke ud efter påfuglene. Medarbejderen havde overværet episoden og havde påtalt mandens opførsel, da han havde bedt den mandlige gæst om ikke at sparke ud efter dyrene i den zoologiske have.

 

Den mandlige gæst havde skubbet til medarbejderen, der havde bedt manden om at forlade parken, hvilket manden ikke ønskede. En patrulje kom frem til stedet, hvor medarbejderen fortalte, hvad der var sket. Manden og det mindreårige barn havde på det tidspunkt forladt stedet, men inden da havde nogle andre ansatte fået hans kontaktoplysninger.

 

Politiet har efterfølgende afhørt manden – der er 46 år og fra København. Han er efter afhøring blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kan forvente en bøde på den baggrund. Medarbejderen i den zoologiske have kom ikke til skade i forbindelse med skubberiet.

 

Børnesko og t-shirt på stranden skabte bekymring – Kystvejen, Strøby – Stevns

Kl. 11.56 anmeldte en 57-årig lokal kvinde, at hun var bekymret, da hun på stranden havde fundet nogle efterladte børnesko og en t-shirt. Kvinden var bekymret for, at nogle var i fare, da hun ikke kunne se nogen personer i nærheden.

 

En patrulje kom frem til stedet. Den 57-årige kvinde havde i mellemtiden talt med en anden borger på stedet, som kunne oplyse, at tøjet havde ligget på stranden i mere end en uge. Patruljen gjorde derfor ikke yderligere, men tog tøjet med sig, så det ikke vakte bekymring hos andre borgere.

 

Harmonikasammenstød – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 13.12 skete et sammenstød mellem fire biler, forårsaget af at en af bilisterne overså en bil, der holdt stille og ventede på fri bane med, da denne bilist skulle svinge til venstre. Den svingende bilist blev påkørt af den bagfrakommende, og de to biler, der kom kørende bagfra påkørte de forulykkede biler bagfra. Det opstod kø på stedet i forbindelse med redningsarbejdet. En af de implicerede blev tilset i en ambulance. Kl. 14.31 blev vejen genåbnet. Ingen personer kom til skade i forbindelse med uheldet.

 

Færdselsuheld – Stevnsbovej/Valnøddevej, Køge

Kl. 17.19 skete et sammenstød mellem en bil, ført af en 50-årig mand fra Strøby Egede, og en 30-årig mandlig cyklist, fra Rødovre. Bilisten var kommet kørende ad Valnøddevej og skulle i den forbindelse krydse den dobbeltrettede cykelsti, da hans bil blev påkørt af cyklisten, der kom kørende i sydlig retning på cykelstien.

 

Cyklisten blev kørt på sygehuset til behandling. Patruljen optog rapport i sagen.

 

Brand – Sejergårdsvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 22.07 modtog politiet en anmeldelse om, at der var ild i en affaldscontainer ved en dagligvarehandel. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, da anmelderen opdagede endnu en brand, som var i en skraldespand ved en skole. Politiet undersøgte området, men fandt ikke nogle brugbare spor, der kunne forklare, hvordan branden var opstået.

 

Påvirket bilist – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 23.23 blev en 28-årig mand sigtet for kørsel i påvirket tilstand, hvilket han er kendte. Han fik udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres på et senere tidspunkt.

 

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 01.15 skete et uheld, da en bil ført af en 24-årig mand fra Hvidovre, påkørte autoværnet på motorvejen ud for kilometermærkning 56. Politi og redning kom frem til stedet, hvor føreren af bilen var forulykket på grund af et ildebefindende. Manden blev fløjet på sygehuset i en helikopter, mens to øvrige personer i køretøjet blev kørt på sygehuset til tjek.

 

Søndag-mandag

 

Færdselsuheld – Helsingevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.34 skete et uheld, da en 74-årig mand fra Slagelse påkørte en færdselstavle og en lygtepæl, muligvis på grund af et ildebefindende. En patrulje kørte frem til uheldsstedet, hvor ingen var kommet noget til. Kommunen underrettet om skader på skilt og lygtepæl.

 

Patruljesejlads – Køge Bugt

Kl. 13.30 sejlede politiets patruljebåd ud fra Greve Marina for at patruljere til søs.  Patruljebåden lagde båden vejen forbi Lund Havn, Rødvig Havn, Bøgeskov Havn, Køge Marina og Mosede Havn. Der blev kontrolleret fire sejlbåde for redningsveste, 11 motorbåde og speedbåde for redningsveste, certifikater og forsikringer, en jetski for redningsvest, certifikat samt forsikring og tre joller for redningsveste.

 

En af motorbådene havde ikke gyldig ansvarsforsikring og en speedbåd manglede en redningsvest for, at der var nok til alle ombord på båden. Føreren af jetski manglede en gyldig ansvarsforsikring. Alle tre blev sigtet for overtrædelse af søloven. De kan forvente at høre mere fra politiet. Politiet returnerede til Greve Marina kl. 18.45.

 

Færdselsuheld – Bakkeledet, Køge

Kl. 15.05 kørte føreren af en mini-ATV – en 38-årig mand uden fast bopæl – galt, da han kørte i sydlig retning af bakkeledet og mistede herredømmet over køretøjet, der væltede. Den 38-årige kom til skade og blev fragtet på hospitalet i en helikopter til behandling, herunder at få udtaget en blodprøve til sagen. På uheldsstedet fandt politiet en beholder med 0,73 gram amfetamin, som blev beslaglagt. Køretøjet blev beslaglagt med henblik på yderligere undersøgelser. Manden skal afhøres til sagen og kan forvente at blive sigtet for kørsel uden førerret, kørsel i påvirket tilstand samt for overtrædelse af lovgivning om euforiserende stoffer.

 

Butikstyveri – Mosede Strandvej, Greve

Kl. 15.17 blev en 47-årig mand fra Rumænien tilbageholdt på en tankstation efter at han havde stjålet varer for 522 kr. Det lykkedes for to ukendt medgerningsmænd at køre væk fra stedet i en mørk BMW. En patrulje kom frem til stedet, hvor den 47-årige erkendte tyveriet. Han var i besiddelse af en kniv, der falder ind under bestemmelserne i knivloven, og han blev sigtet for overtrædelse af knivloven samt for tyveri.

 

Manden blev anholdt med henblik på afhøring samt for at blive registreret. Manden er frihedsberøvet, mens hans sag bliver behandlet af Udlændingestyrelsen, herunder om han skal udvises af Danmark.

 

Kørsel uden førerret – Bjæverskovvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.26 blev en 41-årig mand fra Bjæverskov sigtet for kørsel uden førerret, da han kom kørende i en personbil ad Bjæverskovvej mod øst, til trods for, at han ikke havde erhvervet kørekort. Han kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

 

Beruset mand skabte utryghed på sygehuset – Lykkebækvej, Køge

Kl. 16.34 modtog politiet et alarmopkald vedrørende en beruset mand i akutmodtagelsen på sygehuset, som var truende over for personale og patienter på stedet. En patrulje kom frem til stedet, hvor de bortviste en 43-årig beruset mand fra Østeuropa.

 

Butikstyveri – Elmegade, Kalundborg

Kl. 17.14 blev en 30-årig mand fra Polen tilbageholdt af personale i et varehus, da han havde passeret sidste betalingsmulighed uden at betale for varer til en værdi af 1138 kr., som befandt sig i mandens rygsæk. Manden blev afhørt til sagen og sigtet for tyveri. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Påvirket bilist – Landevejen, Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 17.22 blev en 41-årig mand fra København sigtet for kørsel i påvirket tilstand, Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen og derefter løsladt. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Brand i skur – Snedkerkrogen, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 01.39 modtog alarmcentralen en anmeldelse om brand i et skur. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor der var ild i et skur, var helt udbrændt, da ilden var blevet slukket.  Der var ikke risiko for spredning til andre bygninger. Beboeren på stedet, en 77-årig mand, forklarede, at han havde benyttet en engangsgrill på et bord i umiddelbar nærhed af skuret, og umiddelbart vurderes dette at være årsagen til brandens opståen. Den 77-årige mand blev tilset i en ambulance, men var ikke kommet til skade.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. september 2024 kl. 07.00 til 26. september 2024 kl. 07.00.

25. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. september 2024 kl. 07.00 til 25. september 2024 kl. 07.00.

24. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. september 2024 kl. 07.00 til 24. september 2024 kl. 07.00.