Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

1. september 2021 12:15

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. september 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 31. august 2021 kl. 07.00 til 1. september 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Køge
Bryggerparken, Jyderup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skottehuse, Råby, Klippinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Lyngvej, Køge


Færdselskontrol i Holbæk og Odsherred kommuner

Personale fra beredskabet i Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. ca. 13.00-20.30 en målrettet kontrol af trafikanter i de to kommuner Holbæk og Odsherred. Kontrollen omfattede alle typer af trafikanter, og resultatet af indsatsen blev følgende:
Én sag om spirituskørsel
Én sag om narkokørsel
To sager om kørsel uden førerret
Seks sager om overtrædelse af ”Fuld stop”
13 sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
Tre havde glemt at bruge sikkerhedsselen
Fire havde glemt kørekortet
En knallert var konstruktivt ændret, og
To bilister havde kun den ene nummerplade på køretøjet
Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Valhalvej, Roskilde

Kl. 11.04 endte havearbejde for en 54-årig mand fra Roskilde med en sigtelse for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af uforsigtighed med en ukrudtsbrænder. Han havde forinden brugt en ukrudtsbrænder ved en hæk, på hvis bagside naboen havde et skur. Under det fortsatte arbejde andre steder i haven var der pludselig flammer fra naboens skur. Den 54-årige forsøgte selv at slukke branden, så brandvæsnet havde kun en lille opgave med den resterende brandslukning. Skuret fik dog skader på det meste af sin konstruktion. Ingen personer kom til skade ved branden, og den 54-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Utryghedsskabende mænd havde kniv – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 12.11 fik politiet en henvendelse om to mænd, der opholdt sig på Hestetorvet. Ifølge anmelderen skabte de sig, så de var utryghedsskabende over for andre, der færdedes på torvet, ligesom anmelderen frygtede, at de kunne give anledning til yderligere ballade. Politiet fik kontakt til en middel spirituspåvirket, 32-årig mand fra Hvalsø, der blev frihedsberøvet for at få skabt ro på stedet og med henblik på afrusning i detentionen. Den anden var en 29-årig mand fra Lejre, som blev fundet i besiddelse af en ulovlige foldekniv i en af sine lommer. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af knivloven, så han senere vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Han blev ikke frihedsberøvet som følge af sin adfærd på torvet eller sigtelsen.

Narkokørsel – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 15.41 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Valby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i køkkenet – Vernersvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 15.55 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om ildebrand i et køkken. Ved politiets ankomst havde brandvæsnet fået klarlagt, at der var sket mindre materiel skade, idet en ovn var blevet ødelagt. Årsagen hertil var formentlig en elektrisk fejl og med mindre skader til følge. Ingen personer var kommet til skade, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af branden.

Utryghedsskabende mand ved supermarked – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 17.38 anmeldte personalet fra et supermarked, at en mandlig kunde optrådte truende og udadreagerende, idet han har råbt truende både til personalet og andre kunder. Politiet fik ved supermarkedet kontakt til en 35-årig mand fra Roskilde, der blev formanet om god opførsel og bortvist fra stedet.

Færdselsuheld – part flygtet - Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 17.45 anmeldte en 25-årig kvinde fra Holbæk, at hun efter kørsel ad Holbækmotorvejen i vestlig retning i en personbil blev overhalet højre om ved afkørsel 18 Holbæk Ø. Bilisten kørte med høj hastighed og strejfede i forbindelse med overhalingen højre om den 25-åriges bils højre side. Efterfølgende fortsatte bilist videre uden at standse og deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til. Den 25-årige beskrev flugtbilen som en sølvfarvet personbil muligt af mærket BMW. Politiet har nu optaget rapport i sagen i et forsøg på at få identificeret modparten i uheldet, hvor ingen personer kom til skade.

Slingrende spritbilist – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 17.50 anmeldte en bilist, der kørte ad motorvejen i vestlig retning, at en anden bilist slingrede kraftig under kørslen i samme retning. Ud fra anmelderens oplysninger fik politiet kontakt til det anmeldte køretøj på motorvejen ved Mørkøv, hvor politiet kunne konstatere, at en spirituspåvirket, 49-årig kvinde fra Mørkøv sad bag rattet. Hun deltog i en alkometertest og blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Samtidig blev hun gjort bekendt med, at politiet med baggrund i alkometertestens resultat fandt grundlag for at inddrage hendes førerret straks ud fra en forventning om, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve vil være grundlag for en frakendelse af kørekortet ved sagens afgørelse.

Uro og uorden – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.20 anmeldte en borger, at der måske var optræk til slagsmål mellem flere drenge i boligområdet. Samtidig var der også ankommet et par køretøjer til stedet. Summen af oplysninger medførte en større udrykning til området, hvor politiet dog ikke fandt noget slagsmål i gang. Fire unge mænd i alderen 18-20 år fik politiet kontakt til, men de oplyste, at uordenen blot var lidt internt skubberi til hinanden. Ingen var kommet til skade, ligesom politiet ikke fandt grundlag for at sigte nogen af de fire antrufne. Politiet forblev dog i dette og andre boligområder i Holbæk af præventive årsager i nogen tid, hvorunder politiet kontrollerede en gruppe unge, der var mistænkt for at ryge hash. Det var dog ikke tilfældet, så politiet kunne til sidst konstatere, at der var ro på i alle bydele.OPFØLGNING


Mand sigtet i sag om hestemishandling – Holbæk

En 41-årig mand fra Holbæk blev tirsdag eftermiddag anholdt i Holbæk by og sigtet for mishandling af en hest på en rideskole i Holbæk natten til tirsdag den 24. august 2021.

Flere borgere havde med baggrund i det senest offentliggjorte signalement set en mand, der kunne minde om den mistænkte i sagen, i den centrale del af Holbæk. Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til den let spirituspåvirkede, 41-årige mand, som bl.a. ud fra signalementet fra rideskolens videoovervågning kunne mistænkes for at stå bag overgrebet på en hest på rideskolen.

Den 41-årige blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens almindelige bestemmelser og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod ham efter en grundig juridisk vurdering af de oplysninger, der i øjeblikket foreligger i denne sag. Ud fra de formelle regler i retsplejeloven vurderede anklagemyndigheden og politiet, at det juridiske grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ikke var til stede.

Den 41-årige er fortsat sigtet i sagen, hvor politiet naturligt også undersøger, om den 41-årige kan mistænkes for at have en rolle i den anden sag om mishandling af en hest på samme rideskole sidste år.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

14. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. juni 2024 kl. 07.00 til 14. juni 2024 kl. 07.00.

13. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. juni 2024

Ældre ægtepar snydt af frække svindlere - Kvinde tæt på at miste ny Tesla - Ukrudtbrænder startede brand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. juni 2024 kl. 07.00 til 13. juni 2024 kl. 07.00.

12. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. juni 2024 kl. 07.00 til 12. juni 2024 kl. 07.00.