Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

11. oktober 2021 13:15

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. oktober 2021 kl. 07.00 til 11. oktober 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Korskildelunde, Greve

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tranebærvej, Greve

Mosede Engvej, Greve

Bakkekammen, Holbæk

Hvedemarken, Borup

Kastanievej, Greve

Jyderupvej, Jyderup, Vig

Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Algade, Gørlev Sj.Bataljonen, Ringsted

 

Tyveri fra køretøjer:

Knoldager, Greve

Majsmarken, Solrød Strand
Rismarken, Solrød Strand
Prins Buris Vej, Roskilde
Hedager, Greve
Elmelyparken, Solrød Strand
Akacieparken, Solrød Strand (2 steder)
Havrevænget, Asnæs

Tjørnevænget, Asnæs

Østerbakken, Tune

Vibemosen, Greve

 

 

Fredag – lørdag:

 

Tyveri fra personbiler – Greve / Solrød / Roskilde

Otte anmeldelser om tyveri fra personbiler indløb i løbet af fredagen, efter at bilejere i Greve, Solrød og Roskilde kommuner havde anmeldt indbruddene til politiet. Indbruddene var sket i løbet af natten mellem torsdag og fredag, hvor tyvene havde skaffet sig adgang til bilerne ved at knuse en rude i bilerne. Herfra havde tyvene afmonteret f.eks. GPS, infotainment, instrumentpanel, rattet eller airbags, ligesom løse genstande som f.eks. kontanter, fiskestænger og solbriller tillige var stjålet.

 

Bilerne har i Greve kommune været henstillet på Knoldager og Hedager, i Roskilde kommune Prins Buris Vej og i Solrød kommune på Majsmarken, Rismarken, Elmelyparken og Akacieparken. Enkelte af bilerne har holdt i carporten på bilejerens bopæl.
Tyverierne er primært sket fra biler af mærket VW, men også biler af mærkerne BMW, Opel og Skoda blev udsat for tyverier, der kan betegnes som målrettede ud fra de stjålne effekter ved afmontering og formentlig begået af personer med et indgående kendskab til køretøjer af de pågældende mærker.

 

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt på den anførte veje i løbet af natten mellem torsdag og fredag. Samtidig opfordrer politiet borgerne til at kontrollere privat videoovervågning for at se, om uvedkommende personer måtte optræde på overvågningen i løbet af natten. Oplysninger i sagerne gives til politiet på tlf. 114.

Brand i fabrik – Egebjerg Hovedgade, Egebjerg, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 07.48 kom et alarmopkald om brand i en fabrikshal i Egebjerg i Nykøbing Sj. Brandslukningen var omfattende, og ca. 800 kvm fabrikshal udbrændte. Undervejs i forløbet skete der eksplosion formentlig på grund af brand i trykflasker, men ingen personer kom noget til ved branden. Røgen blev ikke målt til at være giftig, men da indånding af røg i sig selv er usundt, var politiet i tryghedsskabende øjemed til stede ved en nærliggende skole, hvor alle blev vejledt om at holde døre og vinduer lukkede. Det samme gjorde de øvrige beboer i Egebjerg indtil fredag eftermiddag omkring kl.15.30. Politiet foretager nu nærmere undersøgelser af brandstedet for at fastslå brandårsagen, hvorefter arbejdstilsynet orienteres og inddrages i sagen.

Bil og minibus stødte sammen – Østre Ringvej/Himmelev Bygade, Roskilde

Kl. 09.58 skete et sammenstød imellem en minibus og en bil i krydset Østre Ringvej/Himmelev Bygade i Roskilde. Minibussen, der blev ført af en 69-årig mand fra Valby, kørte ad Himmelev Bygade frem i krydset ved Østre Ringvej, hvor den stødte sammen med personbilen, der blev ført af en 50-årig mand fra Allerød. Bilisten kørte ad Østre Ringvej mod øst, og ramte minibussen bagerst på venstre side, så personbilen blev totalskadet. Den 50-årige og en kvindelig passager blev kørt i ambulance til tjek på sygehuset. Ingen personer var kommet noget til ved sammenstødet. Politiet undersøger nu uheldets nærmere omstændigheder for at få afklaret, hvem der kan stilles til ansvar for at sammenstødet skete. Parterne kan forvente at høre mere i sagen.

Narkokørsel, frakendt kørekort og kniv i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 11.30 kørte en betjent fra Færdselsafdelingen på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde mod nord, da føreren af en varebil gjorde sig uheldigt bemærket, da han talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Politiet stoppede bilisten, som viste sig at have flere langt alvorligere færdselsforseelser på samvittigheden.

Føreren af bilen, en 39-årig mand fra Sorø, måtte ikke køre bil, da han var frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel. Ved dagens kontrol var han også påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Den anholdte blev visiteret, hvor politiet fandt en stor dolk med et blad på 17 cm, som han havde spændt fast i en skulderrem. Politiet sigtede den 39-årige for knivloven og beslaglagde den store dolk med henblik på konfiskation.

Den 39-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sine mange sager.

Bilist frakendt kørekort fik taget bilen – Højby Sj. – Odsherred

Kl. 17.10 kørte en patrulje i Højby Sj. da de bemærkede en bilist, der bakkede med en trailer. Politiet foretog en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. De bad bilisten, en 37-årig lokal mand, om at se et kørekort, men måtte nøjes med at se hans sygesikringsbevis.

Den 37-årige havde nemlig ikke noget kørekort, da han i 2015 blev frakendt kørekortet i otte år for spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Nummerpladerne som sad på bilen passede til en anden bil og var meldt stjålet fra et autocenter i Nykøbing Sjælland nogle dage forinden. Den 37-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for tyveri af nummerplader.

Politiet beslaglagde den 37-åriges varebil, da det var 8.gang han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden inden for de sidste tre år. Den 37-årige accepterede beslaglæggelsen. Der vil senere komme et retsligt efterspil, hvor retten vil tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

91-årig blev afluret pinkode – Holbækvej, Roskilde

Kl. 18.17 anmeldte en pårørende til en 91-årig kvinde fra Roskilde, at hun tidligere på dagen var havde fået stjålet sin pung, da hun havde været i Lidl på Holbækvej og handle. Efterfølgende var der blevet hævet 4500 kr i fra en hæveautomat på Roskilde Station, så tyven må have afluret pinkoden til kvindens kreditkort. Pungen indeholdt foruden kreditkort og personlige kort kun 100 kr i kontanter. Den 91-årige havde ikke bemærket nogen personer, som kunne mistænkes for at have taget pungen eller afluret pinkoden.

Politiet efterforsker nu sagen og vil i den forbindelse indhente overvågning fra supermarkedet og hæveautomaten.

Gode råd fra politiet:

• Hold altid hånden over tasterne, når du trykker din pinkode.
• Opbevar altid din pung i en lukket lomme eller taske.
• Læg mærke til personer, der kommer tæt på dig.


Lørdag – søndag:

 

Redningsaktion / sølovgivningen – Jammerland Bugt, Kalundborg

Kl. 09.32 modtog alarmcentralen et opkald fra en nødstedt mand i Jammerlands Bugt sydvest for Kalundborg. Han oplyste via sin mobiltelefon, at han og en anden mand var kæntret i en mindre båd. Efterfølgende var den anden mand forsvundet og ude af syne. En redningsaktion blev iværksat med indsættelse af en redningshelikopter, der var fremme i området kl. 10.01.

 

Personalet i helikopteren blev hurtigt lokaliseret og reddet to mænd på 34 år fra Kalundborg kommune. Begge var i live og lettere nedkølet efter opholdet i vandet indtil redningen, og de blev begge bragt til nærliggende sygehuse til fornøden behandling. De havde været på jagt i en mindre jolle og blev ramt af en bølge, så jollen kæntrede ca. 500 meter fra kysten.

 

Redningsmyndighederne fik også reddet mændenes jolle i land, og politiet kunne i forbindelse med redningsaktionen konstatere, at de to mænd ikke havde anvendt redningsvest, ligesom der heller ikke fandtes nogen redningsvest i eller ved den nu bjærgede jolle. De to mænd kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af bekendtgørelse om redningsveste i mindre fartøjer, hvorefter alle fartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord.

Narkokørsel – Gislingevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 10.23 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede nemlig, at han kunne være påvirket af cannabis under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 53-årige, der hører nærmere, når analyseresultatet foreligger.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Ellegårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 13.28 fik en patrulje øje på en personbil, som tidligere på dagen var blevet anmeldt for at holde på en parkeringsplads og forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj. Patruljen standsede bilen, der af en mand blev ført ad Ellegårdsvej i Ugerløse. En 21-årig mand fra Mørkøv sad bag rattet i bilen, der ganske korrekt var forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj.

 

Bilen var derfor hverken registreret eller forsikret, og den 21-årige havde heller ikke nogen førerret, så han lovligt kunne sidde bag rattet i bilen. Desuden afslørede en narkometertest, at han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen. Den 21-årige blev sigtet for de mange overtrædelse af færdselslovgivningen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet kunne i forbindelse med sigtelsen for kørsel uden førerret konstatere, at det nu var tredje gang på blot to måneder, at den 21-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Derfor blev den 21-åriges bil beslaglagt med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han senere vil blive indkaldt til.

Utryghedsskabende henvendelse – Byagerparken, Tune – Greve

Kl. 11.58 anmeldte en 83-årig kvinde fra Greve, at hun nogle få minutter tidligere havde fået en henvendelse fra en fremmed kvinde. Hun havde uopfordret henvendt sig og på gebrokkent dansk oplyst, at den 83-årige skyldte hende penge, og at pengene skulle betales øjeblikkeligt. Den 83-årige anede uråd og sendte den fremmede kvinde væk, men var bange for, at kvinden nu ville opsøge andre i området. Et par patruljer ledte forgæves efter den krævende kvinde, der blev beskrevet som: mellemøstlig af udseende, 40-45 år, sort langt hår, iført pænt tøj og fine sko. Hvorfor kvinden afkrævede den 83-årige penge, fandt politiet således ikke ud af.

Brand i vaskemaskine – Jødeland, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 13.33 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter anmeldelse om ildebrand i en to-længet ejendom. Det viste sig dog ikke at være så omfattende som anmeldt, idet der var tale om en mindre brand i en vaskemaskine. Der var kun sket skade på vaskemaskine og et tilstødende skab, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af branden formentlig på grund af en kortslutning i vaskemaskinen. Ingen personer led overlast i forbindelse med branden.

Spirituskørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 17.00 anholdt og sigtede politiet en 55-årig kvinde fra Ringsted for at køre i spirituspåvirket tilstand på en lille knallert ad Næstvedvej ved Thorsvej. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Utryghedsskabende adfærd – Astersvej, Roskilde

Kl. 17.51 fik politiet en anmeldelse om, at en yngre mand havde fremvist et skydevåben over for en 13-årig dreng på nogle boldbaner ved en skole. Den 13-årige var blevet så bange, at han var løbet fra stedet. Politiet fik efterfølgende kontakt til en 20-årig mand fra Roskilde, som var i besiddelse af en luftpistol. For at undgå flere tilfælde med uhensigtsmæssig besiddelse af luftpistolen, som den 20-årige lovligt kunne være i besiddelse af, fratog politiet ham luftpistolen med henblik på senere udlevering næste dag.

 

Efter en nøjere granskning af den 20-åriges handlinger over for den 13-årige dreng fandt politiet og anklagemyndigheden ikke grundlag for at sigte den 20-årige for noget. Han var dog i knap et par timer frihedsberøvet af præventive årsager, mens politiet og anklagemyndigheden kiggede på sagens nærmere omstændigheder.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.20 standsede politiet en personbil, der var forsynet med nummerplader, der var afmeldt hos Motorstyrelsen. Bag rattet sad en spirituspåvirket, 30-årig mand fra Eskebjerg, som blev sigtet for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i bilen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet to knive, som var ulovlige, hvilket også medførte en sigtelse for overtrædelse af knivloven. Den 30-årige blev kortvarigt frihedsberøvet i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Politiet valgte at beslaglægge hans personbil, idet den 30-årige flere gange inden for de seneste tre år var blevet sigtet for kørsel uden førerret i et køretøj, hvortil et kørekort var påkrævet. Den 30-årige var uenig i beslaglæggelsen, så en dommer skal nu se nærmere på grundlaget for beslaglæggelse af personbilen.

 

Den 30-åriges møde med politiet var faktisk anden gang inden for ca. 15 minutter, idet politiet kl. 21.10 var blevet kaldt til Vestergade, Tølløse, idet flere personer var ved at komme i slagsmål. Ingen var kommet til skade ved uordenen i Vestergade, så politiet bortviste de uroskabende personer, hvoraf den 30-årige i øvrigt var en fra den bortviste personkreds.

Knivloven – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 01.16 sigtede politiet en 21-årig mand fra Kalundborg for overtrædelse af knivloven, da han blev kontrolleret som gæst på en restauration. Hertil var han taget direkte fra arbejde og havde medtaget sin arbejdskniv med en bladlængde på 8 cm. Efter sigtelsen beslaglade politiet kniven som bevis og med henblik på senere destruktion, når sagen er afsluttet. Uagtet at kniven er medtaget direkte fra arbejdspladsen og ind på restaurationen, vil det stadig være en overtrædelse af knivloven, idet der ikke vil være noget anerkendelsesværdigt formål i at medbringe kniven på restaurationen.

Vold i nattelivet – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 01.57 rykkede politiet ud til et diskotek, idet en mand havde slået en anden mandlig gæst. Politiet fik kontakt til en 57-årig mand fra Svebølle, der havde mindre skader i ansigtet efter et slag, så han blev sendt på skadestuen til fornøden undersøgelse og behandling. Modparten var en 48-årig mand fra Fårevejle St., som blev anholdt og sigtet for vold mod den 57-årige i anledning af en uoverensstemmelse parterne imellem. De kendte hinanden i forvejen og var i deres spirituspåvirket tilstand blevet uenige om et privat mellemværende. Den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil blive afgjort i forbindelse med et retsmøde.
Kl. 04.39 var der igen ballade på samme diskotek, idet en 44-årig mand fra Holbæk var blevet tildelt flere slag i ansigtet. Modparten var en spirituspåvirket, 33-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for vold, efter at de to parterne havde lavet uorden inde på diskoteket. Politiet løslod den 33-årige efter afhøring til sagen, hvor politiet prøver at få klarlagt optakten og detaljerne i hændelsesforløbet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 03.54 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en fodgænger på motorvejen var blevet påkørt i det sydgående spor lidt nord for afkørsel 27 Greve N. Motorvejen blev i den indledende del under redningsarbejdet helt spærret, mens en hårdt kvæstet mand i en ambulance blev bragt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling. Bilisten, der havde påkørt fodgængeren, var en stærkt chokeret, 65-årig mand fra Taastrup, der rutinemæssigt fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge den 65-åriges bil og uheldsstedet, inden politiet kl. ca. 04.40 lukkede op for passage af uheldsstedet i et par vognbaner.

 

Den påkørte fodgænger blev identificeret som en 20-årig mand fra Ishøj, hvis pårørende straks blev underrettet om hans alvorlige tilskadekomst som følge af påkørslen. Også den 20-årige fik rutinemæssigt udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Han er fortsat indlagt på Rigshospitalet til fornøden behandling, mens politiet undersøger omstændighederne ved påkørslen, herunder hvorfor den 20-årige som fodgænger befandt sig på motorvejens kørebane. Ingen øvrige trafikanter ud over den 65-årige blev involveret i færdselsuheldet, hvor politiet nu afventer erklæringen fra bilinspektøren. Alle vognbaner på motorvejen blev åbnet søndag morgen kl. ca. 05.45.

Indbrudstyv anholdt efter forsøg på indbrud i villa – Hvedemarken, Borup - Køge

Kl. 03.55 slog en 34-årig mand alarm til politiet, idet en fremmed mand havde forsøgt at bryde ind i familiens villa via et vindue, der stod på klem. Anmelderen havde overrasket indbrudstyven, der flygtede til fods, men forinden var blevet foreviget på overvågningsudstyret hos anmelderen.

 

Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området for at lede efter indbrudstyven, som en politihund fik snuset sig frem til. Politiet kunne kl. 04.25 anholde en stakåndet og forpustet, 28-årig mand fra Slagelse, idet hans signalement også stemte overens med personen på overvågningsmaterialet. Den 28-årige, der var spirituspåvirket, var ikke kommet ind i villaen og havde ikke nået at stjæle noget. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 28-årige efter en grundig vurdering af sagens nærmere omstændigheder og hans personlige forhold. Han vil senere blive stillet til strafferetligt regnskab for indbrudsforsøget.


Søndag – mandag

 

Bus bakkede ind i hus – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 09.10 skete et uheld, da en bus under bakning ad Jernbanegade ramte et hus på Jernbanegade 62B. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var sket skade på huset. Ingen personer var kommet noget til, men der kom skader på husmuren. Huset blev kontrolleret, men det blev skønnet stabilt trods skaderne. Boligselskabet og skadeservice blev orienteret om uheldet. Føreren af bussen, en 43-årig kvinde fra Roskilde, opdagede for sent, at hun var kommet for tæt på huset. Hun kunne ikke nå at bremse, så bussen ramte husmuren. Politiet registrerede uheldet.

Motorcykel taget ved vanvidskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 15.30 kørte politiets videobil på Holbækmotorvejen, hvor patruljen rutinemæssigt havde standset en bilist på Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup. Betjenten hørte lyden fra en meget hurtig motorcykel, som han ud fra lyden af accelerationen vurderede kørte op imod 200 km/t. Kort efter kom motorcyklen blæsende forbi rastepladsen med en hastighed langt over det tilladte.

Færdselsbetjenten satte efter det hurtige køretøj, men nåede helt til Vipperød før han fik øje på motorcyklen igen. Ved Vipperød havde en anden færdselspatrulje standset en bilist, så patruljen holdt med blå blink langs motorvejen. Her sænkede motorcyklisten kortvarigt hastigheden, men herefter gassede han kraftigt op igen. Videobilen filmede motorcyklistens hasarderede kørsel, som betjenten skønnede lå imellem 220 km/t og 245 km/t, selvom den tilladte hastighed på strækningen er på mellem 110 og 120 km/t.

Betjenten standsede motorcyklisten, en 37-årig mand fra Holbæk, som standsede så snart han så de blå blink. Han kørte på en spritny hurtig motorcykel, der var indregistreret første gang i foråret 2021. Motorcyklisten blev sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt med en hastighed på mere end 200 km/t. Den 37-årige fik lov til at se videoen af sin kørsel, og betjenten forklarede ham, hvad det ville betyde for hans kørekort. Politiet tog hans kørekort på stedet, og han må ikke køre hverken bil eller motorcykel, mens sagen behandles. Standardstraffen i sager om vanvidskørsel lægges op til en ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år og en klækkelig bøde.

”Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel vanvittig farlig og helt uacceptabel” siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den spritnye motorcykel blev beslaglagt, hvilket den 37-årige accepterede. Videoen af motorcyklistens vanvidskørsel blev mandag formiddag gennemgået af Nationalt Færdselscenter, som kan lave en præcis beregning af gennemsnitshastigheden på den kørte strækning. Resultatet viste, at han kørte med en gennemsnitshastighed på 217 km/t over en strækning på1490 meter. På fotoet ses den hastighed, som patruljebilen måtte køre for at indhente motorcyklisten.

Når sagen er færdigbehandlet hos politiet, vil den blive sendt til retten, som vil tage stilling til, om motorcyklen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med at hastighedssagen afgøres.

 

SE FOTO HER

 

Foto: Optaget fra videoovervågningen fra videobilen. Hastigheden som fremgår er patruljebilens målte hastighed.

 

Påvirket bilist uden kørekort fik taget bilen – Høm Byvej, Høm, Ringsted

Kl. 18.10 tændte en patrulje for udrykningsblinket for at få en bilist til at standse i en rutinekontrol på Næstvedvej mod syd i Ringsted. Bilisten stoppede dog ikke, men satte farten op i stedet. Patruljen kørte efter og fik varebilen standset på Høm Byvej i Høm, hvor det viste sig, at bilisten havde flere færdselssynder på samvittigheden. Føreren, en 44-årig mand fra Fuglebjerg, var påvirket af både narko og spiritus over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Den 44-årige var desuden frakendt førerretten indtil 2025, da han var blevet dømt for flere tidligere færdselslovsovertrædelser. Det var heller ikke første gang den 44-årige kørte i frakendelsestiden, så politiet beslaglagde hans bil med henblik på konfiskation. Bilen var registreret som firmabil i den 44-åriges firma, og han accepterede beslaglæggelsen. Retten vil senere tage stilling til, om der kan ske endelig konfiskation af bilen, når sagen skal afgøres.

Narko og våbenbesiddelse – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 21.25 traf betjente på fodpatrulje to kvinder på Jernbanegade, som de skønnede var påvirkede af narko, da de havde svært ved at svare for sig og talte snøvlende. Patruljen visiterede kvinderne. Den ene, en 31-årig fra Roskilde, viste sig at have lommer fulde af ulovligheder. Betjentene fandt en 3 gram amfetamin, 7,42 gram hash fordelt i mindre klumper og 8 stk beroligende piller, som kvinden ikke havde recept på. Derudover fandt politiet en digitalvægt og flere tomme pølsemandsposer, som ofte anvendes i forbindelse med narkosalg. I kvindens taske fandt politiet en strømpistol og om halsen havde hun en halskniv - en såkaldt ”pushdaggert”. Hun blev sigtet for narko- og våbenbesiddelse og de ulovlige ting blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 31-årig blev sigtet for at have til hensigt at videreoverdrage narko, hvilket hun erkendte.

Den anden, en 30-årig kvinde, uden fast bopæl i Roskilde havde 1,61 gram amfetamin, som hun blev sigtet for besidde. De to kvinder kan forvente at høre mere fra politiet i deres sager.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

12. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 12 august 2022

Flere brande, mand anholdt for vold i Holbæk og politiet med på til motortræf på havnen i Roskilde. Læs mere i uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. august 2022 kl. 07.00 til 12. august 2022 kl. 07.00.

10. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. august 2022 kl. 07.00 til 10. august 2022 kl. 07.00.

9. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. august 2022 kl. 07.00 til 9. august 2022 kl. 07.00.

Forslag