Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

15. oktober 2021 11:16

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. oktober 2021 kl. 07.00 til 15. oktober 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nygade, Holbæk
Lundemarken, Sandby, Svinninge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Æblerosevej, Yderby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Nemovej, Solrød Strand


Narkokørsel uden førerret – Hyrdehøj, Roskilde

Kl. 08.22 standsede politiet en 31-årig mand fra Roskilde, da han kørte i en varebil uden at bruge sikkerhedsselen under kørslen ad Hyrdehøj. Politiet kunne dernæst ikke få et kørekort at se, da den 31-årige ikke havde nogen førerret, hvilket gav anledning til de første to sigtelser for overtrædelser af færdselsloven. En narkometertest, der gav udslag for mulig påvirkning af amfetamin, gav grundlag for endnu en sigtelse til den 31-årige, der i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i blodet efter sigtelsen for narkokørsel. Og den sidste sigtelse blev for en overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet den 31-årige var i besiddelse af godt et gram amfetamin. Ved en efterfølgende ransagning af den 31-åriges bopæl fandt politiet ikke noget ulovligt, som han kunne mistænkes for.

Lov om euforiserende stoffer – Roskilde

I forbindelse med ransagningen af den 31-årige narkobilists bopæl efter narkokørslen på Hyrdehøj, Roskilde, kunne politiet konstatere, at en 25-årig mand uden fast bopæl var til stede, idet han havde rådighed over et værelse på den 31-åriges bopæl. Fra den 25-åriges værelse konstaterede politiet en umiskendelig lugt af hash, så værelset blev ransaget. Herved fandt politiet den 25-årige i besiddelse af en pose hashmix, ca. 113 g hash og et femcifret kontantbeløb, som formodes at stamme fra salg af euforiserende stoffer. Endvidere fandt politiet også en ulovlig halskniv, ligesom en tablet blev beslaglagt til nærmere undersøgelse i relation til mistanken mod den 25-årige om salg af euforiserende stoffer. Alle de ulovlige effekter og pengene blev beslaglagt som bevis i sagerne, og den 25-årige blev anholdt efter sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven. Efter afhøring og afsluttet efterforskning løslod politiet den 25-årige, der kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Snød med prisen – Vallekildevej, Hørve – Odsherred

Kl. 09.30 anmeldte personalet i et supermarked, at en mandlig kunde havde forsøgt at snyde med prisen på noget slik, som han købte sammen med andre varer. Ekspedienten bemærkede, at en kæmpe pose slik var påsat en prismærkat med en meget lav pris. En kontrolvejning af slikket afslørede, at slikket reelt kostede knap 60 kr. mere end prisen på prismærkaten. Kunden betalte den korrekte pris for slikket sammen med prisen for de øvrige varer, inden han forlod supermarkedet.
Politiet fik efterfølgende en anmeldelse om forsøget på snyd med prisen, som betragtes som et forsøg på butikstyveri. Da personalet kendte den mandlige kunde, kunne politiet senere på dagen sigte en 31-årig mand fra Hørve for forsøg på butikstyveri. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tilbud om tøjkøb afvist – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 10.43 henvendte en udenlandsk mand sig til en 65-årig mand fra Herfølge, som blev tilbudt at købe noget overskudstøj fra en tøjmesse. Den 65-årige afslog tilbuddet og holdt øje med den udenlandske mand, som kørte nogle få hundrede meter i en bil. Herefter blev en anden borger kontaktet formentlig med samme tilbud, men den 65-årige blandede sig. Det bevirkede, at den udenlandske mand kørte fra stedet i en sort, mindre personbil, hvis nummerplade blev aflæst. En patrulje ledte efter bilen i området i et forsøg på at få identificeret manden, der blev beskrevet som sydeuropæisk af udseende, 50-55 år, ca. 180 cm høj, krøllet mørkt hår og engelsktalende. Politiet fandt hverken bilen eller manden, så det er uafklaret, hvorvidt manden reelt havde tøj, som han ville sælge.
Politiet vil dog gerne rose borgerne for at være særdeles skeptiske over for disse uopfordrede tilbud om køb af varer, hvis kvalitet og oprindelse måske kan være tvivlsom. Endvidere vil mulighederne for reklamation i henhold til forbrugerlovgivningen være væk, når sælgerens forretningssted ikke kendes.

Hastighedskontrol – Stensbjergvej, Køge

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. 11.00 – 12.00 en hastighedskontrol på Stensbjergvej ved Asgårdsskolen, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.
Resultatet af den kortvarige indsats blev, at fire bilister blev sigtet for at køre så hurtigt, at de ud over bøden også vil få et klip i kørekortet. En femte bilist var en 28-årig kvinde fra Køge, der kørte 87 km/t i en personbil, så hun nu ud over bøden også kan forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.
En bilist blev målt til at køre med 95 km/t forbi målestedet, men trods hurtig kørsel efter denne bilist formåede politiet desværre ikke at få bilisten standset, så føreren kunne stilles til ansvar for sin særdeles hurtige kørsel i tættere bebygget område.

Hastighedskontrol – Frederiksborgvej, Roskilde

I tidsrummet kl. 12.00 – 13.15 havde færdselspolitiet med hastighedsmålerudstyr taget opstilling to steder på Frederiksborgvej for at måle trafikanters hastighed under kørsel i nordlig retning. Første målested var omkring Risø, mens det andet målested var lidt nordligere, men begge målesteder var på vejstrækninger, hvor højst tilladte hastighed var 80 km/t.
Resultatet blev i alt fire sager, der alle vil medføre et klip i kørekortet ud over bøden for hastighedsovertrædelsen. De fire sigtede bilister kørte med hastigheder mellem 113 og 129 km/t, da de blev målt med færdselspolitiets laserudstyr.
De sigtede bilister udtalte spontant, at de alle havde set politiet ved Risø, men ikke havde forventet, at politiet foretog endnu en kontrolmåling længere nordpå i deres kørselsretning. Alle sigtede bilister vil nu høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Cordozavej, Solrød Strand

Kl. 12.40 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 28-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke skulle have sat sig bag rattet i, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet med udløb i slutningen af denne måned. Den 28-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis). Bilisten blev standset for en rutinemæssig kontrol, idet bilejeren, som også viste sig at være føreren, ifølge politiets indledende oplysninger ikke var registreret med noget kørekort.

Fire narkokørsler og bøderegn i stor færdselsindsats – Holbæk

Politiet var hele torsdagen på patrulje i Holbæk kommune i en målrettet færdselsindsats. Om formiddagen i Holbæk By og senere i Tølløse, Kirke Eskilstrup, Store Merløse, Ugerløse, Undløse, Regstrup, Mørkøv, Jyderup og Kundby, hvor omkring i alt 250 køretøjer blev standset og kontrolleret rutinemæssigt.

Omkring 60 bilister, motorcyklister, knallertførere og en traktorfører blev sigtet i forbindelse med aktionen. 19 anvendte håndholdt teleudstyr, fire kørte med nedslidte dæk, seks gav ikke tegn med blinklyset, to medbragte ikke kørekortet, to kørte med tågelys, tre kørte uden sele, en kørte med ulovlig solfilm på ruden og en traktorfører blev sigtet for at sinke trafikken, da han ikke gav plads til sine medtrafikanter. En bilist fik indkaldt sin bil til syn, da den ikke var i lovlig stand. To kørte i en uindregistreret bil uden forsikring og med en nummerplade på, som ikke tilhørte bilen.

I den noget mere alvorlige kategori sigtede og anholdt politiet tre narkobilister og en narkopåvirket knallertfører. På Kalundborgvej i Holbæk blev en 48-årig mand fra Svinninge standset i en personbil kl. 14.16. En test med narkometeret viste, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Med i bilen som passagerer var en 15-årig pige og en 25-årig mand fra Holbæk. Politiet ransagede bilen og fandt her 0,38 gram amfetamin i den 25-åriges ene sok. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og narkoen beslaglagt.

Kl. 16.24 blev en 46-årig mand fra Brønshøj testet positiv for hash i en narkometertest, da politiet stoppede ham på Hjortholmvej i Tølløse. Den 46-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

En 33-årig mand blev kl. 19.25 stoppet på en lille knallert på Industriparken i Jyderup. Den 33-årige var narkopåvirket og han kørte på en alt for hurtig knallert. Knallerten blev målt på rullefelt til at kunne køre hele 79 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Den 33-årige blev sigtet for narkokørsel på en konstruktivt ændret knallert.

På Cementvejen i Jyderup standsede en patrulje kl. 00.56 natten til fredag en 32-årig mand fra Rødovre, der kørte bil i hashpåvirket tilstand. Han var desuden frakendt førerretten og blev foruden narkokørsel sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens ejer blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

De fire anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 15.51 var en 17-årig kvinde fra Roskilde som fører af en personbil impliceret i et færdselsuheld på Københavnsvej. Modparten var en rutebus, der var blevet påkørt bagpå, da bussen havde bremset og dermed nedsat hastigheden på grund af trafikken på vejen. Den 17-årige havde i et uopmærksomt øjeblik ikke bemærket dette og derfor påkørt bagenden af bussen. Den 17-årige havde en ledsager med gyldigt kørekort med på passagersædet under kørslen, således at den 17-årige med kørekort lovligt kunne være fører af personbilen. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, hvori politiet blot registrerede omstændighederne og parterne.

Hastighedskontrol – Ravnsbjergvej, Vig – Odsherred

I tidsrummet kl. 16.30 – 19.10 foretog færdselspolitiet en hastighedskontrol på Ravnsbjergvej over for Vig Sportshal. På stedet er højst tilladte hastighed 50 km/t, men 12 bilister får nu en påmindelse om, at de kørte for stærkt efter en sigtelse for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser.
Resultatet blev, at en enkelt bilist kunne slippe med en bøde, mens 10 andre bilister ud over bøden også kan forvente en påstand om et klip i kørekortet, fordi de har kørt mere end 30 % hurtigere end tilladt.
Den hurtigste bilist var en 63-årig kvinde fra Asnæs, som kl. 18.18 blev målt til at køre med 87 km/t i en personbil. Hun kan nu ud over bøden også forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. En dom herfor vil i givet fald betyde, at hun skal bestå både en teori- og køreprøve, såfremt hun vil beholde førerretten med en prøvetid på tre år.

Narkokørsel med børn i bilen – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.43 standsede politiet en bilist, der havde flere børn med i bilen under kørslen, til rutinemæssig kontrol af føreren, passagerne og køretøjet. Alle børn anvendte korrekt sæde mv., og der var ingen fejl på køretøjet. Men efter at den 29-årige mandlige fører fra Gørlev Sj. var blevet testet positiv for kokain i et narkometer, måtte politiet sigte ham for narkokørsel i bilen. Han blev derfor anholdt og fik foranlediget børnene afhentet, inden politiet transporterede ham til et sygehus for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseresultatet foreligger, vil den 29-årige høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge - Lejre

Kl. 17.12 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra København for kørsel både i frakendelsestiden og i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han var mistænkt for at være påvirket af hash, som han røget dagen før, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor, inden politiet løslod ham.

Røg fra bygning – Åbrinken, Tureby – Køge

Kl. 22.12 rykkede brandvæsnet og politiet efter et alarmopkald om, at røg kom ud fra en villa. Der var ikke nogen synlige flammer og dermed ikke nogen egentlig brand, men røg kom ud fra et loftrum. Efter nærmere undersøgelse fandt brandvæsnet frem til nogle el-ledninger, hvori et skadedyr formentlig havde gnavet. Herefter var der opstået en kortslutning med en mindre røgudvikling til følge. Der skete yderst minimal skade, men ingen personer som til skade som følge af røgudviklingen, så politiet foretog sig ikke yderligere i sagen under disse omstændigheder.

Rude knust – Alleparken, Holbæk

Kl. 05.28 kontaktede en 53-årig mand fra Holbæk politiet, fordi nogen få minutter tidligere havde knust en rude i hoveddøren ind til boligen. Ingen var trængt ind, men anmelderen var blevet utryg ved hændelsen. En patrulje kørte til området dels for at lede efter personer, der kunne mistænkes i sagen, dels for at undersøge den knuste rude for eventuelle spor til identifikation af en mistænkt. Politiet afventer nu resultatet af disse undersøgelser i en sag, der behandles som en anmeldelse om hærværk.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19.august 2022.

Vanvidsbilist fik taget bilen - Narkohunde med næse for psilocybinsvampe - Politiet og Færdselsstyrelsen holdt kontrol på Havnen i Roskilde - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. august 2022 kl. 07.00 til 19. august 2022 kl. 07.00.

18. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. august 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. august 2022 kl. 07.00 til 18. august 2022 kl. 07.00.

17. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. august 2022 kl. 07.00 til 17. august 2022 kl. 07.00.

Forslag