Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

17. september 2021 11:42

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. september 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. september 2021 kl. 07.00 til 17. september 2021 kl. 07.00.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Parkvænget, Greve
Hundige Strandvej, Greve
Kolibrivej, Hyllinge
Motelvej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Tune Landevej, Tune (2 anmeldelser)

Knallertindsats på en ny måde

Støj fra de to-hjulede køretøjer og hasarderet kørsel på ulovlige knallerter på stisystemer er noget, som politiet har stor fokus på. Politiet modtager dagligt anmeldelser fra borgere, som er generet af larmende knallerter og utryghedsskabende kørsel over hele politikredsen.

Indsatsen mod ulovlige knallerter består ofte i at standse knallerterne og kontrollere, om de kan køre hurtigere end tilladt. Knallerterne bliver målt på et rullefelt, og føreren/ejeren sigtes, hvis knallerten kan køre for hurtigt. Sagerne afgøres med bøde og frakendelse af retten til at køre lille knallert. I gentagelsestilfælde bliver knallerten konfiskeret fra ejeren.

Politiet vil nu forsøge sig med en ny måde at stoppe de generende knallertkørere på. Metoden er mere dialogbaseret, idet politiet erfaringsmæssigt ved, at mange hurtige knallerter bliver ført af unge fra lokalområderne. Ud fra betjentenes lokalkendskab og borgernes anmeldelser kan politifolkene hurtigt identificere, hvem det er, som kører og er til ulempe i et område. I stedet for at køre efter de hurtige knallerter og måske være til fare for andre, vil politiet opsøge knallertejerne hjemme og tage en snak om problemet.

”Vi dukker simpelthen op i hjemmene og tager en snak med de unge og med deres mor og far. Politiet vil gerne løse udfordringen med generende knallerter uden at skulle hive bødeblokken frem” siger John Jensen, vicepolitiinspektør i forebyggelsesafdelingen hos Midt – og Vestsjællands Politi.

Onsdag middag var en patrulje i Asnæs bymidte, da flere borgere havde følt sig generet af en larmende knallert, som ifølge vidner dagligt kørte alt for stærkt i byen. Det lykkedes betjentene at identificere en mistænkt ung mand fra lokalområdet. Patruljen kontaktede den unge mands far, som blev gjort bekendt med mistanken, og at politiet ville følge op med sønnen. Betjentene ringede herefter til den unge mand, som fik en mundtlig løftet pegefinger, og vejledt om, at han kunne forvente at politiet ville holde ekstra øje med hans kørsel fremover. Han blev desuden gjort bekendt med, hvilke konsekvenser en sigtelse kunne få for ham, hvis han kørte på en ulovlig knallert.

”Vores erfaring er, at borgerne er glade for en forebyggende indsats. Mange unge har måske ikke overvejet, hvor meget deres kørsel generer, eller hvor farligt det kan være at køre stærkt på knallert. Vi oplever også, at forældrene er glade for en orientering, og møder en villighed til at indgå dialogen med deres børn om problemet” fortsætter John Jensen.

Politiets forebyggelsesafdeling arbejder hele tiden på, at løse udfordringer i lokalområderne ved at indgå dialog med borgerne. Borgere, som oplever generende kørsel eller andre problemstillingeri et område, kan altid kontakte politiet, der har brug for de lokales øjne og ører på stedet for at kunne gribe ind.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis der sker noget i din by, som du ønsker politiet skal se nærmere på.

Stjal penge fra supermarked og stak af – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 13.15 anmeldte personalet i Rema 1000 i Roskilde, at en mand netop havde stjålet penge fra kassen i supermarkedet. Medarbejderne havde forsøgt at tilbageholde manden, men han havde vristet sig fri og var løbet fra stedet med pengene.

Manden var gået til kassen med en banan, som han ønskede at købe. Da kasseekspedienten åbnede kasseapparatet tog manden hånden ned i kassen, hvor han fik fat i et ukendt pengebeløb. Det lykkedes ikke personalet at tilbageholde manden, som løb ud på parkeringspladsen, hvor han satte sig ind i en lille mørk personbil og kørte fra stedet i retning mod Køgevej.

Manden beskrives som: 35-40 år, 170 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: meget muskuløs. Meget glat ungt ansigt, Talte: Dansk, Iført: Sort hættetrøje, sorte bukser.

Vidner som har set den beskrevne mand, enten før eller efter han var i Rema 1000 omkring kl. 13.00, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Grundlovsforhør – Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 16.10 fik politiet en anmeldelse fra en vagtmand om, at en udenlandsk kvinde var tilbageholdt i en materialistforretning på grund af mistanke om tyveri. En mand var i samme anledning forsøgt tilbageholdt, men han var undløbet. Politiet kørte til indkøbscentret Ringstedet, hvor politiet i materialistforretningen fik kontakt til en 27-årig kvinde fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for tyveri af kosmetiske produkter til en værdi af ca. 6.500 kr. sammen med den flygtede mand.

 

Denne mand vendte lidt senere sammen med et spædbarn tilbage til butikken, så politiet også kunne foretage anholdelse af manden, som er en 34-årig mand fra Rumænien. Han blev også sigtet for butikstyveriet i materialistforretningen, inden politiet efterfølgende fandt frem til den personbil, som de to anholdte var ankommet i til indkøbscentret. Ved ransagning af bilen fandt politiet adskillige beklædningsgenstande med både prismærke og tyverialarmer på, ligesom politiet også fandt en pose med yderligere kosmetiske produkter, som de to anholdte mistænkte for også at have stjålet. De fundne effekter i bilen er blevet beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse for at få fastlagt, hvorfra effekterne formodes at være stjålet.

 

Efter afhøring til sagerne med assistance fra en tolk forblev de to anholdte i politiets varetægt, idet begge vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med påstand fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.

Banner og udstoppet dukke på gangbro – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 22.58 fik politiet en anmeldelse om, at der tidligere på aftenen havde været hængt et banner og en slags udstoppet ”dukke” op på en gangbro over Valdemar Sejrsvej lidt nord for rundkørslen ved Skagerakvej. Effekterne havde anmelderen taget ned, så politiet kunne afhente dem på et nærmere aftalt sted i Holbæk.

 

Politiet fik her kontakt til en 20-årig mand fra Holbæk, som sammen med andre unge mænd afleverede et banner med en tekst, der kunne opfattes truende. Endvidere var der på samme banner anført hele eller dele af navne på personer, som den truende tekst kunne være rettet imod. Sammen med banneret fik politiet overdraget en slags udstoppet, menneskelignende ”dukke”, der også havde været ophængt ved gangbroen.

 

Politiet har nu sikret sig effekterne til nærmere undersøgelse i et forsøg på både at identificere personerne bag ophængningen samt den eller de personer, som den truende tekst kan være rettet imod. Anmelderen opdagede banneret ophængt torsdag aften kl. ca. 22.00, hvorfor politiet gerne vil i kontakt med personer, der før dette tidspunkt måtte have set nogen i færd med ophængningen. Oplysninger i sagen bedes givet til politiet på tlf. 114.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

28. oktober 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. oktober 2021 kl. 07.00 til 28. oktober 2021 kl. 07.00.

27. oktober 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. oktober 2021 kl. 07.00 til 27. oktober 2021 kl. 07.00.

26. oktober 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. oktober 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. oktober 2021 kl. 07.00 til 26. oktober 2021 kl. 07.00.