Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

18. oktober 2021 13:24

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. oktober 2021.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. oktober 2021 kl. 07.00 til 18. oktober 2021 kl. 07.00.

døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gl. Ringstedvej, Holbæk
Nygade, Holbæk
Nygårdsvej, Hørve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Krænkerupvej, Høng
Kildemosevej, Ringsted
Holmevej, Tølløse
Bakkedraget, Kvarmløse, Tølløse
Nålekrogen, Jyllinge
Lærkevej, Solrød Strand
Bautavej, Strøby
Tingerupvej, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Fredskovens Søvej, Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede
Oddenvej, Overby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Hovedgaden, Ugerløse
Karlebyvej, Karleby, Kirke-Hyllinge
Søvejen, Jerslev Sj.

Tyveri fra køretøjer:

Rapsmarken, Borup
Ullehøj, Borup
Roskildevej, Holbæk
Egebjerg Hovedgade, Egebjerg, Nykøbing Sj.
Bakkegårds Alle, Borup
Store Bøgeskovvej, Gyrstinge, Ringsted
Tranevej, Høng
Rådhusvej, Asnæs
Regstrupparken, Regstrup
Bøgevej, Havnsø, Føllenslev
Bakkedraget, Hørve
Letsborgvej, Benløse, Ringsted
Vangeleddet, Greve
Gammel Hastrupvej, Køge
Stenagervej, Benløse, Ringsted
Agenavej, Greve


Fredag – lørdag:


Spirituskørsel i stjålet bil – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

Kl. 14.40 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel og for kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Det viste sig efterfølgende, at den 55-årige ikke havde fået lov til at låne bilen af bilejeren, så han blev formelt sigtet for straffelovens bestemmelser om uberettiget brug af køretøjet, hvori der befandt sig et mindreårig familiemedlem. Den 55-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og politiet udfærdigede efterfølgende en socialrapport til de kommunale myndigheder ud fra en bekymring om det mindreårige familiemedlems tilstedeværelse i bilen under de anførte omstændigheder.

Spirituskørsel – Lyngvej, Køge

Kl. 18.05 anholdt og sigtede politiet en 57-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Østersøvej, Rødvig – Stevns

Kl. 18.53 kørte politiet til Rødvig og foretog anholdelse af en kraftigt spirituspåvirket, 64-årig mand fra Polen. Han var mistænkt for forsøg på spirituskørsel i en polsk personbil, efter at vidner havde set ham ville forsøge at køre fra stedet i bilen. Det blev forhindret af vidner, der greb ind. Ved en vejledende alkometertest fik politiet klarlagt, at den 64-årige polak formentlig var så kraftigt påvirket af spiritus, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve ville vise en promille over 2,0. Politiet inddrog derfor hans førerret i Danmark og beslaglagde hans bil med henblik på senere konfiskation, idet spirituskørsel med den forventede promille ansås at falde ind under bestemmelserne om såkaldt vanvidskørsel. Polakken blev løsladt senere på aftenen efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Solrød Strandvej, Solrød Strand

Kl. 23.36 forulykkede en 33-årig mand fra Polen under kørsel i en polsk personbil ad Solrød Strandvej i nordlig retning. Af ukendte årsager mistede han kontrollen over bilen, så han påkørte et rækværk og ødelagde dele af haven hos en grundejer på hjørnet ved Østre Grænsevej. Da den 33-årige var påvirket af alkohol under kørslen, anholdt og sigtede politiet ham for spirituskørsel i forbindelse med ulykken, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.
Den forulykkede bil blev bugseret væk fra uheldsstedet, hvorefter der kom røg fra et påkørt elskab. Elselskabet blev derfor tilkaldt til at foretage den fornødne reparation. Den 33-årige polak blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han slap fra ulykken uden behandlingskrævende skader.

Brandundersøgelse – person omkommet – Skørpingevej, Skørpinge, Rødvig – Stevns

Kl. 06.02 slog naboer alarm, da de havde opstået en ildebrand i et hus på Skørpingevej. Brandvæsnet kunne ved ankomst til stedet konstatere, at huset allerede var overtændt, så det ikke var muligt at undersøge, om der måtte være personer eller dyr til stede. Brandvæsnet foretog brandslukningen, men kunne ikke redde huset, der udbrændte. Ved en efterfølgende gennemgang af brandtomten fandt brandvæsnet en person, der var omkommet i branden. Branden var så kraftig, at naboer blev evakueret, og ilden var ved at få fat i taget på huset på nabogrunden.
Politiet tilkaldte brandteknikere fra Rigspolitiets Kriminaltekniske Center samt en retsmediciner for at undersøge liget nærmere og i et forsøg på at fastslå identiteten på den omkomne. De foreløbige undersøgelser på stedet kunne ikke umiddelbart fastslå den omkomnes identitet, men politiet arbejder videre herpå ud fra en formodning om, hvem den omkomne kan være. Arbejdet hermed fortsætter i den kommende tid, ligesom politiet fra mandag skal foretage brandtekniske undersøgelser i brandtomten i et forsøg på at finde frem til brandårsagen.


Lørdag – søndag:


Varetægtsfængsling – Vold og røveri mod tankstation – Stationsholmen, Greve

Kl. 07.17 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde overfaldet to mænd på 21 og 24 år fra Greve, da de opholdt sig uden for en tankstations butikslokale. Manden havde nikket dem en skalle og var efterfølgende gået ind i butikken, hvor han under trussel med et slagvåben truede personalet, så han kunne tage et par ølrammer med sig. Kort flygtede manden fra stedet i en bil, hvor en anden afventede. Personalet fik dog de røvede øl retur, inden røveren flygtede.
Politiet fik ud fra overvågningsmateriale fra tankstationen, vidners og de forurettedes forklaringer identificeret den mistænkte som en 24-årig mand fra Greve. Han blev eftersøgt i lokalområdet både ved egen bopæl og hos øvrige, som kendte ham. Den 24-årige blev ikke fundet i de tidligere morgentimer, men han henvendte sig selv senere på dagen på politistationen i Roskilde, hvor han blev anholdt. Han blev sigtet for vold mod de to mænd samt for det efterfølgende røveri på tankstationen af øl til en værdi af 190 kr. Efter afhøring til sagerne forblev den 24-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden ville fremstille ham i grundlovsforhør søndag med påstand om varetægtsfængsling. Retten besluttede, at den 24-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 11. november 2021.

Hurtig narkobilist uden førerret – Kalundborgmotorvejen, Tølløse – Holbæk

Kl. 11.07 målte færdselspolitiet med en videopatruljebil en personbil til at køre med mindst 140 km/t på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 90 km/t. Personbilen blev ført af en 38-årig mand fra Jyderup, som ikke havde nogen førerret, idet førerretten havde været inddraget af politiet siden 2007. Endvidere indikerede en narkometertest, at den 38-årige fører var påvirket af kokain under kørslen, så han blev sigtet for yderligere de to overtrædelser af færdselsloven ud over hastighedsovertrædelsen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 38-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger. Bilejeren kan også forvente at blive sigtet for overladelse af føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Straksdom – Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 11.44 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en mand var tilbageholdt efter tyveri af forskellige varer. Det viste sig, at personalet var blevet opmærksom på den nu tilbageholdte, da han gemte forskellige madvarer og spiritus i sit tøj, inden han gik gennem kassen uden at betale. Der var tale om en 40-årig mand uden fast bopæl i Køge, som blev sigtet for butikstyveri til en samlet værdi af 139,25 kr. Politiet kunne konstatere, at den 40-årige havde adskillige øvrige tilsvarende sager om butikstyveri, hvor han blev anholdt i forbindelse med sagsbehandlingen og forblev i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden ville fremstille ham i grundlovsforhør søndag med krav om frihedsberøvelse.
Søndagens grundlovsforhør endte med en straksdom til den 40-årige, der blev idømt 40 dages fængsel. Afsoningen heraf skulle begyndes straks, så politiet transporterede ham efterfølgende til et fængsel for at starte afsoningen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 12.16 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand uden fast bopæl for både narkokørsel og for kørsel i en personbil, selv om han var frakendt kørekortet i forvejen. Den 52-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis-påvirkning) og vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Afbrænding gav bøde – Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.26 rykkede politiet ud til en ildebrand på en ejendom. På afstand kunne politiet se høje flammer op over nogle træer. Ved en landbrugsejendom var der ildløs i en ældre traktorpåhængsvogn korn. Ilden var ved at sprede sig til et nærliggende bevoksning, selv om en 76-årig mand fra Jerslev Sj. forsøgte at forhindre det. Brandvæsnet fik dog forhindret brandens udbredelse, så politiet kunne forsøge at finde årsagen til brandens opståen. Den 76-årige blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen, idet han selv havde sat ild til kornet på påhængsvognen for at skaffe sig af med det ved afbrænding. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af en bøde.

Færdselsuheld – fodgænger omkommet – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 15.07 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et alvorligt færdselsuheld, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist og kommet alvorligt til skade. Uheldet var sket ved et afmærket fodgængerfelt på Nørre Alle i tættere bebygget område. En alvorligt kvæstet mand blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, men hans liv stod ikke til at redde på grund af kvæstelserne. Han havde været fodgænger i forbindelse med uheldet, der skete, da en 80-årig mand fra Kalundborg kørte i en personbil ad Nørre Alle mod vest. Ved fodgængerfeltet var en mand som fodgænger ved at krydse Nørre Alle fra syd mod nord i fodgængerfeltet. Under passagen blev fodgængeren ramt af bilisten, der standsede efter påkørslen. Bilisten var ædru ifølge en narkometertest, men politiet fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse af, om bilisten måtte være påvirket af andet end alkohol under kørslen.
Dele af Nørre Alle blev afspærret i forbindelse med politiets og en tilkaldt bilinspektørs undersøgelser på uheldsstedet for at klarlægge omstændighederne. Movia måtte omlægge busruter frem til kl. ca. 16.50, hvor undersøgelser var afsluttede.
Den omkomne fodgænger blev identificeret som en 67-årig mand fra Kalundborg, hvis pårørende er blevet underrettet herom.

Usikker kørsel i bil – Køgevej, Roskilde

Kl. 20.08 fik politiet den første af flere henvendelse om en bilist, der kørte meget usikkert i trafikken på Køgevej ved Gartnervang. En af anmelderne havde selv fået bilisten standset, hvorefter en ældre kvinde som fører havde oplyst, at hun havde svært ved at finde vej hjem til Hvalsø-området. Efterfølgende kom så et par yderligere anmeldelser om kvindens usikre kørsel, hvorefter politiet fik den kvindelige bilist lokaliseret og kontrolleret. Der var tale om en 79-årig kvinde fra Hvalsø, hvis kørekort var udløbet i 2018 uden at være blevet fornyet efterfølgende. Hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og politiet sørgede at få hendes bil parkeret et sikkert sted, hvor pårørende kunne afhente den senere. Der skete ikke nogen ulykker trods den usikre kørsel ifølge anmelderne. Den 79-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hærværk – Skolevej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.11 var en alarm gået på en skole. Politiet kunne konstatere, at en rude var ødelagt, så der var adgang til skolens lokaler. Ingen var dog trængt ind jf. overvågningsvideo, hvoraf også fremgik omstændighederne ved rudeknusningen. En ung mand havde sparket til ruden, så den gik i stykker. Ud fra overvågningen kunne politiet identificere den mistænkte, som kort efter blev sigtet for hærværket, da han deltog i en fest i nærheden af skolen. Der var tale om en 16-årig ung mand fra Kalundborg, som ud over en sag om hærværk formentlig også kan forvente at få et erstatningskrav for den ødelagte rude.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Dyndetvej / Bækgårdsvej, Borup – Køge

Kl. 00.25 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at en bil var forulykket i krydset Dyndetvej / Bækgårdsvej, idet en personbil nu lå på taget. På uheldsstedet traf både ambulancepersonale og politiet en spirituspåvirket, 48-årig mand fra Ringsted, som var sluppet fra ulykken uden behandlingskrævende skader. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken, hvorefter den 48-årige blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ulykken skete, da han efter kørsel ad Dyndetvej i nordlig retning ville foretage et venstresving ad Bækgårdsvej mod vest. Herunder mistede han kontrollen over personbilen, der kom ud i rabatten og væltede om på taget. Den 48-åriges førerret blev inddraget, da politiet på grundlag af den foretagne alkometertest forventer, at han vil miste førerretten, når analyseresultatet af blodprøven foreligger, og sagen skal afgøres.


Søndag – mandag:


Færdselsuheld – Ringvejen / Ringstedvej, Køge

Kl. 07.20 var to trafikanter stødt sammen i krydset Ringvejen-Ringstedvej, så en ambulance var blevet tilkaldt. En 39-årig mand fra Borup var i en personbil kørt ad Ringvejen mod syd, inden han i krydset ved Ringstedvej svingede til højre. Samtidig kom en 42-årig kvinde fra Køge kørende på en el-cykel også ad Ringvejen i sydlig retning, men hun skulle ligeud i krydset. Cyklisten ramte med lav hastighed ind i bilens højre side, så både bilisten og cyklisten slap fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Politiet optog rapport om uheldet ud fra en mistanke om en overtrædelse af færdselslovens svingningsregler.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 10.14 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen, og cyklisten var måske kommet alvorligt til skade. Ud over en ambulance var lægehelikopteren også sendt til uheldsstedet, men lægehelikopteren blev senere aflyst. Under redningsarbejdet blev krydset afspærret, mens ambulancepersonale tog sig af den tilskadekomne cyklist, som var en 81-årig mand fra Holbæk. Han blev bragt til skadestuen i Holbæk, hvor han blev behandlet for sin tilskadekomst som følge af uheldet.
Bilisten var en 44-årig mand fra Holbæk, der kørte i en personbil ad Valdemar Sejrsvej mod nord, indtil han i lyskrydset ved Jernbaneplads blev påkørt på sin venstre side af cyklisten, der kørte i østlig retning over Valdemar Sejrsvej.
Uheldsstedet forblev afspærret frem til kl. ca. 11.40, idet en tilkaldt bilinspektør skulle undersøge uheldsstedet og de implicerede parters køretøjer. Bilinspektørens erklæring skal nu indgå i sagsmaterialet, idet politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere i forbindelse med sammenstødet i det lysregulerede vejkryds.

Cykeltyv afsløret – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.30 bemærkede en patrulje en mand køre på en damecykel ad Holbækvej i nordøstlig retning. Da cyklisten erfarede, at politiet gerne ville tale med ham, forsøgte cyklisten at flygte fra politiet, så mistanken mod cyklisten om, at noget var galt, blev forstærket. Det lykkedes at få kontakt til cyklisten på Mosevænget, hvor politiet kunne konstatere, at damecyklen var efterlyst som stjålet. En 32-årig mand fra Jyderup blev efterfølgende sigtet for uberettiget brug af cyklen, hvis ejer efterfølgende blev underrettet om, at cyklen var fundet.

Spirituskørsel uden førerret – Toftevangsvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.55 anholdt og sigtede politiet en 62-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en varebil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde i forbindelse med en anden verserende sag om spirituskørsel inddraget hans førerret, så han ikke må være fører af et køretøj, hvortil der kræves kørekort. Den 62-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Bortvist fra stillads – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 17.18 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at flere unge rendte rundt på et stillads. Politiet fik efterfølgende kontakt til fire unge mænd i alderen 13-19 år fra Roskilde og Lejre. De blev alle bortvist fra stedet, da de ikke havde noget legalt ærinde i forbindelse med deres ophold på stilladset. Ingen af dem blev sigtet for noget.

Røglugt i området – Gundsølillevej, Ågerup, Roskilde

Kl. 20.38 fik politiet en henvendelse fra bekymret personale på plejehjemmet, hvor der var en røglugt. Plejehjemmets røgalarmer var dog ikke blevet aktiveret, mens personalet forsøgte at identificere årsagen til lugten. Brandvæsnet kørte også til plejehjemmet, hvor personalet havde gjort sig overvejelser om evakuering af dele af plejehjemmet, såfremt det måtte blive nødvendigt. Hverken brandvæsnet, personalet på plejehjemmet eller politiet kunne efter en gennemgang på plejehjemmet finde noget, der kunne medføre en røglugt. Konklusionen fra myndighederne var derfor, at optænding af en brændeovn i nærliggende beboelse efter al sandsynlighed var årsagen til røglugten også inde på selve plejehjemmet. Herefter forlod alle myndigheder plejehjemmet, så dets beboere trygt kunne opholde sig på stedet uden frygt for ildebrand.

Musik til ulempe – Bistrupvang, Havdrup – Solrød

Kl. 21.41 havde en gruppe unge, der opholdt sig på en naturlegeplads, skruet lidt for meget op for en medbragt soundboks. Politiet fik kontakt til ca. 15 unge, der havde holdt fest på stedet med høj musik fra soundboksen. Musikken blev slukket, og soundboksens ejer – en 14-årig dreng fra Havdrup – blev oplyst om konsekvenserne, hvis brug af soundboksen medførte væsentlig ulempe for de omkringboende. Efter politiets indblanding stoppede festen dog, hvorefter de unge efter en oprydning forlod stedet. Den 14-åriges forældre blev underrettet om politiets tilstedeværelse i anledning af festen.

Musik til ulempe – Stationsvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 23.40 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge under ophold på Gislinge station spillede høj musik fra en medbragt soundboks. En patrulje kørte til stedet, men både de unge var forsvundet, og musikken fra den medbragte soundboks var ikke længere at høre i byen.

Musik til ulempe – Stadionvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 00.35 og igen kl. 00.46 fik politiet anmeldelser om høj musik fra området ved Bobjergskolen. Musikken havde lydt gennem flere timer og måske fra nogle af de biler, der var parkeret på en p-plads ved skolen.
En patrulje kørte til området, hvor der ved politiets tilsyn kort efter kl. ca. 01.10 var mennesketomt og i øvrigt stille ved skolen. Politiet fandt ikke grundlag for at foretage yderligere i anledning af anmeldelserne.

Indbrud i selskabslokale – Karlebyvej, St. Karleby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 02.12 fik politiet fra et alarmselskab en melding om, at en tyverialarm i et selskabslokale netop var gået i gang. Politiet og alarmselskabet kørte til stedet, hvor et par vinduer var blevet knust for at skaffe sig adgang til stedet. Der var ingen personer til stede, men på overvågningen kunne ses en hætteklædt person, der var kommet ind, men næppe nået at stjæle noget, inden politiet og alarmselskabet kom frem. Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor, der kan føre til identifikation af indbrudstyven, som en hundepatrulje forgæves ledte efter i området.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. december 2022 kl. 07.00 til 9. december 2022 kl. 07.00.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2022 kl. 07.00 til 29. november 2022 kl. 07.00. Denne døgnrapport er den 29/11-2022 udsendt som en pressemeddelelse, men udsendes nu også - forsinket - som et uddrag af døgnets begivenheder i det anførte døgn.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. december 2022 kl. 07.00 til 6. december 2022 kl. 07.00.

Forslag