Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

27. september 2021 12:33

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. september 2021.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. september 2021 kl. 07.00 til 27. september 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Håndværkervænget, Greve
Korskildelund, Greve
Ringstedvej, Lellinge, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Snebærvej, Ølsemagle, Køge
Holmehaven, Greve
Lundager, Greve
Rådalsvej, Jyllinge
Lupinvej, Tølløse
Fiskernesvej, Greve
Storeholm, Greve
Ådalen, Sdr. Jernløse, Regstrup
Margrethe Alle, Karlslunde
Hersegade, Roskilde
Skovvej, Nordrup, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Rønne Alle, Roskilde
Klosterengen, Roskilde
Platanvej, Roskilde
Solvangsvej, Herfølge
Lykkesholm, Karlslunde


Fredag – lørdag


Indbrud i biler efter dyrt inventar – Roskilde

Politiet fik fredag morgen anmeldelse om indbrud i tre biler begået natten mellem torsdag og fredag. På Rønne Allé blev ruden til en BMW knust og herefter kunne bilens åbnes. Fra bilen blev stjålet instrumentpanel, rat, airbag og radio/styresystem og diverse tøj, briller og sko. Indbruddet blev begået mellem torsdag aften kl. 22.30 til fredag morgen.

På Klosterengen holdt en BMW parkeret i en indkørsel, da låsen blev opbrudt og der blev stjålet instrumentpanel, og radio/styresystem begået mellem kl. 17.45 torsdag og frem til fredag morgen.

Tidligt fredag morgen mellem kl. 08.05-08.45 blev begået indbrud i en BMW, der holdt parkeret i en indkørsel på Platanvej. Fra bilen blev stjålet instrumentpanel og GPS anlæg.

Vidner som har bemærket noget mistænkeligt i de områder, hvor bilerne blev opbrudt bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring 114, hvis du har set personer eller mistænkelige køretøjer i villakvarterne i Roskilde vest eller omkring Klosterengen sent torsdag eller tidligt fredag morgen.

 

To bilister uden kørekort standset – Odsherred

Kl. 11.45 kørte en patrulje forbi en tankstation på Centervejen i Asnæs, hvor en bil holdt i tomgang for butikken. Betjentene fandt det mistænkeligt og holdt øje med bilen, og kort efter kom en 64-årig mand fra Rudersdal ud af forretningen og gik hen til bilen. Patruljen tog kontakt til den 64-årige, som viste sig ikke at have et gyldigt kørekort, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter han i en tidligere sag blev frakendt sit kørekort. Den 64-årige erkendte, at han havde ført bilen til tanken, hvilket betjentene også fik bekræftet på tankstationens overvågning. Kl. 12.25 standsede sammen patrulje en bil på Toftegårdsvej i Nykøbing by i en rutinekontrol. Føreren, en 39-årig lokal mand, som ikke at måtte køre bil, da hans kørekort var blevet administrativt inddraget i en tidligere sag, da den 39-årige ikke havde generhvervet førerretten efter en tidligere frakendelse. Begge mænd blev sigtet for kørsel uden førerret, og da bilerne i begge tilfælde var nogen de sigtede havde lånt, blev ejerne sigtet for at låne sit køretøj ud til en person uden kørekort. Som bilejer har man pligt til at sikre sig, at den man overdrager bilnøglerne til har et gyldigt kørekort. De blev alle vejledt om risikoen for, at politiet kan konfiskere bilen, hvis man i gentagelsestilfælde kører uden gyldigt kørekort. De sigtede kan alle forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

 

Panttyveri – Hyrdehøj Alle, Roskilde

Kl. 20.01 anmeldte personalet i Fakta i Hyrdehøj, at de kort forinden havde tilbageholdt en mand, som havde stjålet tomme kasser med pant fra butikken, som han efterfølgende havde indløst i pantautomaten i forretningen. En patrulje kørte til supermarkedet, hvor en 60-årig mand fra Roskilde, på overvågningen kunne ses stjæle ølkasser og tomme flasker fra butikken, som han herefter indleverede til pantudbetaling ved flaskeautomaten. Han havde lavet dette nummer fire gange, og havde i den forbindelse fået udbetalt pantboner for i alt 330 kr. Den 60-årige blev dog afsløret af butikspersonalet, som anmeldte sagen. Han blev sigtet for butikstyveri og afhørt til sagen, som han erkendte. Den 60-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Mistænkelig mand – Algade, Roskilde

Kl. 10.40 undrede en lokal mand sig over en udenlandsk mands adfærd på gågaden i den centrale del af Roskilde by. Den udenlandske mand gik tilsyneladende rundt med mobiltelefoner, som han forsøgte at sælge til tilfældige forbipasserende. Manden havde et stort sort skæg og var iført en jakke med blomstret mønster og joggingbukser. En patrulje kørte til området, men det lykkedes ikke at finde manden for at få afklaret, hvad mandens ærinde omhandlede.

 

Utryghedsskabende mand – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 13.36 og i minutterne derefter fik politiet flere henvendelser om en utryghedsskabende mand, der opholdt sig i et busskur ved togstationen. Manden var ifølge anmeldelserne påvirket af spiritus og så sig sur på tilfældige mennesker, der gik forbi. Af og til kastede han affald efter de forbipasserende. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til 40-årig mand fra Køge, som politiet flere gange tidligere af samme årsag havde haft kontakt til. Han var påvirket af spiritus, men dog ikke større omfang, end at han kunne klare sig selv. For at skabe ro i området ved Køge station kørte politiet ham væk fra området efter mandens eget ønske. Den 40-årige blev efter omstændighederne ikke sigtet for noget i anledning af adfærden på stedet.

 

Narkobilist med børn i bilen – Holbækvej, Tvede, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.53 anholdt og sigtede politiet en 48-årig kvinde fra Hvidovre for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvori hun medbragte tre børn alle på 11 år. Mistanken om narkokørsel opstod, da en narkometertest indikerede, at hun var påvirket af amfetamin under kørslen. Ved visitationen af den 48-årige efter anholdelsen fandt politiet hende i besiddelse af 0,1 gram amfetamin, så hun blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet medtog både den anholdte kvindelige fører og de tre børn til Holbæk politistation, hvor bekendte til børnene afhentede dem, inden føreren på et sygehus fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og løsladelsen senere på eftermiddagen. Politiet har tillige udfærdiget en socialrapport til de sociale myndigheder i Hvidovre kommune, hvis socialvagt telefonisk blev underrettet om politiets dispositioner i forhold til de tre børn. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 48-årige sigtede fører høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Spirituskørsel – Ørslevvestervej, Ringsted

Kl. 18.20 anholdt og sigtede en MC-færdselsbetjent en 45-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. En patrulje blev tilkaldt til at transportere den 45-årige til et sygehus, så han kunne få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden løsladelsen senere på aftenen.

Snyd med alder på diskotek – Roskilde

Kl. 20.17 kontaktede personalet på et diskotek politiet, fordi der var mistanke om, at der iblandt en gruppe unge, der havde købt alkoholiske drikke, formentlig befandt sig en ung mand, der ikke var fyldt 18 år. Personalet havde afkrævet de unge dokumentation for deres alder, men mente, at en fra gruppen havde fremvist et personligt dokument tilhørende en anden ung mand over 18 år.

En patrulje fik på diskoteket kontakt til en 17-årig ung mand fra Roskilde, som lovligt kunne være gæst frem til kl. 23.00. Den 17-årige var i besiddelse af et kørekort tilhørende en 18-årig mand fra Egedal kommune, og personalet havde fattet mistanke om, at den 17-årige forsøgte at snyde sig ældre, fordi personalet genkendte navnet på det fremviste kørekort fra anden hændelse på diskoteket på et tidligere tidspunkt. Desuden havde personalet hørt andre omtale den 17-årige med et andet navn end navnet på kørekortet.

Den 17-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om misbrug af et ægte dokument (kørekort) over for personalet på diskoteket, så han kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af dette misbrug af en andens kørekort. Den 17-åriges værge er underrettet om sagen, som også undersøges i forhold til den 18-åriges udlån af sit kørekort. Kørekortets ejer var nemlig også til stede på diskoteket og fik sit kørekort genudleveret.

Narkokørsel – Vestervej, Ringsted

Kl. 20.24 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 38-årig mand fra Sorø for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mange biler forsamlet – Bækgårdsvej, Borup – Køge

Kl. 22.18 fik politiet flere henvendelser om forsamling af en del køretøjer i industrikvarteret, hvilket anmelderne fandt underligt og i øvrigt formodede, at forsamlingen af op imod ca. 15 køretøjer kunne være starten på hensynsløs kørsel i området. Flere patruljer, herunder færdselspolitiet, blev sendt til området, hvor politiet ikke fandt usædvanlig aktivitet eller i øvrigt køretøjer uden legalt ærinde i industrikvarteret.

Larm ved børnehave – Mosevej, Solrød Strand

Kl. 23.24 kørte politiet frem til en børnehave, hvor der ifølge en anmeldelse skulle opholde nogle unge, der i øvrigt larmede og måske også røg euforiserende stoffer. En patrulje undersøgte børnehavens område, men fandt ingen personer, der uberettiget opholdt sig på stedet. Endvidere fandt politiet heller ikke spor efter rygning af euforiserende stoffer, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Ung mand overfaldet på vej til fest – Roarsvej / Kongebrovej, Lejre – Lejre

Kl. 01.50 rykkede flere patruljer ud til Lejre-området, idet en ung mand var blevet overfaldet. I området ved Roarsvej og Kongebrovej fik politiet kontakt til en 18-årig mand fra Lejre, som var blevet overfaldet af fire andre unge mænd.

Den 18-årige var sammen med et par venner kommet i diskussion med især en person fra en anden gruppe unge. Diskussionen udviklede sig, således at først én og bagefter resten af gruppen overfaldt den 18-årige med slag og spark, inden gruppen forsvandt i byen. Patruljerne ledte efter dem i området med hjælp fra f.eks. en hundelufter, der havde set nogen af de mistænkte haste forbi. Ifølge forurettede blev de mistænkte beskrevet som unge mænd på 15-18 år, lyse i huden, alle 170-180 cm høje og alle iført mørke jakker. Politiet har optaget rapport om vold mod den 18-årige, der slap med lettere tilskadekomst som følge af overfaldet.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget til overfaldet eller i øvrigt kan give oplysninger om identiteten på de mistænkte. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Centervejen, Asnæs – Odsherred

Kl. 03.03 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede nemlig, at den 25-årige kunne være påvirket af amfetamin under kørslen, hvilket hun ikke var overbevist om. Hun fik dog alligevel udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod den 25-årige kvindelige fører.

Færdselsuheld – Klosterparksvej, Kalundborg

Kl. 03.24 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en af parterne i uheldet var flygtet fra uheldsstedet. En 24-årig mand fra Holbæk var efter kørsel i nordlig retning i en personbil standset på en del af cykelstien på Klosterparkvej. Samtidig kom endnu en bilist kørende i samme retning ad vejen og ramte af ukendte årsager ind i bagende på den 24-åriges bil, der fik skader. Den skadevoldende bilist flygtede fra stedet, men politiet havde oplysninger om, hvem bilisten kunne være. Derfor fik politiet identificeret føreren af bilen som en 42-årig mand fra Kalundborg. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, og ingen af dem var påvirket af hverken alkohol eller euforiserende stoffer. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne ved uheldet, der medførte tilkaldelse af brandvæsnet til oprydning på uheldsstedet.

Mand med kniv var udadreagerende – Nygade, Holbæk

Kl. 06.09 fik en patrulje kontakt til en 23-årig mand fra Holbæk, som smed en kniv fra sig, da han opdagede politiet. Forinden havde han ifølge et vidne været i en verbal konflikt med en anden. Der var tale om en ulovlig kniv med en bladlængde på ca. otte cm, og den 23-årige havde af ukendt årsag fået snitskader på den ene hånd. Den 23-årige var særdeles ophidset, ligesom han råbte og skreg. For at få skabt ro blev den 23-årige frihedsberøvet, hvorefter han i en tilkaldt ambulance blev kørt til skadestuen, før han blev anbragt i detentionen til afrusning. Den 23-årige blev i forbindelse med politiets involvering sigtet for både overtrædelse af knivloven og ordensbekendtgørelsen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres. Han blev løsladt lidt op ad formiddagen søndag efter opholdet i detentionen til afrusning.

 

 

Søndag – mandag

 

Politimand spottede butikstyv – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 11.33 sad en politimand på en bænk i Ringsted Outlet i Ringsted i sin fritid, da han blev opmærksom på en mand, som kom løbende gennem butiksstrøget med favnen fuld af tøj. Betjenten fandt dette meget mistænkeligt og satte i løb efter manden, for at undersøge sagen nærmere. Kort efter blev manden, en 35-årig fra Horsens, tilbageholdt af betjenten. Det viste sig, at den 35-årige havde stjålet tøj fra Levis butikken kort forinden. En patrulje blev tilkaldt til at behandle sagen.

Den 35-årige blev sigtet for at have stjålet to par bukser, tre sweatshirts, fem T-shirts og et par underbukser til en samlet værdi af 5539 kr., og tøjet blev leveret retur til forretningen. Den 35-årig blev desuden fundet i besiddelse af 2,76 gram hash, som blev beslaglagt, og han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Betjenten som tilbageholdt manden blev afhørt til sagen, hvorefter han igen kunne gå på weekend. Den sigtede blev efter afhøringen løsladt, men vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Lov om arbejdsmiljø – Østervangsvej, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 11.38 skete en ulykke i forbindelse med beskæringen af et stort træ i en have ved et sommerhus i Sjællands Odde. En 41-årig mand fra København, som stod på en stige omkring fire meter over jorden, fik i forbindelse med beskæringen den øverste del af træstammen ned over sig, så han faldt ned af stigen med stammen over sig. Familie til den 41-årige var til stedet ved ulykken og slog alarm.

Da der var mistanke om, at den 41-årige var kommet alvorligt til skade blev der sendt politi og lægehelikopter til stedet. Den 41-årige blev fløjet til Rigshospitalet til intensiv behandling. Politiet optog rapport om ulykke og orienterede Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet skal som sagkyndig myndighed undersøge omstændighederne og klarlægge, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Den 41-årige meldes at være kommet alvorligt til skade og er fortsat indlagt, men er uden for livsfare.

Vidner søges til uheld med tilskadekommen cyklist – Køgevej, Roskilde

Kl. 13.19 skete et sammenstød imellem en 75-årig kvindelig cyklist og en 60-årig mand på knallert, som begge kørte på cykelstien langs Køgevej ud for Gartnervang mod Roskilde by. Politiet søger vidner i sagen, som kan være med til at belyse, hvordan uheldet skete.

De to køretøjer stødte formentlig sammen i forbindelse med, at knallerten overhalede cyklisten på cykelstien, men politiet vil meget gerne i kontakt med borgere, som overværede uheldet og kan komme med oplysninger i sagen.

Den 75-årige cyklist fra Roskilde væltede som følge af sammenstødet og slog hovedet mod en kantsten. Selvom hun havde cykelhjelm på, kom hun til skade og blev bragt til behandling på sygehuset i ambulance. Den 60-årige mand fra Roskilde, som førte knallerten slap uskadt fra uheldet.

Politiet kørte til stedet for at på klarlagt omstændighederne omkring uheldet. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, da der var mistanke om, at den 75-årige var kommet alvorligt til skade. Patruljen testede den 60-årige knallertfører med narko- og alkometeret, som viste, at han havde en promille over det tilladte. Den 60-årige blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, som også vil vise, om den 60-årige havde andre ulovlige stoffer i blodet. Han blev efterfølgende taget med til politistationen til afhøring.

Bilinspektøren undersøgte uheldsstedet og knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da der var mistanke om, at knallerten var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t.

Efter afhøringen og undersøgelserne på stedet var afsluttet, vurderede anklagemyndigheden sagen, men fandt ikke grundlag for at fremstille den 60-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøverne foreligger.

Politiet har endnu ikke kunne afhøre den 75-årige cyklist, da hun fortsat er indlagt til behandling med alvorligt hovedtraume. Vidner som så uheldet ske, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Cyklist ramt i højresving – Hundige Havnevej/ Hundige Strandvej, Greve

kl. 13.32 skete et uheld i krydset Hundige Havnevej/Hundige Strandsvej Greve, da en bilist overså en cyklist i forbindelse med et højresving. Cyklisten, en 42-årig kvinde fra Greve, kørte i Nordøstlig retning, hvor hun skulle lige ud i krydset. Bilisten, en 65-årig mand fra Polen, kørte i samme retning og skulle til højre ad Hundige Havnevej, men overså cyklisten, som blev ramt ved lav hastighed, så hun væltede. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 42-årige var kommet lettere til skade, og hun blev kørt til behandling på sygehuset. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, og den 65-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Spirituskørsel - Klippingevej, Strøby, Stevns

Kl. 17.15 fik politiet anmeldelse fra to kvinder, som kørte efter en kraftigt slingrende varebil ad Landevejen fra Rødvig, hvor bilisten flere gange slingrede over i de modkørendes vejbane. Heldigvis kom der ingen modkørende, og den slingrede bilist påkørte ikke noget undervejs. Det lykkedes de to vidner at standse den slingrende bil i krydset Klippingevej v. Maglebyvej i Strøby, da føreren var kørt op foran den slingrende bil og havde bremset stille ned indtil bilen bagved standsede. Herefter tilkaldte de politiet.

En patrulje kørte til stedet og fik kontakt med føreren af den slingrende bil, en 23-årig mand fra Slovakiet, som arbejdede i Danmark. Han var kraftigt påvirket af spiritus, og en alkometertest viste et resultat på væsentligt over det tilladte. Den 23-årige blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve.

Politiet kontaktede ejeren af bilen, som ikke havde givet den 23-årige lov til at låne den. Derfor blev den 23-årige sigtet brugstyveri af bilen. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og blodprøven bliver nu hastebehandlet. Den sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.

 

To solouheld uden tilskadekomst – Holbæk

Kl. 19.39 kørte en 21-årig mand fra Regstrup på Skovvejen ved Mørkøv, da et rådyr løb ud foran bilen. Bilisten kunne ikke undgå at ramme rådyret og endte i grøften, som følge af sammenstødet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 21-årige blev tilset. Airbaggen på bilen blev udløst, og den 21-årige var sluppet uskadt fra uheldet.

Kl. 01.08 mistede en 18-årig mand fra Rødby kontrollen over sin bil i en blød højre kurve på Grydebjergvej i Mørkøv. Bilen påkørte et træ i modsatte side af vejen, men den 18-årige nåede at bremse, så sammenstødet skete ved lav hastighed. Politi og ambulance kørte til stedet, men bilisten havde ikke brug for behandling. Patruljen registrerede uheldet.

Solouheld – Kragerupgårdsvej, Tjørnelunde, Høng – Kalundborg

Kl. 01.22 skete et solouheld på Kragerupgårdsvej mod vest i Høng, da en 23-årig mand fra Slagelse mistede herredømmet over sin bil i et højresving, da bilens hjul kom ud i grusrabatten. Bilen kom i slinger og snurrede rundt og kørte videre ud på en mark, hvor den rullede rundt på taget. Bilisten slap uskadt fra uheldet, men bilen blev totalskadet, og der skete skader på afgrøderne på marken. Politiet optog rapport om uheldet.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

6. december 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. december 2021.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3. december 2021 kl. 07.00 til 6. december 2021 kl. 07.00.

3. december 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. december 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 2. december 2021 kl. 07.00 til 3. december 2021 kl. 07.00.

2. december 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. december 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1. december 2021 kl. 07.00 til 2. december 2021 kl. 07.00.